Jump to content

Kim Sae Ron (Ким Се Рон)

mi6lence

Recommended Posts

KIM SAE RON

spacer.png

Име: 김새론 / Kim Sae Ron / Ким Се Рон

Професия: Актриса

Рождена дата: 31.07.2000 г.

Зодиакален знак: Лъв

Кръвна група: B

Семейство: има две по-малки сестри

Агенция: Gold Medalist

Instagram

Сериали:

Bloodhound (Netflix, 2022)

The Great Shaman Ga Doo Shim (KakaoTV, 2021)

Nobody Knows (SBS, 2020) - епизоди 1-3, 13

Leverage: Con Artists (TV Chosun, 2019)

Mirror of the Witch (JTBC, 2016)

Glamorous Temptation (MBC, 2015)

High School: Love On (KBS2, 2014)

The Queen's Classroom (MBC, 2013)

I Miss You (MBC, 2012) 

What is Mom / Mom is Acting Up (MBC, 2012)

I Need Romance 2 (tvN, 2012) - гостуваща звезда

Fashion King (SBS, 2012)

Heaven's Garden (Channel A, 2011-2012)

Can You Hear My Heart (MBC, 2011)

Филми:

Everyday We Are (2022)

Ordinary People (2018)

Snowy Road (2017)

The Great Actor (2016) - гост

Manhole (2014)

A Girl At My Door (2014)

Manshin / Female Shaman (2013)

The Neighbors (2012)

I Am a Dad (2010)

The Man From Nowhere / Ahjeosshi (2010)

A Brand New Life (2009)

Награди:

2021 KBS Drama Awards: Special Short Drama Actress (Drama Special: Girls)

2016 (9th) Korea Drama Awards: Best New Actress (Mirror of the Witch

2014 35-th Blue Dragon Film Awards: Best New Actress (A Girl At My Door)

2013 MBC Drama Awards: Best child actress (The Queen's Classroom)

2011 8th Max Movie Awards: Best New Actress (The Man from Nowhere)

2010 8th Korean Film Awards: Best New Actress (The Man from Nowhere)

2010 19th Buil Film Awards: Best New Actress (A Brand New Life)

2010 Buster Copenhagen International Film Festival for Children & Youth: Best Child Actor - Special Mention (A Brand New Life)

Лично мнение:

За първи път я гледах в филма "The Man from Nowhere", където така сладко казваше - Аджуши :D Предполагам повечето си я спомнят именно от там. Но е факт, че девойчето участва в още доста добри филми, където също прави добри роли. В сериал за първи път я гледам сега в "Училище с дъх на любов". Задължително я гледайте там. Носи целия сериал на крехкото си гръбче. Такова е сладурче, че нямам думи да я опиша. Ще се влюбите в усмивката й, а е само още едвам на 14 години. Дано продължи да ни радва все така и занапред.

Ето и малко снимки:

spacer.png

Off Topic

989adb19a6437ffc.jpg

dc9452985b0151fe.jpg

968805711e327f13.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NARCISSE,готино съвпадение :)

Ето и две клипчета,едното е реклама,а другото много готино фен видео с кадри от сериала "High school:Love on" и песничка на Ману Чао :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето,че и с награда си тръгна нашето девойче от 35 -тите филмови награди - "Blue  Dragon Film Awards" .Наградата й е връчена за участието в филма - "A Girl At My Door".  Да й е честито :)

Ето и малко снимки от церемонията.Хубава рокля,но може би е време за нещо по различно от тези къси ,леко детски роклички.

69af33ab4cf11ea7.jpg

26f10314168cbdc2.jpg

d4dbe34e9afb7e89.jpg

Редактирано от bealonenomore
Оразмерена снимка.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 2016 до 2019 е била под YG ent.

В началото на 2020 година е обявено, че е подписала с нова фирма  Gold Medalist :panda-145:

Снимки пуснати от фирмата, като профилни:

c1fbd3265db8f466.jpg

Off Topic

346721a0e0a16b76.jpg

945a75d9834a765f.jpg

c57433eadd5ed0d0.jpg

Off Topic

709eeae925508290.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лице е на "KOREAN ACTORS 200" :panda-145:

Чрез кампанията се представени 200 актьори, които са настоящето и бъдещето на корейските филми пред световната филмова индустрия.

Фотосесия и зад кадър:

Off Topic

Image

Kim Saeron | The Actor is Present | 김새론

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредна тъжна новина. Беше талантлива актриса още от дете. Когато попадах на името й винаги я свързвах с The Man From Nowhere и A Brand New Life. Някъде четох информация, че е сменила името си. Предполагам, че не и е било лесно, за да предприеме такава стъпка, а и за да напусне живота по този начин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах да гледам корейски драми през 2011 г. и продължих с тях заради емоционалността им. Един от първите сериали, които ме плениха тогава беше "Can You Hear My Heart". Поисках близките ми да го гледат, да го разберат, накара ме да поискам да го преведа. Момиченцето Ким Се-рон ме караше да се усмихвам.

tumblr-m9kcug7lx-X1re95x8o1-500.gif

Мъчно ми е за всичко, което се случи с нея. 
Не се гордея да си призная, но миналата година, когато качи и свали снимката с КСХ си помислих, че нещо й има. Тогава актьорът отрече да са имали нещо общо извън колегиалните отношения и заплаши със съд всеки, който твърди друго. Разбира се, при звезда от такъв калибър нямаше как да не се намесят медиите. Аз, като консуматор на същите попрочетох няколко статии тук там. Всички казваха, че е нестабилна, че все ходела по партита и пиела, тормозела персонала на работа, била в черния списък на индустрията, нямала пари да си плати дълговете, въобще - стигнала дъното в пряк и преносен смисъл. Майка й и баща й само я доили, а сега я пращали да работи, за да си плаща, но Се Рон започвала и напускала няколко почасови работи, общо взето правела се, че работи. Постоянно качвала снимки в социалките и явно не й пукало от нищо. Когато я споменаваха, постоянно говореха за катастрофата й. Нормално.
Отписах я като поредната звездичка, заблудена от ранна слава и липса на акъл. Бивша старлетка загубила досег с реалността, неискаща да поеме отговорност за действията си.

Когато на 16.02 прочетох какво се е случило с нея ми стана кофти, но не задълбах повече. Бог да я прости, както се казва.

До момента в който започнаха да излизат подробности за миналото й и връзката й с КСХ.
Не мога да приема, че толкова много хора използват темата за психичното здраве, за да омаловажават действията му и повтарят наратива, че роднините са скалъпили всичко това за пари. 
Днес адвокати на семейството проведоха пресконференция пред полицейското управление в Сеул, като информираха, че завеждат дело срещу журналиста в основата на слуховете, съсипали живота на Ким Се-рон - прословутия ютубът Lee Jin Ho.
Както казват в изявлението си, неговите действия водят до злощастния й край. Според тях, Lee Jin Ho е получавал заплащане, за да вреди на репутацията й разпространявайки зловредни материали, в резултат на което психиката й не издържала.
Когато Се Рон публикува онази снимка през март 2024 г. този "журналист" излъчва материал в който казва, че е изфабрикувала връзката си с Кум Су Хьон. Публикува видеа с подвежащо съдържание и заглавия от рода на "Истинската причина актрисата Ким Се Рон да полудее", като пита "Какво става с нея? Защо предизвиква толкова много полемика?". Качва и материали обсъждащи липсата й на социални умения и такива, разпространяващо слуха, че има проблем с гнева. 
Изт. Pinkvilla

Родителите й също така твърдят, че при разчистване на вещите й намират второ писмо с което агенцията на Ким Су Хьон - Gold Medalist, изисква връщане на дълга, като са поставени и условията - да не се свързва с КСХ, да не се свързва с никой от останалите актьори в агенцията, ако излъчващата се към момента драма "Queen of Tears" претърпи загуби Ким Се Рон ще бъде отговорна за цялата сума.

Изт. Korea Times

Това, което искат от Ким Су Хьон е признаване на връзката им и извинение.
А аз все си мисля, че ако КСХ беше отговорил на  съобщенията й тогава, нещата едва ли щяха да стигнат толкова далеч.
Сега имаме загубен млад живот, разрушена кариера, поредната загуба на доверие към медиите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гнусно е да гледам хора, злорадстващи над нещастието, което е изживяла Ким Се-рон.
Отвращава ме да виждам как се размахва новоизлязлата информация, че била омъжена и правила аборт, сякаш е извършила углавно престъпление.
Летят заглавия като "Lee Jinho exposes Kim Saeron for being married and living in NYC, even getting an abortion - Лий Джино разобличава Ким Се-рон, че е омъжена,  живяла в Ню Йорк, дори е направила аборт" или "Blackmailed Into Marriage, Abortion — Kim Sae Ron's Bombshell Voice Recordings Exposed - Изнудване за брак, аборт – Разкрити са шокиращи записи с гласа на Ким Сае Рон".

Според публикувано видео от Lee Jun Ho (когото семейството съдят), Се Рон е имала връзка и впоследствие неочаквано се омъжила. В запис на телефонен разговор се чува как говори за това със служител от компанията. Никой не се учудва защо изобщо е правен този запис (?), но много хора започват да злословят за това.
Ако ще и осем брака да има това не изтрива факта, че Ким Су-хьон излъга за връзката им.
Както не променя това, че компанията изпраща две писма за изискване на вземания в момент, в който тя няма от къде да плати огромната за нея сума. Като дори не  си правят труда да обяснят, че всичко било само формалност, както твърдят.

Какво се случва всъщност през последните два дни?

1. Вчера компанията му публикува 12 страници изявление в което оспорва някои от изявленията на семейството (изт. Koreaboo)

2. В отговор Garosero Institute качиха видео в което твърдят, че виждаме Се-рон и Су-хьон.
2. Днес ютюбърът Kim Jin Ho издаде споменатото в началото видео злепоставящо Ким Се-рон (изт. Koreaboo)

3. Излезе информация, че близки до Ким Су-хьон се свързват с нейни познати, както и с бивши служители на агенцията, като се подготвя пресконференция в която да бъдат оборени изявленията на семейството (изт. Allkpop)
Отново се питам защо Ким Су Хьон не излезе с лично обръщение в което ясно и без многословие да отрече нещата и съди тези, които безпочвено го обвиняват? 
Защо? Всичко това ми прилича на война за общественото мнение и закъснял контрол на щетите.

С други думи опитва се да я очерни, за да си спаси имиджа - "аз не съм лош, ама тя по-лоша". Отвратително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото, кои са тези в подписа ти? Някои от физиономиите ми изглеждат познати, като да съм ги виждал в драми, но очевидно по-скоро са някакви музиканти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очерняне на починал човек на никого не е донесло нищо добро. Не случайна е приказката, че за мъртвите или добро, или нищо. Единственият достоен човек в цялата тази гадна история се оказа Уон Бин, който няма нищо общо със скандала, но предложи финансова подкрепа. Ако тя беше, каквато се опитват да я изкарат, щеше да вземе парите на Уон Бин без да и мигне окото, но тя отказва. Голяма грешка прави КСХ и съм сигурен, че ще му излезе през носа. Няма да го спасят милионите му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
На 17.03.2025 г. at 18:21, bond написа:

Корейското общество и парите, които КСХ е похарчил, за да се изкара чист и беличък убиха невинен човек. Отново.

Парите на КСХ?! А що не парите, дето е смукало семейството ѝ като пиавици. Единствената хранеща семейството на тая крехка възраст. Къде бяха аджеба, като се е срещала с КСХ, защо не живяха с нея, като е на 13,14,15 и т.н. Защо не я спряха да не пие, а да се лекува? Значи изчезна им дойната крава и понеже не могат да обвинят гаджето, дето е имала, била е и на Коледа с него и го е зарязала и е отишла в Щатите и се жени за друг в началото на януари((това поне разказва в излезлия днес запис), който като не пиел бил свестен, понеже са въшльовци, дай ся КСХ да доим. Ай, помисли малко кой е по-виновен.

@bond, тя е отказала парите на Уон Бин, но майка ѝ ги е взела и не се знае де са отишли, да те светна, ако не си разбрал.

КСХ има вина, че не е признал за връзката, но в Корея кой признава без бой за връзка от знаменитостите? Това не го оправдава от човешка гледна точка, погледнато от нейната камбанария, но юридически не виждам поне за сега къде могат да го обвинят. Иначе е ясно, че ще го размажат, занулят и провалят в Корея. А я си представи, че реши да свърши като нея, тогава де ще търсим вина.

Та, не мисля, че можем да се изказваме крайно.

Ще цитирам и тук един коментар копиран от потребител под статия за девойката.

Off Topic

"Бих се преобърнал над гроба си, ако „семейството“ ми направи публична дисекция на живота ми в обществените медии по този начин Пускане на моите дневници, лични видеоклипове, снимки и т.н. Ако наистина искаха справедливост и имаха доказателства за незаконни дейности, щяха да се справят с това частно в съдилищата. Бедното момиче дори не може да почива в мир, когато лицето й се показва в новините на всеки пет секунди."

Дано почива в мир наистина и на по-добро място да е!

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Семейството и никой не оправдава. Тя работи от дете и познай кой е харчел парите и. Безсъвестни и алчни родители не са изключение, а по-скоро норма в Южна Корея. Тяхната вина за смърта и вероятно е най-голяма. Просто Звездьо не трябваше да се крие като мишка, а още в началото да излезе и каже как стоят нещата, пък после да съди, който заслужава. Това ме разочарова в него. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И той си е пазил з*дника. Още повече, че идва в момент, когато тя вече не е сладураната на страната, а заклеймена скандалджийка и пияница. Това са симптоми и силни сигнали, че нещата не са добре, но никой не си е помислил дори. После е дошло непоправимото.

Всъщност аборта вероятно е имал много по-голямо влияние от всеки друг фактор. Но, пак спекулации. Няма как никой от нас да е сигурен, в каквото и да било.

Което ме подсеща, че всички (включая и аз) сме почти сигурни, че семейството е алчно за пари, но дори това не е доказан факт. Може да има съвсем други причини.

Ако сме гледали някога k-drama, то причината трябва да е непосилна емоционалност в резултат от болката от загубата.

Не се подписвам под това, само го давам като възможност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове