Jump to content

Шоши-сан

Потребители
 • Posts

  1,078
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Шоши-сан last won the day on September 19 2019

Шоши-сан had the most liked content!

4 Followers

About Шоши-сан

Profile Information

 • Пол
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Шоши-сан's Achievements

Небесен пратеник

Небесен пратеник (7/10)

355

Reputation

 1. След толкова туткане и аз да се включа тук като изгледала филмчето. Кратко и ясно, напълно в късометражния стил. Добре се е получило. Попълних и анкетата. Както по-горе Ko_Erin е споменал в мултикулти-глобализацията устоите трябва да се пазят. Логично тогава са и "по - застрашени". Особено изконните човешки ценности.
 2. Изгледан. Но нямам кой знае какъв коментар. Това което очаках по сюжета това и видях като изпълнение. Каста от редица познати и симпатични ми "муцуни" - те ми поддържаха интереса. Караха по същество, без много излишни приказки, стегнато , по японски, разкриха достатъчно цялостно основните образи. Всъщност излишно е да не пишат по-точно за каква болест иде реч. То и в превода с който гледах тази част бе малко несясна. Иде реч за някои от видовете хронични сърдечни заболявания с изява в целия организъм от хроничния недостиг на кръвоснабдяване на органите с кислород и прочие- някоя от по-комплексните форми явно, със сложен и не изцяло ясен механизъм,.... Съответно със съкращаване продължителността на живот на съответния човек. Лили Франки пак в познато амплоа на житейски мъдрец, което ме
 3. Изгледан. Ще си копирам мнението от друго място, щото първото което написах се получи почти без спойлери а ако напиша тук ново не се знае Размислящ, въздействащ и натурален. Това ми е най-краткия коментар за този филм. Особено ми хареса от момента на започване на развръзката до самия край- това бе съвсем в края на филма. Защо? Защото такъв филм е най-важно как ще го завършиш. Е, останах много доволна от решението на Корееда по този въпрос, защото именно така зрителя може да остане размислящ и под въздействие поне за кратко от това което е видял предишните 2 часа. А то е една съвсем истинка, натурална история, със съответно такива действащи лица. Тази тема не помня да съм я гледала от Корееда. Тя е универсална, актуална , вечна и от този род. И навсякъде е много сложна. Чрез избраните герои бе обхваната според мен достатъчно подробно и цялостно. Всеки от основните герои ми се искаше към края да го прегърна чисто по човешки. Героите бяха показани естествено, без лепене на етикети, натурални/истински хора със своите житейски истории и обстоятелства. При мен от всичките тези герои май се получи желание за още една допълнителна човешка прегръдка най - вече за героя Hae-Jin . Иначе мярнах цитати от интервюта на Корееда за трите кутии. Интересно ми беше да го чуя/прочета. От мен голямо браво има този филм. Нямам грам забележка. Заслужава качествени преводи.
 4. E то японската мания ''да се крием" си я знаем , дълбоко им е вкоренена. Да не подхващам спорта.... lazeto, ние ще си траем, ти тегли мирно и скришом . Така де и ние умее , не само те . Аз да ви кажа изгледах първите 3 серии. И снощи и още няколко щях "да отметна". Но уикенда съм на място където доставчика на интернет "си играе на има ...нема...има ....нема" и снощи .live отварям но самите vk.com и ок.ru не. Преди 2 седмици пак тук- работеха и си гледах , преди още две - пак не работеха ....Абе пародия ли е да я опишеш. Но да не се отплесвам Та първите 2 серии като изгледах сестрата ми се видя голям чешит- доста странен но все пак интересен екземпляр. Но то епизодите са много кратки- под 30 минути. В тези минути има към цели 5 минути за начало без нищо да се случва а на фона на една и съща анимация са надписите на твоческия екип. Накрая пък на всеки епизод има не кратко време с нещо като колаж от кадри с героите и финално по една странно-интересна сценка за финал на епизода. За това и предупреждават на екрана - "догледайте епизода до края ".След което и превю за следващата серия. И всичко това е в тези под 30 минути. Та съществената част-разказа е има няма по 15-ина минутки. Та след 3 епизод каката взе да ми става от "странна птица" в интересна скица . Не знам до колко е точен руския певод но с едни нейни бисери за косми по пръстите на ръцете и дължина на нокти ли беше или нещо такова напрао ме ....довърши. Голям образ е тя. А взети заедно с брат ѝ са доста интересна комбинация И друг път съм казвала, че много харесвам този подход на някакви еднакви ситуации/кадри във всеки епизод в различни варианти. Та и тук има два такива момента. Единия е музикален. С ретро музика- от преди 70-те на 20 век и лични мигове на каката , тя тогава и подобаващо облечена. А другия е кадри на съдовете им с които са хапнали/пийнали. В последното има доста подтекст. То само по тези кадри е отделен сценарий. Те са разбира се на фона на диалозите м/у главните герои - брат и сестра. Та наслаждавам се на тези мини-епизодчета и донякъде без да исам си го и подслаждам. Интернет доставчика се грижи за това да не мина оставащите 5 серии анблок както си мога и знам .
 5. lazeto да ме извини, защото сега видях че темата не е стара - да речем от 2021 а е сегашна. Мерси и на lazeto .
 6. ukio, мерси много , че си повдигнала тази тема, защото така забелязах че има руски превод качен онлайн на това заглавие. Аз много рядко стигам до руския преводен фронт и почти не се сещам за него, просто защото преди тях обикновено английския е готов. Да ама от както пак "ги стегна запека" на японския преводен фронт и се изпокриха в търсене на признание, руския фронт е взел да компенсира всичкото това. Та те спасяват за мен положението вече с трето заглавие за нула време. Пак да повторя че благодаря. Насочвам се към това заглавие сега.
 7. Готова. Много съм доволна. Как подхванаха и разнищиха цялата тази кардинална тема. Но тези 8 кратки епизода не ми бяха достатъчни. Хайде и друг път да подхващат цялата тази тематика. Има много хляб в нея а рядко съм виждала да се посяга така качествено към нея. Тук напълно в най-добрия стил на японска human drama и нямам грам забележка. Много свежо. Тук не един а цели 3 свежи образа , защото редя и моя приятел Кацу до Сакико и Сатору. Гледайки ги тези тримцата си мърморех колко полезно би било туй заглавие да го види масата народ по света , който цял живот осъзнато или не живее в депресия относно тази кардинална човешка тематика, плащайки обществен дан най -вече. Сега се загледах в постера на сериала. Един такъв "прост" ,без украси, ежедневен, без "оригиналности" и.... от този род. Напълно отговаря на заглавието. Мда.
 8. Пиши го , точно за сезона е. Лежерно, симпатично, леко.
 9. Eeeeee радвам се! Ама наистина има още хляб в тези така написани герои. Хайде да дерзае творческия екип. И да не забравят "племенника на съдия Ирума". Тези лафове още ги помня и сега като се сетих
 10. Първи 4 серии изгледани. Тук са от по -кратките епизоди- около 30 минути. Какво да кажа?! Темата която нищят е интересна и актуална. До тук причинно-следствено. Качествени диалози и въобще текст. Каста на ниво. Гледам на руски, защото появилия се за мен английски превод е под всякаква моя критика. Жанра си е human drama и в бонус приятен хумор и герои. И 5 -и епизод изгледах. В 4 и 5 забавна беше комуникацията м/у Кацу и Сатору , взаймно мисловно се стимулираха.
 11. Догледан още преди дни на забравих тогава да го прокоментирам финално. Напълно доволна от това заглавие. Нямам грам забележка. Приятно и симпатично.
 12. Аз съм вече на 6-и епизод. Нападай смело. Постера, мда , не е от най-сполучливите. Но съвсем приятно сериалче. А аз даже май във всеки епизод пирам картината поне по един път за да се посмея на спокойстие със ситуациите/думите на герои. Забава е определено. Малко нещата се сучват "колко е малък света" с толкоз случайни срещи на индиректно замесени герои но пък дава пример за конструктивни и цивилизовани отношения а не ....."махалата". Има привкус ала Omamda Towako. Така че може да го "нападаш" смело. Шестващото резюме също не е написано удачно. Определено.
 13. Качен е и онлайн с английски превод вече свободен достъп. Неусетно изгледани първите 5 серии. Повече от доволна съм. До тук нямам грам забележка. Освен всичко останало много прият ен за мен хумор.
 14. Мне, трудно ми се отдадоха последните 2 серии. И двете ги гледах на няколко части, просто ми се губеше интереса. Тоз сценарист за пореден път в този жанр изпусна парата преди края. Образно казано. Така ги заплита кримитата уж мистерия и накрая една никакво развръзка и пълно разочарование. Язък за каста е най-крайткия ми коментар. Толкоз.
 15. Симпатичен филм. Определено. На няколко пъти докато го гледах си мислех "Хе, хе , да не би да гледам френски филм?!". Начина по който бе дадена тематиката е причината за това. Финално ме с включването на самото заглавие на филма. Гледа се до края, там всичко се изяснява и е показана една съвременна и здравословна оценка на всички стъпки и простъпки на героите. Напълно съм доволна, нямам забележки. От същия режисьор - Tetsu Maeda е шедьовъра A Banana? At This Time of Night? (2018)
×
×
 • Create New...