Jump to content
  1. Форумна дейност

    1. Добре дошли!

      Насоки, помощни теми и новини.

      3.5k
      Мнения
    2. Субтитри

      Български субтитри за азиатски филми, сериали и аниме.

      13.5k
      Мнения
  2. Азиатско кино

    1. Китайски, хонконгски и тайвански филми

      Летящи кинжали и кунгфу тупалки... Спасявайте се поединично!

      3.7k
      Мнения
    2. Корейски филми

      Всички филми тук са с хепиенд... Дали?

      9.3k
      Мнения
    3. Японски филми

      Щипка драма и малко екшън за цвят. Останалото е фантастика!

      7.8k
      Мнения
    4. Тайландски и други азиатски филми

      Манджа с грозде от другите страни в Източна Азия.

      983
      Мнения
  3. Азиатски сериали

    1. 14.9k
      Мнения
    2. Корейски сериали

      Всички се юрнали да борят лошите, само Гил Донг дреме на сянка.

      52.9k
      Мнения
    3. Японски сериали

      Абе, Нао-чан, може ли да си такава будала?

      17.1k
      Мнения
    4. Тайландски и други азиатски сериали

      Необятни като водите, в които се върши всичко.

      6k
      Мнения
  4. Аниме и манга

    1. 6k
      Мнения
    2. Манга

      Тук всичко е черно и бяло.

      2.4k
      Мнения
  5. Азиатска култура и шоубизнес

    1. Азиатска кухня

      Какво да нагъваме и да посръбваме, докато гледаме любимата си драмичка?

      931
      Мнения
    2. Бит и общество

      Ново, интересно или полезно: от и за Изтока.

      4k
      Мнения
    3. Библиотека

      Книги, коментари и статии за Далечния изток.

      393
      Мнения
    4. Документални филми и поредици

      Вижте, за да знаете.

      98
      Мнения
    5. Телевизия и шоупрограми

      Развлекателните предавания по азиатските телевизии.

      990
      Мнения
    6. 75.4k
      Мнения
    7. 26.3k
      Мнения
  6. Други

    1. Културни прояви

      Събития, фестивали и курсове по света и у нас.

      3.6k
      Мнения
    2. На Източния фронт

      Място за класации, препоръки, сравнения, анкетни теми и други дискусии.

      5.1k
      Мнения
    3. Лично творчество

      Споделете вашите творения, вдъхновени от Изтока.

      1.9k
      Мнения
    4. Форумни срещи

      Уговорки за сбирки и разни мероприятия.

      4.8k
      Мнения
    5. Общи приказки

      На всякаква странична тематика.

      27.7k
      Мнения
  7. Архив

    1. Чекмедже

      За темите, изпълнили своето предназначение.

      1.8k
      Мнения


  • Последни субтитри

  • Потребителска статистика

    • Общо потребители
      8764
    • Най-много онлайн
      8016

    Най-новият потребител
    Ericfin9
    Регистрация
  • Подкрепа за форума

  • Последни мнения

    • И нека битката започне сега!   Епизоди 7 и 8(ФИНАЛ):   
    • Трудно ми е на мен да завия рулата така, че да са стегнати и като ги режа да не се разпадат. Имам бамбуковото приспособление, употребявам японски ориз кошихикари и го варя по указание, тоест става идеално лепкав, но свиването ми е най-голям проблем. ако искаш питай CHat GPT, аз с него правих първи стъпки. Много е вкусно, когато оризът отлежава  с подправките в дървен съд, аз използвам една кутия бенто бокс от Тему. Не ми се купува от оригиналните HANGIRI, в японски магазин онлайн са скъпи, има ги в али експрес на добри цени, но не знам дали са качесвени. Засега правя в бенто бокс и се получава характерния аромат от дървото.  Що се отнася до вкуса, направи го по твой начин, има много варианти. Аз обичам зелената горчица wasabi, и виното за готвене hon mirin.  Ходя в азиатски магазин само с очила за четене и отделям доста време, за да прочета kакви съставки има в продуктите, защото повечето са с много консерванти и химични подобрители. Не знам дали ви е известно, но в Япония едно от най-честите заболявания е рак на стомаха, като причина се изтъква прекалените консерванти в храната им. Виното за готвене мирин е пълно със захар, трябва да видите във вашия магазин кое е с най-добрите съставки. Суши на мен ми е най-вкусно с авокадо и тънки лентички от краставица, това завивам в Сушито. Към него ям сурова риба тон, която купувам замразена и я мариновам в соев сос, тя е специална за суши. Иначе има много други замразени риби, но те не са подходящи за сурова консумация. Аз живея в Германия и тук намирам в нашия град в Kaufland тази специална марка риба на която пише че е годна за сурова консумация. Но дори и да беше прясна риба тон , чела съм, че заради така наречените нематоди (Това са някакъв вид червеи характерни за рибите ), не е препоръчително да се яде сурова риба най-вече от гледане в аквакултури. Става въпрос за Европа ,А как е в Азия Нямам представа. Затова се препоръчва най-малко два дни да бъде дълбоко замразена рибата и то наистина много дълбоко, по-студено от минус 20 градуса по Целзий, за да се убият евентуални нематоди. Поне така разбрах аз. За повечето такива неща питам chat gpt, защото той прави основно разследване на проблема и ми намира необходимата информация по-бързо отколкото, ако сама я търся. Има и други варианти с изкуствен интелект скоро ще пробвам и  тях.
    • Идвам с едно предложение: Когато видите нещо за коригиране по темите, но реално няма да пишете коментар за самия филм или сериал, може да пишете ето тук – темата е точно с тази цел създадена. Дори няма да е необходимо да тагвате модератори – който от нас види пръв и има възможност да реагира, ще го направи своевременно и ще отбележи в същата тема, че е взето отношение.  Така пък и самите форумни теми няма да се пълнят с излишни мнения за корекции.   По-късно днес ще изтрия последни 3-4 мнения от тази тема, включително моето.
  • Културни прояви

×
×
  • Създай нов...