lazeto Публикувано 9 Май, 2012 Share Публикувано 9 Май, 2012 I Wish (2011) Също така известен като: Kiseki Българско заглавие: ”Чудо” Страна: Япония Премиера: 11 юни 2011 Времетраене: 128 мин. Жанр: Драма Режисьор: Hirokazu Koreeda IMDB Участват: Koki Maeda - Koichi Osako Oshiro Maeda - Ryonosuke Kinami Nene Otsuka - Nozomi Osako Joe Odagiri - Kenji Kinami Ryoga Hayashi - Yu Hukumoto Hosinosuke Nagayosi - Shin Ota Kara Uchida - Megumi Ariyoshi Kanna Hashimoto - Kanna Hayami Rento Isobe - Rento Isobe Yui Natsukawa - Kyoko Ariyoshi Hiroshi Abe - Mamoru Sakagami Masami Nagasawa - Mimura Yoshio Harada - Wataru Yamamoto Kirin Kiki - Hideko Osako Isao Hashizume - Shukichi Osako Резюме: Двама братя са разделени след развода на родителите им. По-големият брат Коичи (Маеда Коки) живее с майка си (Отсука Нене), баба си и дядо си в Кагошима. По-малкият брат Рюноске (Маеда Оширо) живее с баща си (Одагири Джо) във Фукуока. Между двата отдалечени града се изгражда нова железопътна линия, която скоро ще бъде завършена. Разпространява се слух, че когато първите два влака-стрела тръгнат по новата дестинация (единият от север, а другия от юг) и в точно определен момент се срещнат един с друг по пътя, ще се освободи магическа енергия, която ще изпълни по едно желание за всички присъстващи на събитието. Коичи чува този слух и двамата с Рюноске разработват план как да съберат семейството си отново... Свали филма с : Онлайн с български субтитри : Свали филма с български и английски субтитри: Свали филма с руско озвучаване: 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naia Отговорено 9 Май, 2012 Share Отговорено 9 Май, 2012 Не намерих руски суб. Странно, русначетата надушват добрите филми. Бих го превела веднага, но от руски. Ако някой намери суб..? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrnkaloto Отговорено 9 Май, 2012 Share Отговорено 9 Май, 2012 Свърших редакцията на първото сд, naia. Бавно става, че намествам ред по ред. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrnkaloto Отговорено 12 Май, 2012 Share Отговорено 12 Май, 2012 Вече с бг субтитри тук: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шоши-сан Отговорено 13 Май, 2012 Share Отговорено 13 Май, 2012 Чудесен филм. Чудесно че има тема. Специален поздрав на превелите го на български език, макар че аз го гледах на чужд. Изгледах го с усмивка. Детската логика и действие представена шарено, изиграна чудесно от актьорите-деца. Отделно нишката свързана и със заглавието на филма -желая/мечтая/бих искал на малките и зрелите герои. Възрастните герои също много симпатични- бабата и дядото и аверите му, учителя и мед. сестрата , се с тях. Казуса на родителите фон на цялата "конспирация" Определено свежо написан сценарий и чудесно изпълнен пред камера. Няколко теми-развод на двойка с деца в начално училище, мечтите ни независимо от възрастта.... Едни от най - забавните ми моменти: 1. Още в самото начало първия диалог баба-внук. 2, Големия брат нарисува изригващ вулкана и окачи рисунката като икона за молене да се изпълни желанието му. 3.Малкия брат преговаря с татко си , че както той за 6 месеца е направил жертви е време и таткото да направи. Предложенията бяха 4. Дядото помагащ на тройката да се измъкнат от училище Въпреки че те не бяха 1-2 такива. Пак казвам, филма се гледа с чак сега се вгледах в сценарист, режисьор кой е . Никаква изненада. Поредния шедьовър на Hirokazu Koreeda. Този ми е четвърти негов филм след Hana yori mo naho 2008, Still Walking 2007 и Nobody Knows (2004) . Какво да кажа?! Аз виждам нещо много общо в тези заглавия. Любов към човешкото в човека. Колкото и да сме различни, независимо от мястото и вмремето в което живеем имаме една част във всеки от нас по която си приличаме и ни определя като човеци. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 15 Юни, 2012 Share Отговорено 15 Юни, 2012 След толкова препятствия, най-накрая успях да го изгледам. Велик Корееда! Това е вече любимият ми негов филм. Реалистичен, фантастичен, очарователен! Децата отново са във фокуса на историята. За пореден път Корееда разглежда техните проблеми, но сега всичко е по-различно. Представянето на двамата братя беше фантастично. Много се радвам, че включиха и останалите малчугани. Страхотно е! Докато гледах, си припонях някои наши преживявания по пътищата на Япония. Перони, машини за билети, седалки, които се обръщат автоматично, чудесии! * Учениците и техните базгрижни игри ми напомниха за срещата ни с едни деца в Камакура. По път към статуята на Дай Буда, на срещуположния тротоар вървяха група хлапета, които оживено разговаряха, смееха се и подскачаха от време на време като забързваха ход. Едно от момичетата изглеждаше по-голямо заради височината си и най-вероятно поради това я бяха натоварили сама да носи всички ученически чанти. Когато част от тях дойдоха на нашия тротоар, ние ги помолихме да си направим снимка, а те започнаха отново с техните шеги. Едно от момчетата дори показа отлично владеене на английския с категоричното си "Ноу уей!" Дълго се смяхме след тази случка. Останахме без снимка, но с приятни спомени. * Омаморитата по чантите на децата - тези талисмани се продаваха във всички храмове и имаха страхотни декорации и надписи. * Квадратните шишета от 2л. за минерална вода - у нас те са кръгли * Фенската част на лентата - когато учителят ги питаше, какви искат да станат, учениците не отговаряха с професия, а с конкретен неин представител * Вече се убедих напълно, че когато пораснат, всички япончета искат да станат райдъри * Мястото от детския сън в началото се намира в Осака * Когато 2 влака се срещнат и се разминат в Япония, си е истинско екстремно приключение. Човек има чувството, че минават прекалено близо един до друг. * Фантастичният елемент с бабката, която чакаше на отсрещната страна на влака контрастираше подобаващо на реалистичната нишка във филма * В една от сцените, дъщерята казва на баща си, че трябва да донесе от хубавата бира, визирайки марката Ебису. Нашият дегустатор също хареса най-много нея. * Трудно открих името, но цветята, на които децата се любуваха по време на пътуването, не са латинки, а се наричат космос 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шоши-сан Отговорено 16 Юни, 2012 Share Отговорено 16 Юни, 2012 ukio, интересни асоциации си имала гледайки, със скорошното посещение в тази държава. Накрая не разбрах написаното за латинката. Във филма цветето си е космос, аз го и познавам като цвете но и в превода с който гледах си беше космос написано. Даже като гледах филма реших/открих че и в избраното цвете има символика. Сега, вече ми се губят подробности. Аз пък гледайки го се сетих за българските класически детски филми по братя Мормареви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 16 Юни, 2012 Share Отговорено 16 Юни, 2012 Абсолютно! И с българските детски филми можем да го свържем. Гледах го с бг субтитри и там пишеше латинка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koizora Отговорено 23 Юни, 2012 Share Отговорено 23 Юни, 2012 Творчеството на Корееда е толкова изчистено и докосващо се до реалността. Диалозите, действията и сюжета като цяло са опростени, а всъщност показват изключително много. И този негов филм беше такъв. Ще се нареди сред любимите ми. Как бих могла да го опиша? Може би като стара прочтена книга, която ме връща назад във времето и ми носи толкова спомени и познати чувства. Всичко тук беше прекрасно - актьорската игра, символизма, пейзажите. Децата бяха представени достоверно и напомниха, че те са най-чистите създания, които никога не са ръководени от користни цели и желанията им са искрени и действителни. "Чудо" заслужава да се види и преживее, както и цялата филмография на Корееда. Има какво да се научи от нея. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yamashita Отговорено 14 Май, 2014 Share Отговорено 14 Май, 2014 I wish....да живея в този филм ! Училището на върха на хълма, падащият прах от вулкана, малкото магазинче, където живееше семейството на майката, искам да съм там Как съм пропуснала да се разпиша за най-милият, топъл и красив филм, който съм гледала. Има нещо вълшебно в цялата история и колкото пъти се връщам към нея разбирам, че това вълшебство е магията на детството и невинността, малките моменти от ежедневието на децата, до които се докоснахме, чистите и искрени чувства, които ги водеха през целия филм. Любим филм, много мил и позитивен! Приятно гледане на симпатичните японски дечица и тяхното "чудо"! P.S. Кореедовският почерк е навсякъде, всеки детайл, всяка случка си има обяснение и скрит смисъл Много ме забавляваха бабата и дядото и техните весели дружинки като антипод на майката, която си стоеше в къщи и се притесняваше за това и онова, те водеха бурен социален живот. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 9 Юли, 2015 Share Отговорено 9 Юли, 2015 Български постер за най-приятния филм на Коре-еда! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Saus baus! Отговорено 29 Юли, 2016 Share Отговорено 29 Юли, 2016 Приятен филм връщащ ни във времето на детството.И, да наистина докато го гледах се го асоциирах с филмие на братя Мормареви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 14 Юни, 2024 Share Отговорено 14 Юни, 2024 Добавен нов линк. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
felicyti Отговорено 19 Март Share Отговорено 19 Март Топъл, сгряващ, като детските погледи, които видях тук. Имаше моменти на усмивки и моменти на тъга. Вярата и надеждата в чудото, невинността в децата... безценно. Прекрасно присъствие от всички. А филмите на Корееда наистина се преживяват и запомнят. Благодарности за превода. 2 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts