Изгледах и двата сезона на един дъх и скоро започвам третия. Дълго време го отлагах заради заглавието, а после се чудех какво мнение да напиша.
Колкото и да мисля, не ми идва нищо „умно“ наум — освен едно: още от първия сезон си казвах „трябваше да стана доктор“. А след втория вече направо ме е яд, че не станах.
Сериалът показва нещо, което много медицински продукции подминават — каква всъщност е истинската работа на лекаря: да спасява хора и да помага с каквото и както може. Може би затова тази професия някога е била сред най-уважаваните.
Напоследък ми се налага да имам повече вземане-даване с лекари и всеки път, когато тръгна към някой кабинет, си мисля: „Дано зад вратата е учителя Ким“. За жалост, това е утопия и няма много общо с реалността.
Но щом няколко епизода успяха да ме насълзят — като този с донора във втори сезон и епизодът с бившия директор — значи сериалът си е свършил работата.
Наистина го препоръчвам!
Реших да гледам сериала защото гледах едно клипче във facebook как главният герой се държеше много шантаво в съда и взе че ми хареса сериала. Първа серия изглеждаше много тъмна и тегава но от втора серия забавлението започна,откакто главният герой се върна от мъртвите и разбра че се е върнал 10 години назад. А неговото другарче лихваря е още по-готин.За първи път гледам лихвар който е добър и иска да помага на бедните. Двамата бяха много смешни когато сменяха лампата на улицата и много забавни. Надявам се сериала да завърши добре и лошите да бъдат наказани без да пострадат добрите. И хубавото е че спомените му са налице а не изтрити. Просто актьорът се справя много добре с всичките си герои които изиграл през годините.
Днес ще имаме среща на клуба.
Каним ви на прожекцията на филма „Планински пощальони“ (1999) – история за дълга, приемствеността и връзката между баща и син, разказана сред спиращи дъха пейзажи в китайската провинция Хунан.
24 януари (събота)
16:30 ч.
Камерна зала на читалището в Княжево, ет. 2
Вход свободен
С български субтитри, подготвени от нас
Очаква ви тих, въздействащ и визуално красив филм, който остава дълго в съзнанието.
Ще се радваме да споделим тази кино среща с вас.