Много хубава тема! Mahoutsukai no Yome е едно от онези анимета, които съчетават магия, драма и романтика по уникален начин. Радвам се, че все още има хора, които следят преводите и споделят информация за тях. Между другото, за още дискусии и препоръки около подобни заглавия, аз понякога пиша в https://animewitchers.com/ – може да е интересно на фенове на жанра.
Аз съм на мнение, че въпросите от рода на "това ще получи ли превод?" просто трябва да се трият. Не ги ли триехме по едно време или все още сме толерантни и оставяме тези писания във форума, от хора които не допринасят с нищо друго към него??? Има си теми с настоящи и предстоящи проекти, както при нас, така и при колегите, за това не мисля, че има смисъл тези коментари с въпроси да стоят. Не виждам и смисъл от самия въпрос. Ако получи отговор "да", последва друг въпрос: "кога" или дразнещото "нямам търпение". За който няма търпение си има подадени линкове за гледане на чужд език. Ако на въпроса "ще има ли превод" се получи отговор: "не", последва коментар: "жалко, изглежда интересно", което пък звучи като "защо няма да се превежда, аз искам да го гледам пък!", сякаш е задължително всичко, което излиза да се превежда. Сори, ама аз освен тук, се "любувам" на такива и подобни въпроси и в сайтовете за онлайн и малко ми е писнало...
Отново ще има събитие с азиатска насоченост в читалището в Княжево.
„Япония в Проза и Поезия“
Дата: 24 септември 2025
Час: 15:00
Място: Камерна зала на читалището.
Споделям от фб страницата им:
36-ТИ ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2025 г.
Събитията ще се проведат от 1 септември до 30 ноември в 7 български града, с общо 23 прояви в рамките на тазгодишното издание на Дните на японската култура.
Инициативата, която се утвърждава като едно от най-мащабните културни събития, свързващи България и Япония, се организира 1990 г. насам, от Embassy of Japan in Bulgaria / Посолство на Япония в България със съдействието на Nihon Tomono Kai - Клуб "Приятели на Япония в България" - 日本友の会.
Цялата програма можете да намерите тук, както и във Facebook.