Jump to content

Watashi no Kirai na Tantei / The Private Detective That I Don't Like (2014)


Recommended Posts

spacer.png

 

The Private Detective That I Don't Like

 

私の嫌いな探偵

 

Държава: Япония

Година: 17.01.2014 до 07.03.2014

Епизоди: 8

Режисьор: Ренпей Цукамото, Осаму Катаяма

Сценарий: Tokuya Higashigawa (новела), Yuichi Fukuda

Телевизия: TV Asahi

Време на излъчване: Петък, 23:15

 

В ролите:

Ayame Gouriki - Akemi Ninomiya

Hiroshi Tamaki - Morio Ukai

Shunya Shiraishi - Ryohei Tomura

Risa Naito - Satomi

Yuki Shikanuma - Moe

Misako Yasuda - Miki

Miura Ryosuke - Tatsumi Chiaki (епизод 5)

 

Сюжет: Акеми Ниномия (Аяме Горики) е голяма почитателка на мистериите. Въпреки, че е само студентка тя е богата и дори притежава собствена сграда. Частният детектив Морио Укай (Хироши Тамаки) предпочита да издирва загубени домашни любимци за богати клиенти вместо да разследва убийства, което естествено му носи малки приходи. Двамата се обединяват за да разплитат различни подозрителни случаи.

 

Бележка: Подозирам (а обикновенно нюхът ми не ме лъже), че това може да е нещо интересно и доста забавно. Отзивите за новелата по която е създадена тази дорама са доста добри, но самата идея за мистериозни разследвания с комедиен привкус особено след добрите впечателния от Hard Nut не може да ме остави безразличен към това заглавие. Горики Аяме за съжаление я гледах май само в гаврата с екранизацията на едно от най любимите ми анимета като там тя беше единственият светъл лъч! Затова сега имам особени претенции към нейната героиня и дано комбито й с тоя Хироши да е поне наполовина толкова добро колкото двамцата от гореспоменатият HN!

 

Свали тук с английски субтитри: :click:

 

Свали с руски субтитри: :click:

 

Онлайн с английски субтитри: :click:

 

Онлайн с руски субтитри: :click:

Link to comment
Share on other sites

Набелязах си за този сезон при японците седем заглавия до тук, това също е едно от тях, въпреки Аяме Горики. За мен тя си е актриса средна хубост, въпреки голямата реклама, въпреки бутането в толкова много продукции в последните две години (случила е на отлични мениджъри). Девойчето освен да те гледа с големите си невинни очи, да мига на парцали добре напудрена, не съм забелязала да показва нещо кой знае какво, а съм я гледала много. В началото дори ми беше симпатична, но бързо ми мина, нещо се бях заблудила. Еми Такей е друга бира, докато тук - мъка. Бих се радвала да видя Еми в тази роля, но тя пък си има главната роля в друга дорама този сезон. Не ми е неприятна Горики или дразнеща, просто ми е безразлична, защото не съм видяла да показва нещо изключително, а се снима в толкова много продукции. Ще я видя и тук, току-виж ме изненада с нещо, но след като видях трейлъра на дорамата - изобщо не се надявам на чудеса от нея.


Ще хвърля едно око на първите епизоди, а и най-вече заради Хироши Тамаки. Японците без медицински и криминални сериали не могат, трябва да са поне няколко на сезон. За радост зимния сезон започва и по традиция в последните години стартират с доста силни и интересни заглавия.

Link to comment
Share on other sites

Аз като зърнах инфото за зимните дорами преди време, почти нищо не си харесах, но сега излизат постери, резюмета... Май ще събера няколко заглавия, въпреки че все още не съм прегледала последния сезон. Тежка задача, тежка.

Прави сте за Горики. Най-опасната роля е тази, която й е поверена в Курошицуджи, понеже ще й се наложи да замести героя на Сиел. Филмът тръгва след няколко седмици по кината и тогава ще видим, дали ще успее да отговори на очакванията на феновете. За мен най-добрата й изява е в IS.

Интересно каква роля са дали на Шуня?! Поне ще има няколко бивши райдъри в поредиците тази зима.

Link to comment
Share on other sites

Тези Японци с техните комедини сериали нещо не ги разбирам . никак не са ми смешни .Пробвах няколко досега

( струват ми се абсурдни  може пък аз нещо съм се чалнала , но определено не ги разбирам , за мен имат изкривена представа за смешно  )

, дано тази наистина да си заслужава ...

Link to comment
Share on other sites

Аз за Горики Аяме нямам обособено мнение просто съм я гледал за съвсем малко, но за трудният персонаж, който й бяха дали се представи добре поне в началото. Виж може би ако бях продължил да гледам можеше и да се разочаровам понеже Гасай Юно не е лъжица за всяка уста, но така или иначе никога няма да разбера. Тук в тази комедия обаче мисля, че би могла да вирее, а предвид точно това, че е особено лансирана може би има нещо повече от добър мениджмънт на агента й щом се котира. Но популярността никога не е била фактор поне за мен. Колкото до хумора там нещата опират до индивидуални възприятия или иначе казано един човек може да се смее на нещо, за което друг би му минала мисълта "егати тъпнята". Мен лично хумора в японските игрални комедии и анимета от този жанр ми допада. Това заглавие го избрах точно с презумпцията, че може да е нещо свежо и забавно както беше в Seigi no mikata, Hotaru no hikari и разни други дето съм гледал и са ми харесвали.

Link to comment
Share on other sites

За това откъм японското изкуство  съм се фокусирала върху аниме , те най ми допадат , но си прав ... всеки си има призма , за мен тяхната е като пародия ... за артистите не мога да говоря , тях си ги харесвам само като визия , но с най-голямо удоволствие ще и отделя време като излезне  на език който мога да разбера , защото ако съдя по аниметата на които си правил теми ... това може и да ми хареса  ... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...