Новата корейска дорама с участието на Сота е започнала. Даже не съм разбрала, понеже той е с поддърща мъжка роля. Дали ще успее да се представи подобаващо, с достатъчно екранно време?! Гледа ми се в нещо сериозно.
Към дамата, която нарича форума "ваш", а не наш: сигурно сте права, че трябва да се научим на ред. Аз, обаче съм съгласен с @ukio. Ако искаш да ти се плаща, трябва да предложиш качество.
А от професионални субтитри аман. Аз съм доволен от субтитрите на Явка, добре си превеждат хората.
Siren’s Kiss (세이렌)
Страна: Южна Корея
Също известен като: Seiren, Siren
Период на излъчване: 2 март 2026 – 7 април 2026
Време на излъчване: Понеделник и Вторник
Жанр: Трилър, Мистерия, Романтика, Мелодрама
Канал: tvN
Епизоди: 12
Сценарист:
Режисьор: Kim Chul Gyu
Участват:
* Park Min Young като Han Seol-ah
* Wi Ha Joon като Cha Woo Seok
* Kim Jung Hyun като Baek Jun-beom
* Lee Elijah като Yun Ji
Han Joon Woo като Do Eun Hyeok
Gong Sung Ha като Kong Ju Yeong
Kim Geum Soon като Chairman Kim
Hong Ki Joon като Pyo Seong Il
Резюме:
Историята проследява Ча У Сок, който разследва схема за застрахователна измама, свързана с поредица от мистериозни смъртни случаи, само за да се забърка с Хан Сол А, за която се подозира, че е в центъра на всичко.
У Сок е номер 1 следовател в Отдела за разследване на застрахователни измами. Известен с острите си като бръснач инстинкти и изключителната си проницателност, той от години държи най-високия рекорд по арести в индустрията за измами с животозастраховане. Посветен на разкриването на онези, които превръщат човешки животи в печалба, неговата непоклатима рационалност внезапно е хвърлена в хаос, когато получава важна информация, която го отвежда директно до Хан Сол А.
Хан Сол А е зашеметяващ и провокативен главен аукционер на произведения на изкуството и ръководител на екип в "Роял Аукцион", водещата аукционна къща за изкуство в страната. Сол А изглежда безупречно перфектна отвън, обаче под елегантната й външност се крие смразяваща тайна: всеки мъж, който я е обичал, е починал.
С дразнещо преплитане между двамата, обещаваща неустоима смесица от романтика, съспенс и психологическо напрежение, сериалът задава един въпрос, който става невъзможно да се игнорира: Дали тя е убиец, или е била натопена? И по-важното, ще оцелее ли достатъчно дълго, за да разбере?
Излъчване: 2 март 2026г.
Днес ще имаме среща на клуба.
Каним ви на прожекцията на филма „Планински пощальони“ (1999) – история за дълга, приемствеността и връзката между баща и син, разказана сред спиращи дъха пейзажи в китайската провинция Хунан.
24 януари (събота)
16:30 ч.
Камерна зала на читалището в Княжево, ет. 2
Вход свободен
С български субтитри, подготвени от нас
Очаква ви тих, въздействащ и визуално красив филм, който остава дълго в съзнанието.
Ще се радваме да споделим тази кино среща с вас.