Jump to content

naia

Покровители
 • Content Count

  875
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

naia last won the day on September 20 2018

naia had the most liked content!

Community Reputation

667 мочи

About naia

 • Rank
  Пазител
 • Birthday June 18

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  Пловдив

Contact Methods

 • Skype
  bubanaika

Recent Profile Visitors

2,528 profile views
 1. Жожо,/Джоджо/ и аз чакам с нетърпение , мила. 12 епа добро аниме в 6 епизода. То почти няма за съкращение, но не се навивам предварително. Гледах нещата вчера едно след друго 8 часа. Не съм пристрастна. Достатъчно е да направят силните сцени. Кастът е хубав, / попаденията са страхотни/ няма да търся повече прилики. Стискам палци на продукцията. Хубава или лоша, ще я преведа. Но сама за себе си , продукцията няма как да е лоша, то сценарият е хубав. Лека:-))))))) Радвам се, какви сме фенове!
 2. Не, те превеждат непрекъснато и много, но нямам софт суб. Всичко е вградено. А аз не превеждам от екран, бавно и трудоемко ми е. Но за Given - НikariDu ми помага,/ що труд е, не ми се мисли/ и това ще стане. Някога отдавна съм чела мангата и имам топъл спомен. Както писах, анимето е чудно, слънчево, мило. Кастът на сериала ми хареса, а то не е лесно.
 3. Действаме, действаме. Ако е рекъл Онзи, след сериала, може да преведа и анимето, хубаво е! Класическо, с чудна музика. /преди дни го изгледах за 6 часа, така грабва/ Но след сериала, защото ще спойли здраво, иначе. Първи сезон съм го превела. Kinou nani tabeta? Много любим! Аз нали си падам по главния. За спешълите / не е голяма загуба/, но нямам суб на руски. За втори сезон съвсем няма да имам / руски/, вече са недосегаеми. Та, няма как. Работата върви натам, че май трябва да си ги купя, ако наистина искам да преведа нещо.
 4. Аз съм фен на сериала. Много приятен каст, тематиката е Бл, без да натрапва. Много приятни, весели моменти, то не е лесно да четеш чужди мисли. Няма актьор, който са е казал толкова реплики - "какво?!"На ум или на глас.:-))) Много мили!
 5. naia

  30-sai made Doutei da to Mahouzukai ni Nareru rashii  Тематиката е  БЛ, Мимка. И чисто   и хубаво направено по манга. Много добре се справиха и са любимци в доста държави.  За Япония не мога да прочета.  Разбира се, че има много смях, не лесно да четеш мислите на околните. Хубаво се справиха момчетата, любимци са в доста държави.  Те са мили и срамежливи. Аз съм редактор, скоро ще го пуснем.

 6. Благодаря, че те има Светулче. Докоснахме се...
 7. Понякога се чудя защо го правя и защо изобщо съм започнала да превеждам. И така, като се появи някой след толкова години да каже една добра дума... просто... Седя изтръпнала и щастлива. Даже в първия момент се зачудих как съм пропуснала филм с Такеру Сато... после се зачетох. Видях че се навивам за превод. После схванах, че даже съм го и превела,... А почти не помня за какво иде реч:-))))) След стотици изгледани неща, след толкова емоции... години. Избледнява... Тези мигове са ми дали щастие. И тогава, и сега. Благодаря и аз.
 8. Защото не си гледала някога " Туийн Пийкс", много напомня на него. Мъгляв, странен, дарк сериал. Тъкмо поемеш въздух, че ти е ясно и х-о-о-о-п, не е. Половин град заподозряха, даже и самия разследващ агент Купър. Години наред след сериала, като се оплеска нещо вкъщи, се майтапихме с въпроса : " Кой уби Лора Палмър?" Та и тук така, със все пробойни. Много ми харесва атмосферата на филма. Впечатляващ, красиво сниман, дори да махнем М&Т. Музиката, много е изпипан. Да, има лекинки пробойни в сценария, като това да се питаш как д-р Бан, като лекуващ лекар, пропусна
 9. Препоръчвам с две ръце! Тази тематика ми е близка и изстрадана, докосна ме, и ме направи щастлива. Koizora го каза съвсем точно: нежно, спокойно. И наистина е стила на доброто старо. Онези моменти, когато филмът свършва, ти стоиш 5 минути, зяпаш усмихнато в една точка и си мислиш: " Боже, какво ми се случи току-що?" Хубав каст, второстепенните са познати и все класа. То малко като на "Оскар" работата, но и аз благодаря на преводачката, че от време на време ме вкарва в нейните "Филми".
 10. Гледай, няма да съжаляваш. А песента ми е толкова любима, че в суб е преведена от мен, а на първа страница дадох от английски, преводът е на братовчед ми. Тогава с Мрън няколко седмици живяхме с тази емоция. Но трябва поне още 2-3 епизода, за да те довърши...:-)))
 11. Много любим ми е! Леко съм го позабравила, но чувството за нещо хубаво е останало.
 12. Благодаря, че почакахте.:-)))
 13. Повтарям се, но нищо:-)))

 14. 10-ти излезе преди 2-3 дни на руски, заела съм се. Безобразие пълно, наистина ми развалиха удоволствието, аз също го гледам с това огромно чакане. За два месеца, забравих за какво идеше реч... До края на седмицата го имате, само да съм здрава.
×
×
 • Create New...