Jump to content

Fireworks from the Heart (2010)

lazeto

Recommended Posts

spacer.png

Fireworks from the Heart (2010)
Също така известен като: Oniichan no Hanabi
Българско заглавие: ”Фойерверки от сърцето”
Страна: Япония
Година на излъчване: 25 Септември 2010
Времетраене: 119 мин.
Жанр: Драма
Режисьор: Masahiro Kunimoto
Субтитри: Английски
IMDB

Участват:
Kengo Kora - Taro Sutou
Mitsuki Tanimura - Hana Sutou
Yoshiko Miyazaki - Tomoko Sutou
Ren Osugi - Kuniakira Sutou
Saori Koide - Kayo Okazaki
Hiroyuki Onoue - Atsushi Kobayashi
Rei Okamoto - Kasumi Tejima
Ryuta Sato – Arima
Kuranosuke Sasaki – Sekiyama
Sansei Shiomi – Kubo
Daiki Shiomi
Reika Shigehiro

Gouriki Ayame

Резюме: На 9-ти септември, в деня на Katakai Fireworks Festival, ученичката Hana (Mitsuki Tanimura) се прибира у дома от болницата след шест месеца на лечение от левкемия, откривайки че нейният по-възрастен брат Taro (Kengo Kora) е станал hikikomori (социален отшелник). По-късно същата вечер, Hana присъства на Katakai Fireworks Festival и там среща група младежи решени да участват следващата година на фестивала. Тя решава да запише и Taro в групата за да го извади от черупката му, но за съжаление не е приет като член. Решена на всичко, за да му помогне тя му намира почасова работа и посепенно той се отваря към света отново. Но с приближаването на зимата левкемията на Hana се завръща. Разбирайки че фестивала е символ на щастие за нея, Taro поема инициативата да направи Hana щастлива и моли младежката група на града още веднъж за прием ...

Торент

Торент с руски субтитри

Онлайн с руски субтитри

Много добър филм, препоръчвам го.... smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът наистина е прекрасен. Накара ме да се усмихвам и да плача. Много емоционален и различен донякъде. И всичките тези пищни фойерверки придадоха магия на цялата атмосфера. Не можех да откъсна очи от екрана.

Хареса ми това, че не беше любовна история както е в повечето филми, а се отнасяше за семейните връзки и изобщо социалните. На този свят няма по- важни и прекрасни неща от семейството и приятелите, и затова трябва да се държим за тях. Аз също имам брат и след като изгледах този филм отидох, и го прегърнах силно. Ей такова въздействие ми оказа филма.

Ако някой иска да си свали песента на Fumiya Fujii: тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми харесаха думите от предходния пост. И аз усетих на моменти, че се усмихвам и плача от радост.

Първата част беше изключително интересна. Вече възприемам Мицуки и Кенго като брат и сестра. Толкова убедителни бяха. Втората, макар и донякъде предвидима, също успя да ме трогне.

Режисьорът има опит в семейните истории. Преди това е правил Аишитеру - една от най-сърцераздирателните японски драми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кенго доста поплака, но и аз не останах по назад :cry: 

Пригответе си две три пакетчета кърпички и се насладете на голямото сърце на Хана, братската обич и красотата на японските ханаби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове