Jump to content

Gouriki Ayame (Горики Аяме)

Dark_Angel

Recommended Posts

* Gouriki Ayame *

spacer.png

Име: 剛力彩芽 / Gouriki Ayame
Професия: актриса
Дата на раждане: 27 август 1992 г.
Място на раждане: Япония
Зодиакален знак: Дева
Кръвна група: О
Височина : 162 см
Агенция: Oscar Promotion

Instagram: ayame_goriki_official

Twitter: @goriki_official

Сериали:

Mayonaka ni Hello (2022)

Mr. Housekeeper, Mitazono Season 2 | Kaseifu no Mitazono (2018)
Face Cyber Hanzai Tokusouhan (2017)
Seven Ms. Prisoners | Joshu Seven (2017)
Rental Lover | Rental no Koi (2017)

Gu Ra Me! (2016)

Doctor Car (2016)

Tenshi to Akuma ~ Mikaiketsu Jiken Tokumei Koshouka (2015)

Kuroi Gashu: Kusa (2015)

Asunaro 337 Hyoshi (2014)

Watashi no Kirai na Tantei (2014)

Kurokochi (2013)

Yae no Sakura (2013)

Biblia Koshodou no Jiken Techou (2013)

Irodori Himura (2012)

Beginners (2012)

W no Higeki (2012)

Mirai Nikki: Another World | Future Diary: Another World (2012)

Teen Court | Teen Court ~10-dai no Saiban~ (2012)

Watashi ga Renai Dekinai Riyuu | The Reason I Can't Find My Love (2011)

SHUKUJO~season3 (2011)

IS (2011)

Asuko March! (2011)

Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta (2011)

Love Letter (2008 - 2009)

Battery | Batteri (2008)

ChocoMimi (2007)

ТВ филми:

Gosa (2017)
Soshitsu no Girei (2016)
Kuroi Gashu: Kusa (2015)

Taishi Kakka no Ryourinin (2015)

Legal High SP (2014)

Honto ni atta kowai hanashi ~ Satoru-kun (2014)

Backhug ~ Affiliate ga Tsunagu Koi~ (2014)

Honto ni Atta Kowai Hanashi: Norowareta Byoshitsu (2012)

Ghost Town no Hana (2009)

Samayoi Zakura (2009)

Филми:

Detective of Joshidaikoji | Jyoshidaikoji no Meitantei (2023) - Mio Hironaka
End-Of-Life Concierge | Oshukatsu (2021) - Aya Ohara

L-DK (2014)

Kuroshitsuji | Black Butler (2014)

Kiyosu Kaigi | Kiyosu Conference (2013)

Gatchaman (2013)

Quartet! | Karuteto! (2012)

Fireworks from the Heart | Oniichan no Hanabi (2010)

Thriller Restaurant | Gekijo-ban: Kaidan Resutoran (2010)

Награди:
Japanese Film Critics: Newcomer of the Year Award

The Best of Beauty 2011

Best Dresser Award

Клипове с нейно участие:

mihimaru GT - One Time 

Stereopony - Seishun ni, Sono Namida ga Hitsuyō da

MAY - Kimi ni todoke

Сингли:

Kuyashii Kedo Daiji na Hito(2014)

Anata no 100 no Kirai na Tokoro(2014)

Tomodachi yori Daiji na Hito (2013)

Снимки:
spacer.png

80c173eec6780e1b.jpg
af3491d841839f56.jpg
bd75e6b3f8f71980.jpg
d3dacc21d1815d7b.jpg
08761d6190cb00ca.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сутринта я споменах в темата на Mirai Nikki и веднага самата тя вече има тема. Уникална си!

Аяме... Симпатично девойче. Също както Саки Фукуда. Не случайно героят на Джинги Ирие в IS се влюби в нея от пръв поглед.

Гледала съм Аяме в няколко продукции - в Asuko March като съученичка на Еми Такей, в Fireworks from the Heart я помня като приятелка на сестричката на героя на Кенго Кора, както и в Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta. Battery все го отлагам и то само заради Юма Накаяма. Не можем с него да се "гледаме" на екран и това е. Въпреки, че заглавието е точно от моята категория - спортна дорама, на тема бейзбол, но... Ще видим може би с времето ще поомекна към Юма.

Винаги позитивна, винаги усмихната. Няколко нейни интервюта съм гледала, харесва ми и поредицата й от реклами, които направи с Шухей Номура за Sekisui House (които пуснах в темата му).

Ето една и от най-новите й реклами, която излезе тези дни заедно с Харука Игава - Gouriki Ayame & Igawa Haruka - AU CM

Реклама и с Рюта Сато на Mister Donut - Gouriki Ayame & Sato Ryuta - Mister Donut CM

Наложи се много в Япония в последната година като предпочитано рекламно лице и има защо, с това заразително нейно присъствие на екран.

Благодаря за темата на тази млада японска актриса. Със сигурност ще говорим и за нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време си мислех да направя тема за нея, но само я започнах и я забравих до днес,

когато видях коментара ти. Реших, че е време да я довърша, защото тази млада актриса, започна да се снима в доста проекти, да се появява в различни реклами и не може да се отрече, че се справя добре.

Гледала съм я само в Watashi ga Renai Dekinai Riyuu и Asuko March!, от което съдя, че съм я виждала да играе

предимно леко отрицателни персонажи. Не отричам обаче, че беше убедителна. Щом в Asuko March! успешно

ме дразнеше героинята й. :D

Сигурна съм, че в бъдеще ще имам възможност, и не само аз, да я гледаме в още разнообразни продукции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опознах я добре преди да изгледам каквато и да е продукция с нейно участие. Така в момента ми се получава и с Ацуши Арай от D2 Boys. Познавам го като лице вече месеци наред (клипове, интервюта), но едва наскоро изгледах първият си филм с него. Всъщност той и сега навлиза в киното и става популярен.

С Аяме стана по-същия начин. Много талантливи млади японски актьори, много нови лица, които тепърва ще видим през тази година.

Силно впечатление ми направи Аяме (попадах и все на информация за нея) и може би за това макар и героинята й в Asuko March да бе отрицателна не успях да й повярвам и за миг, и изобщо не я възприех като дразнеща.

Есента следих и Watashi ga Renai Dekinai Riyuu, а там макар и в ролята на разглезената и безотговорна сестра на Юко Ошима, отново не ме остави с лоши впечатления. Справи се. Убедителна е.

Вчера, докато гледах първи епизод на Mirai Nikki отново бях впечатлена от нея. Не зная каква точно ще е ролята й и каква връзка ще има тя с героя на Масаки Окада, но ми се струва интересно, въпреки че от подобни жанрове бягам надалеч.

Ще я видим и в W no Higeki заедно с Еми Такей и Саки Фукуда (трите малки грации).

89de38c0bb1a66f5.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще имаме възможност да гледаме Аяме и през лятото, от юли месец, ако трябва да бъдем по-точни.

Тя ще участва в предстоящата дорама на TBS - “Beginners!”, която ще се

излъчва от 9:00 pm.

Главната роля в тази нова дорама е поверена на Тайске Фуджигая(Kis-My-Ft2 ),

който го гледахме в Risou no Musuko.

Повече информация - Тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аяме ще е рекламното лице на Nivea-Kao Deo Water.

На представянето се е появила облечена в юката, и както винаги, много усмихната.

Слагам и снимков материал, за да се уверите, колко е била чаровна.

a3f4dca47fe085e9.jpg

99f65c380a59e400.jpg

Ето я и самата реклама :)

http://www.youtube.com/watch?v=ctEqO5hiDns

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес ми попадна информация, че Аяме е включена в каста на тайга драмата "Yae no Sakura" , която ще

започне да се излъчва през 2013 г.

За момента останалите обявени имена са: Ayase Haruka, Hasegawa Hiroki, Nishijima Hidetoshi, Hasegawa Kyoko, Nishida Toshiyuki, Matsushige Yutaka, Kudo Asuka, Ikeuchi Hiroyuki, Kuroki Meisa, Ayano Go, Inamori Izumi, Tamayama Tetsuji, Saito Takumi, Nakamura Shido и др.

Няколко снимки от пресконференцията:

cb6bd7595f0a697e.jpg

c7e0edac4b5217ac.jpg

8262e9796134ac37.jpg

ebdfeabb89a201af.jpg

Source | cinematoday

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 18 август Fuji TV ще излъчи Honto ni Atta Kowai Hanashi(True Horror Stories ).

Всяка една част(те ще бъдат 5), от този спешъл, представя отделна история.

Аяме ще участва в трета част, която ще се казва Norowareta Byoshitsu.

В тази част ще участват още и Kinami Haruka, Akimoto Rei, Ikezu Shoko.

Освен, че продължава да се снима в доста реклами, другата новина около нея е, че от 4 октомври, ще бъде водеща на предаването ‘Kiseki Taiken! Unbelievable‘, което ще се излъчва всеки четвъртък по FujiTV.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също като Еми, Аяме продължава с поредното участие. Този път в дорамата - Irodori Himura,

която ще се излъчва от 15 октомври по TBS.

В нея ще участват и Yuki Himura(Bananaman), Yuko Ito, Seminosuke Murasugi, Tetsu Watanabe, Yoko Oshima, Akiko Yada.

Официален сайт - Тук

От 15 октомври тя ще започне да снима филма Gatchaman , който е предвиден за лятото на 2013 г.

В тази продукция ще участват и Tori Matsuzaka, Ryohei Suzuki, Go Ayano, Tatsuomi Hamada и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От януари 2013 г. ще започне излъчването на дорамата “Biblia Koshodou no Jiken Techou.”,

която ще бъде адаптация по мангата със същото име на En Mikami.

Аяме ще бъде в ролата на Shioriko Shinokawa, собственичка на антикварна книжарница, която притежава големи познания за древните книги, които ще използва за разкриването на различните мистерии и тайни около старите книги, които различни посетители донасят.

Дорамата ще се излъчва по Fuji TV всеки понеделник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера се е състояла церемонията по встъпване в света на пълнолетните. Тези, които са направили 20г. през 2012г., са участвали в нея. Горики и Шиори са сред тях. Омедето!

Инфо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И вече стана ясно, че Аяме ще бъде новият господар или по-точно господарка на Sebastian(Hiro Mizushima) във филма Kuroshitsuji.  Тя ще играе Shiori Genpo, потомъка на престижното аристократично  семейство Phantomhive, но тъй като само мъже могат да управляват делата на семейството, Shiori облича мъжки дрехи и използва името Kiyoharu.

Снимките започват този месец, а филмът се очаква да излезе през пролетта на 2014 г.

5d8b0fbb7695c6a6.jpg

Не знам дали само при мен е така, но нещо тази новина не ме радва особено.

Все пак стискам палци да се справи и очакваме останалия каст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, не че не го очаквах. Подготвях се психически за подобна новина и дори не съм толкова шокирана. Няма да прибързвам с изводите, понеже снимката ми допада, а помня, че Аяме много добре влезв в андрогинен образ преди време. Чакам останалия каст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От доста време се говореше, че тази година, Аяме ще направи дебюта си като певица под Sony Music, но нямаше яснота по въпроса. Тези дни обаче излезе информация. Тя ще издаде първия си сингъл Tomodachi yori Daiji na hito на 10 юли.

На 14 април в Zepp Tokyo е изпълнила за пръв път песента.

b35c89b654eeaec6.jpg

858f75ed52ba059e.jpg

e6a07f5c31a0eaee.jpg

87b41f83e69f326e.jpg

367bc3a106a8638c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая беше едно от малкото хубави неща покрай гаврата с любимото ми аниме даже още си спомням как добре пресъздаде Гасай Юно, но както се казва в оная призка "една птичка пролет не прави". Симпатична актриса определено и една от малкото дето ми харесват повече с къса коса отколкото с дълга. Видях, че ще участва към екранизация на още една манга и така си я припомних ама този път за разлика от Mirai Nikki би трябвало по да се получат нещата въпроса е там, че става въпрос за захаросан шоуджо романс, а такива хич не ми се нравят. Иначе филмът ще излезе през 2014 като инфо за тея, които ще се хванат да го гледат. Определено не й върви обаче.. или ще участва в зле скалъпени сериали или сюжета няма да е кой знае какво, а е жалко понеже заслужава да й дадат роля в сериозна продукция, където да развихри потенциала си и заедно с останалите си колеги да създадат нещо запомнящо се. Сега тея драми през 2013 дето участва тоест Сакура и Библията...ко да кажа може би са направени добре ама тематиката им хич не ми харесва как да седна да ги гледам? Същото важи и за останалите й сериали в промеждутъка от MN до сега както и филмите, но определено ми се иска да я видя в нещо, което да ми допадне така, че й стискам палци за повечко късмет в бъдещите проекти, в които ще участва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клипът към първия й сингъл  Tomodachi yori Daiji na hito е вече факт. Може да го видите - Тук

Обложките на албума:

de1f97f741786ec8.jpg

b787a099f576d0eb.jpg

Освен в Kuroshitsuji, Аяме ще бъде в главната роля и във филма "L-DK". За него споменахме в темата на Кенто Ямазаки, с който ще си партнира, така че повече информация за тази продукция може да намерите там.

Снимки и видео(малко сцени зад кадър) от филма Kuroshitsuji.

0ef2108f93226771.jpg

50f135bda80f3641.jpg

e9762df14dcfd722.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излезе и по-пълен списък с участниците в Курошицуджи. Оно Такуро, Ю Широта, Кен Ясуда, Масато Ибу, Горо Кишитани... Само не казват, кой каква роля ще поеме.

Знае се само, че Юка ще поеме героинята на Ханае Уакацуки, лелята на Шиори (Горики Аяме), а Мизуки Ямамото ще бъде Рин.

http://www.nipponcinema.com/blog/yuka-to-play-ayame-gorikis-aunt-in-live-action-black-butler

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те и да обявят кой какво ще играе, това си е спин-офф отвсякъде, не знам доколко ще има различни герои, предвид че са променили всичко освен Себастиан и идеята за семейство Фантомхайв.  :mellow:

Но пък- да видим, просто няма да го сравнявам с историята. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове