Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      8787
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    dakataqsx

• Последни мнения

• Много пъти сме имали циганско лято, но циганска зима досега не сме имали.
    • Изгледан. На мен ми хареса. Само не разбрах какво каза първо Нелла на италиански и самия Котаро на финала на това ѝ говорене на сън, защото там където гледах не бе преведено. Но поне горе долу гледах с музиката на - Оейзис а не с изрязани варианти, аман от тези простотии. Мистерията таки и остана.... . Даже ми е  , защото за мен така си и беше имагинерна/изкуствени напъни. А дефакто започнахме с кърки герои, сори но не мога да намеря точния еквивалент на български и в последния епизод завършихме с такива.  Хумора в това заглавие беше напълно по мой вкус. За каста пък ...да не говоря , все едно аз съм била кастинг директора  Напълно доволна. Но определено сериала е за анблок гледане а не като мен , през незнайно какви периоди по епизод, Мда.
    • Реших да гледам, след коментара на @Ilqnski. Даже не забелязах, че е негов, защото заедно с него, някой друг беше коментирал нещо друго и се заблудих.   Тук е момента да му благодаря за активността и специално, че ме насочи към този (и други) сериали.   Ще започна с най-главното. Сериала ми хареса. Самия факт, че го изгледах целия от край до край за ден и половина, е повече от показателен.   Дори не изчетох темата, както правя друг път, неговия коментар беше единствен и достатъчен.   Казвам го, защото надолу ще пиша не много ласкави неща и някой може да реши, че съм разочарован от заглавието.   ~~~~   Първата критика е точно към брат Илиян. В коментара си (без да иска) леко ме заблуди, че това е от гигантските сериали, а аз тъкмо си точех зъбите за такъв и се чудих, кое от заглавията препоръчани ми от @dido100 и @bond да подхвана първом.   Тридесет и две серии са, ама са половинки. Демек това си е стандартен сериал. Иначе съм съгласен, че са му много. Ама то с почти всички сериали е така, а специално тук мисля, че имаха съдържание за поне осем серии, което си е от рекордите, обикновено е за една-две. То пак си е за една-две по главната история, ама карай, след малко за това.   Не ми хареса, че единственото място, където да се гледа с български субтитри, е проклетата телеграма. Всеки се спасява поединично. Но ще пропусна да кажа, как го гледах, след последния ми, злополучен опит да помагам, как да се гледа конкретно заглавие на телефон, завършило с изтриване.   За сериала знаех отдавна, но имах предразсъдъци към него. Отново благодарности на Илиянски!   Един път като гледаш възрастен, който става дете или обратно, е достатъчен. Тук бяха избрали мъничко по-различен подход към темата и може би това спаси сериала.   Предразсъдъци имам и към Чха Чхия.     Изглежда е страхотна актриса. Има и стотици милиони почитатели по света. Освен това е слабичка с телце един път. Дори на годините дето е в този сериал, изглежда умопомрачително в очите на един мъж, макар възрастта ѝ видимо много да натежава.   Ама в лице е като премазана от тир. Просто не желая да гледам това лице.   Въпреки всичките ми предразсъдъци към Чха Чхия, мисля, че от многото заглавия с нея, които съм гледал, ме е разочаровало само „Последната мисия на демона“, където вината определено не е нейна.   Брата на главния е симпатяга и почти съм убеден, че съм го гледал някъде, даже няколко пъти. Все си мисля, че е плувеца от сериала за щангистката или може би някой от принцовете в „Алено сърце“. Ама може и да се бъркам и да го гледам за първи път. Така и не проверих, къде е играл, а всичките корейци са ми почти еднакви.   Главния беше някакъв с прекалено детско лице, а беше нелеп с брада и коса, макар с перука (брадата беше истинска, личаха белезите от обръсването ѝ през половината сериал, включително последната сцена, която явно е снимана в началото).   Но предполагам жените харесват такива лица, събужда някакъв майчински инстинкт. Не мога да се отърва отърва от чувството, че и него съм гледал, но отново не проверих. Поне за разлика от другия не ми мяза на певец, а просто на манекен.   Че са много сериите на този сериал, навява, че широко се използва най-плоската сценарна заблуда, че все не успяват да си кажат, видят нещо си. Често е и в края на серията. Всичко това винаги е признак за безидейност, но въпреки тази стара досада, някак си все пак те карат да продължаваш да гледаш, вместо да се отвратиш.   Главния проблем на сериала е темата. Да се влезе в тези среди има точно два начина, които са много добре известни. Единия е семейството да ти е богато, другия не е за говорене. KPOP е пример, че може да се попадне с много работа, но KPOP е по-скоро изключение. За класическата музика си важи особено силно.   Все пак това е повод да похваля сценаристите, макар да не го казват в прав текст.       Веднага да уравновеся.     Сериала е пълен с измислици, като спане 13 години, разваляне на договори в последните дни, човек без ЛК в полицейска държава, човек, който просто изчезва и не може да бъде открит, много други неща.   Пак за баланс да кажа, че всички тези неща са очаквани, без тях не може да стане дори филм, камо ли сериал и не дразнят привикнало око.   И докато съм още на темата — няма достатъчно класическа музика, направо се губи, а се случва в ключови сцени да е покрита с популярна музика, което ме кара да хвърлям и троша неща.   Понеже минах средата на мнението и вече дори Заснежената луна е спряла да чете, а тя чете всяко едно мнение, мога да споделя и може би най-главната причина да харесам сериала. Тази причина на другите хора няма да хареса, но има много други причини, поради които ми хареса и които причини са стандартни и биха се харесали на нормален човек, а не само на умопобъркан.     Ще изброя няколко неща, които биха подразнили драгия зрител, освен, ако не е Дидко и не е видял всичко, и няма, какво да го изненада в корейски сериал.   Рекламата е прекалено много и прекалено натрапчива. Явно многомилионния хонорар на Чха Чхия е трябвало да се избие и я са успели, я не.   За доктора няма на практика нищо в този сериал. Появява се изневиделица без никаква логика в най-последния, възможен момент. За спортистите същата работа. Нищо извън троицата. Покрай щангистката бях настроен за повече.     Под ягодите, в скифа са четирима, а на екрана са само трима симпатяги. Това какво е? Толкова ли невъзможен е бил хонорара на Чха Чхия, че са нямали пари за още един актьор?  На нищо не прилича.   И много други са ощетени, от които най-диво изрязана е гадженцето на гребеца, което не е харесало на другаря по форум. Кога успя да види, как играе с всичките десет думи, които каза за целия сериал??? Ама хубавка де, май не съм я гледал или не я помня.   Дори не разбрах, как се изхитриха да направят сериал за гребане и лодки без нито веднъж да споменат името на конкретния спорт.   Споменах коментара, който ме вдъхнови да гледам и ще си позволя да поспоря с него. Щели сме да спестим от кърпички. Аз не спестих. Най-вероятно съм поразмекнал каменното си по мъжки сърце, след като се запознах с най-добричкото момиче на планетата.     Нетипично е за корейщина обратите към края да са за щастливо стечение, особено старата история на главните, но очевидно този път наистина са искали да ни дадат мъничко почивка от безцелна драма, както твърди Илиян.   Много ме зарадва, че не получих очаквания от мен по-драматичен филм като цяло и особено завършващите серии.   И тук наистина имаше романтика!!!   И за последно да поспоря с него. Главния и прислужницата са вярно големи дървета, но имам две забележки.   Първата е, че към дърветата не може да не се включи сричащия като първокласник професор. И второто (ще ми се да вярвам), че на тези двамата ролята им е била да са дървета и режисьора ги е натискал да са такива. За професора нямам подобни илюзии. Просто не става за пиеса в детската градина.   Избягвам да коментирам преводите, защото съм благодарен на тези хора и те са незаменими. И да, не да нямаше глупости заради очевидното непознаване на нотите от преводача и непознаването на композиторите дори по име.   Ако беше това, нямаше да се обадя. Казвам го, за да ги похваля. Изпаднах в дива еуфория, когато прочетох — юношеските години. Не е важно, но аз тази дума я обожавам, въпреки, че не мога даже да я произнеса и, че точно в този случай беше неприложима (обекта на разговор беше осемнадесет годишен).   Вече е ясно на къде бия. В английския превод на това място седеше думата — teenager.   И втори път полудях от радост, когато видях съкращението — УМБАЛ.   Като цяло обикнах целия превод и преди тези двете (към края са). Четеше се леко и приятно.           п.п. Променям оценката си за коментара на Илиян от харесване на благодарност.  
  • Културни прояви

• Аз си взех няколко билета също. А на фона на това, че вип билетите вече са уж изчерпани, съдя, че има и други с билети, но просто си мълчат. 
    • Сдобих се с VVIP и пакет селфи!  Някой друг купи ли си билет?
    • Днес аз и още 2 момичета се пробвахме да купим билети за Букурещ - уви, не успяхме. Беше presale и свършиха толкова бързо. Утре ще се пробваме за София и каквото стане! Пожелавам късмет на всички!  Много им се кефя на момчетата, лятото се зарибих по тях с песента 1&Only.  
    • Една нова, но нашумяла к-поп група идва в България. XLOV ще са в JOY Station на 6.02 и по данни от социалните мрежи билетите се пускат в продажба утре, 25.09.  Предполагам организаторите от българска страна скоро ще се включат с повече информация.    За тези, които не са запознати с групата - дебютното им видео от 07.01.2025 г.  'I’mma Be'
    • Ако някой проявява интерес към документалното кино - филмовият фестивал Sofia DocuMental ще се проведе в София от 25 септември до 5 октомври 2025 , като и тази година са включени филми свързания с Азия.  На 30.09 ще бъде прожекцията на филма "Миядзаки: духът на природата“, който ще ни разкаже за света на Хаяо Миядзаки – легендарният японски аниматор -  тъкмо тези дни има прожекции на негови филми  На 3.10 пък ще бъде прожекцията на "СЕВЕР ЮГ МЪЖ ЖЕНА" - историята на една дезертирала северно корейка, която създава брачна агенция за жени , избягали от Северна Корея и южнокорейски мъже.
  • Създай нов...