lazeto Публикувано 26 Март, 2010 Share Публикувано 26 Март, 2010 Battery (2008) Страна: Япония Година на излъчване: 2008-Апр.-03 до 2008-Юни.12 Формат: Renzoku По оригиналната новелата на: Asano Atsuko Battery Режисьор: Shimizu Kazuhiko, Tanaka Kenji, Nakashima Yuki Жанр: Спортна драма Епизоди:10 Субтитри: Английски вградени , Руски Участват: • Nakayama Yuma as Harada Takumi • Takada Sho as Nagakura Go • Morimoto Shintaro as Harada Seiha • Saito Yuki • Horibe Keisuke • Miyazaki Karen • Nagashima Shugo as Sawaguchi Fumito • Matsukawa Naruki • Chisun • Nakao Mie • Ishibashi Renji • Kajiwara Hikari • Chihara Junior • Sometani Shota • Gouriki Ayame Резюме: Това е една история за тийнейджър, играещ питчер в училищния отбор по бейзбол, и неговите взаимоотношения със съотборниците му. Harada Takumi идва в ново училище със славата на много добър питчер, но решен вече да не играе. Така среща Nagakura Go, който е решен на всичко, за да го накара пак да хвърля топката. Заедно те създават доверие в отношенията между съотборници си и воля да спечелят. Сваляне RAW Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 30 Април, 2012 Share Отговорено 30 Април, 2012 Започнах го, въпреки че много трудно се гледаме на екран с Юма Накаяма. Доволна съм, дорама точно за мен - на спортна тематика. Преди седмицата обаче изгледах първо филмовата версия, която е направена година по-рано и е с Кенто Хаяши и любимата ми Рен-чан (Мисако Ренбуцу) - The Battery (2007) (изненада бе за мен, че и той има тема тук). Може би и факта, че филмчето ми хареса, а разбрах, че дорамата е правена по него реших да й дам шанс, въпреки Юма. Шинтаро Моримото тук е в ролята на брат на Накаяма-сан. Фъстък. Следя в момента всяка седмица Шинтаро в Shiritsu Bakaleya Koukou, като своенравен и буен ученик, а сега го виждам и четири години назад в Battery. Юма... Сравнявам го може би и с това, което видях от Кенто Хаяши преди дни и не мога, като че ли още да определя какво мисля за неговия образ тук. Стигнах до 3-ти епизод и тези дни мисля, ще го изгледам. Бейзболът ми е гарантиран, познавам историята, остана само да получа доброто изпълнение и в оставащите епизоди до финал. Основната песен към дорамата е на Mr. Children - Shounen/ 少年. Обичам ги тези момчета! Великолепна група. ありがとうございます, 佐藤 健! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 10 Май, 2012 Share Отговорено 10 Май, 2012 Днес прочетох, че Кошиен (националното първенство на гимназиалните отбори в Япония по бейзбол) ще стартира тази година на 8 август (финалът ще бъде на 22-ри същия месец) и това ме подсети, че завърших тези дни Battery. Доволна съм. Много дори, а не очаквах, предвид че изгледах първо филма, мислех, че тук ще ми доскучее да гледам същата история, но този път в 10-ет епизода. Да кажем, че с Юма Накаяма вече се харесваме на екран с една идея повече. Добре се справи, доволна съм от него, а и тук е само на 14-ет години. Страхотни хвърляния, много бърз, а и разбрах, че самият той обича играта и е тренирал преди началото на снимките много усърдно. Шинтаро Моримото ми бе забавен през цялото време, защото неизбежно бе за мен да не го сравня с образа му, който виждам в момента в Shiritsu Bakaleya Koukou. Мило и послушно дете е бил очевидно преди да постъпи на обучение в "прекрасната школа на Бакада". Видях и Шота Сометани, мярна ми се и Аяме Горики, в ролята на мажоретка на училищния отбор по бейзбол. Сериал за спорта, за приятелството, за семейните ценности и винаги, винаги, винаги така характерните при японците поуки. Отново съм доволна на финал и от тази японска продукция. Вчера се случи и така, че гледах част от изпълнение на сцена на Кенто Накаджима, Фума Кикучи и Юма Накаяма (тримата са членове на B.I.Shadow заедно с Хокуто Мацумура и Юго Кочи). Изпяха заедно една песен и се разговориха как са се запознали. Юма каза, че с Фума и Кенто са се срещнали всъщност на прослушванията именно за тази дорама - Battery. Кенто много точно описа своето първо впечатление от Юма (това мисля и аз) - много странен, предвид погледа му. След това обаче го е опознал... Аз няма да го опознавам Юма Накаяма (нито ще започна да слушам J-Pop), но наистина ми бе странен и на мен. След като изгледах Battery, като че ли посвикнах и дори ми стана малко по-симпатичен на екран. Отметнах и това заглавие на бейзболна тематика, но вече си открих и друго, което за съжаление няма тема тук. H2 Kimi to itahibi (2005) с Такаюки Ямада. Свалих си епизодите и тези дни ще го стартирам. Много познати за мен лица също участват в него, така че ще му направя сигурно един анализ и на това заглавие, но в темата на Ямада-сан, когато го завърша. Няма лош филм или дорама за мен на спортна тематика. Поне не и от заглавията, които съм гледала при японците. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Elit Отговорено 8 Юли, 2012 Share Отговорено 8 Юли, 2012 Това е още един много добър филм на спортна тема и си струва гледането. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 17 Юли, 2012 Share Отговорено 17 Юли, 2012 Жалко е, че японците спряха да правят дорами на спортна тематика, говоря конкретно и за бейзбола. Необяснимо е за мен, при положение, че са имали голяма гледаемост, а знаем какво е този спорт за японците. Изгледах къде що открих от самураите на тема бейзбол и сега съм в очакване на чудо, някой отново да посвети продукция на тази игра. "Материал" от млади актьори има много. Да не посочвам имена, защото трудно ще спра с евентуалните предложения. Гледах и репортажи с Ичиро Сузуки и Ю Дарвиш. След като Ю премина в Тексас Рейнджърс двамата се изправят един срещу друг на терена. Наскоро отново си припомних и моменти от Battery. Пазя всички серии на харда си, както и тези на H2 Kimi to itahibi (2005) и другите безболни заглавия, които съм оценила от японците. Попаднах и покрай Рьоске Ямада на интервюта с NYC и по-специално с Юма Накаяма, в които той говори за ролята си тук и какво е означавала тя за него. Шансът, който му е даден да се изяви в продукция посветена на любимия спорт. След като гледах и турнира на Джонитата тази пролет, и го видях в действие и там като питчер, се убеждавам, че Юма е бил най-подходящ за ролята на Такуми Харада. Откъс от снимките на дорамата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts