Jump to content

ukio

V.I.P.
  • Мнения

    12459
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    44

Всичко публикувано от ukio

  1. Нали е прекрасно? Все се чудя, как Юи е избрал варианта да работи в Токио, при положение че има наследствена връзка с този Рай?!
  2. Тази дорама много я хвалят напоследък. Дават я като сила наравно с Ичико и Ханео.
  3. Още една дорама, която вървеше добре с превода. Остават още 2 серии, за да я завършат. Дано! Гледаше ми се Каната.
  4. Набелязах си тази дорама още като стартира. Още малко и ще я преведат напълно. Интересно ми е, доколко криминалната нишка е застъпена, наред с комедията. Постерът издава повече комедия.
  5. Да. Тацуя, Хаято и Рьома Такеучи идваха. Аз дори срещнах случайно Хаято и говорих с него за филма. Оказа се интересен, но на мен лично повече ми допадна предисторията, която беше направена на мини-дорама. Дано някой ден и Кимура да дойде! Миналата седмица на София филм фест присъства един млад режисьор - Дайчи Мурасе, в чийто филм участва актрисата Асами Мизукава.
  6. Тази година очакваме още една екранизация по роман на Генки Кавамура с участието на Сато Такеру.
  7. Варно е. Потвърдих, че ще има продължение. Кога Кимура е идвал в България? Не си спомням такова нещо.
  8. Да. Да. Какво състезание ще е това, без конкуренция? Не мога да се съглася. Не одобрявам. Според мен, Олимпиадата трябва да се закрие, ако продължават по този начин. Много обичах да ги гледам преди, но сега и спортът става безинтересен. Всичко се опорочава. Честито на Япония! Разбрах за навата шампионка във фигурното пързаляне. Много съм изостанала и вече не ги знам младите фигурите, но Каори я помня.
  9. Празничното тържество донесе радост и тъга едновременно. Какъв път ще поеме Малчо, след рождения си ден? Той сам трябва да реши. Последното съвместно ястие с батко беше направено от Он. Лютивото къри изглеждаше превъзходно! Сгответо с домашно продукти, отгледани от момчетата. Стана ми мъчно, че свърши. Аригато!
  10. Родителите им дойдоха. Оказа се, че притесненията за белезите на Малчо са неоснователни. Майка им направи черешов пай. Всички сготвиха по нещо. Хубаво семейно събиране! След едногодишното усамотение, за финал, Малчо ще трябва да изпълни на хората от селото специален ритуален танц. Това ще е черешката на тортата в целия замисъл на историята.
  11. Гледай и новия с Ямапи по темата.
  12. Последни прожекции на филма "Чудовище" на Хирокадзу Корееда! 25.03.2024 СИНЕМА СИТИ СОФИЯ - 19.00 часа 31.03.2024 КИНО „ВЛАЙКОВА“ - 17.30 часа 03.04.2024 КИНО "ОДЕОН" - 20.30 часа
  13. Еха! Чакам го повече от година. Дано да си заслужава! Ще видим на едно място баща и син Коичи и Канничиро.
  14. ukio

    Monster (2023)

    Последни прожекции на голям екран за този филм. Днес го изпуснах, понеже се застъпи с другия японски филм в програмата на София филм фест. 25.03.2024 СИНЕМА СИТИ СОФИЯ - 19.00 часа 31.03.2024 КИНО „ВЛАЙКОВА“ - 17.30 часа 03.04.2024 КИНО "ОДЕОН" - 20.30 часа
  15. Winny - филм от миналата година, който сега излиза (без субтитри). Научих, че Масахиро е трябвало да качи 18 кг за тази роля. Филмът вече е преведен!
  16. 20 години от този феноменален криминален трилър ще отбележат другия месец на Фестивала за далекоизточно кино в Удине (въпреки че реално са над 20). По този повод сценаристът на трилогията Феликс Чонг, пуска нов смразяващ кръвта трилър, който отново събира на едно място Тони и Анди - THE GOLDFINGER! Дано да е на същото ниво!
  17. Missing с премиера на 17 май! Сатоми, Аоки Мунетака и Томоя Накамура на едно място. Като гледам датата, може и за Кан да се вредят, ако има кой да ги види. Режисьорът имаше инди звучене с предходните си проекти. Новият пълен трейлър вече е готов.
  18. Очаквайте интервюто с Дайчи Мурасе, което той даде за Кинобокс България. Утре е втората прожекция на филма му. Можете да гласувате за любим филм на фестивала. Утре от 18 ч. в кино Люмиер е прожекцията на Чудовище на Корееда.
  19. Филмът с Рюхей и Нана Комацу излиза на 31 май. Изглежда много ентересно на трейлър. Watakushi domo wa е трети филм на режисьора Тецуя Томина.
  20. Утре пристига японският режисьор Дайчи Мурасе. Филмът Отвъд мъглата е в конкурса. 20.30 - прожекция в Одеон. В сряда от 16 ч. - прожекция в G8.
  21. Посрещнахме и Нова година с тези симпатяги. Направиха традициони новогодишни ястия (осечи рьори), обаче най-много им се услади домашната пица с многото зеленчуци в нея. Истински притегателна храна. Казах ли, колко полезен е Юи в цялата история и колко хармонично се вписва в обстановката тук? Токио изобщо не е неговото място.
  22. В еп. 8 дойде Коледа и половината година свърши. Японците ядат пиле на този ден. Много приятно върви тази дорама. Все едно съм в друга вселена. Въпреки леките търкания на братята в началото на епизода, всичко се оправи с посещението и работата в един храм. Седящата медитация дзадзен върши чудеса. Научихме и откъде идва името на Малчо Он. Свързано е с индийското ом.
  23. Фестивалът на реколтата събра хората от селото в еп.7. Естена идва, а с нея и разнообразните ястия. Точно тогава Малчо се сблъска с изненадващо откритие. Ето инфо и за добавената песен към сериите.
  24. Малчо започва да възприема думата батко. Голям сладур беше, когато се чудеше, дали да му казва аники или нии-чан. Гъбите бяха на фокус в еп.5. Направиха кейк от гъби по френска рецепта. Приятелят от детството пък си спретна хубава вечеря в китайски стил с кестените, които му изпратиха.
×
×
  • Създай нов...