Прекрасен филм!
Просто е невероятно, че той се оказа с два превода на български - в деня на премиерата и два дена по-късно.
Поетичен винтидж с особено нежен меланхоличен оттенък, показна статична кинематография и много красива музика.
Вероятно не е за всеки, но препоръчвам все пак опит за гледане, понеже не е типичен романс, но не е и точно закоравяло инди, а по-скоро напомня старомодния корейски романтизъм.
ОБЕТ КЪМ КОТКАТА:
Обещавам, докато смъртта ни раздели:
Да вдигам по 368 пъти на ден магнитчетата на хладилника от земята, без да си представям как си затворена в килера с дни;
Да си доспивам на работа, за да съм бодра през нощта, когато чуя “мяу”, за да отворя врата на котката да излезе, влезе или просто застане на прага в обмисляне на живота си / това в три през нощта, нали/ (отново около 368 пъти на седмица);
Да си направя с най-голям кеф втори сандвич, след като съм си позволила да изпусна от поглед първия и котката е решила да омете пода с него;
Да спра моментално четенето на книга, гледането на филм, лакиране, правенето на любов, ако котката реши, че й се иска да ми легне в скута върху това, което се намира в него в настоящия момент;
Да ям чак след като котката е яла(този обет се следи много стриктно!);
Чуя ли мяукане от другата стая да го приемам като звуков сигнал от линейка(демек пак да стопирам квото правя);
Да се държа като зрял човек и да ОБЯСНЯВАМ най-търпеливо уж, че не е много ок да се качва на масата с лапите, с които току що е ровила в бетонита на тоалетната си (тук също отпада визуализацията с килера);
Да режа всеки мъж, който каже “Ама, аз котки не обичам”;
Да нямам други котки освен тебе(въпреки че кофите за боклук са пълни-с котки за спасяване);
И въобще да съобразявам времето, дните и живота си първо с теб - котката и да заключа килера с
катинар.
Заклех се!
Не знам дали съм в правилната тема, но ми попадна следната информация:
Ден на корейската култура ще се проведе в петък в Експо център „Флора“ | Община Бургас https://share.google/RMdYAlbSUWjJk8TCY
Посочено е, че събитието е от 14ч.