С една дума - абсурдно! Толкова много харесвам Джун Хо и Хе Джун и Хан На и Бюнг Чол, но това беше пълна глупост.
Сценария е прекалено нелеп. Героите са кухииии. Режисурата супер смешна. Не знам как по-меко да се изкажа.
Концепцията беше добра - супергерой, наследяващ силите си и научаващ, че за всяко нещо се плаща. До там! Останали са си само с идеята, все едно въобще не са сядали да разсъждават над сюжета. Много неща нямаха смисъл и обяснения. Сценаристите си мислеха, че може да компенсират липсата на разказване на истории, чрез множество бойни сцени и разрушения, но дори тях не ги биваше. Изглеждаха безпочвени и фалшиви. Това от една страна това искрено ме забавляваше.Крайно време е да почна да обръщам внимание преди да гледам дадена драма, на това кой я е писал и режисирал.
Яд ме е, че заложих на тази драма, защото Typhoon family ми се стори скучно и не ми се гледаше. Почва да ми омръзва от тия съвременни простотии. Това американизиране съсипва драмите, няма ли да го осъзнаят най-накрая?
Отдавна не се бях захласвала така по корейско. Толкова ми хареса, че след края имах желанието да го пусна пак. Главните са такива сладури, макар изобщо да не смятам Ahn Eun Jin за хубава, но пък Jang Ki Yong тооолкова много компенсира... Много харесвам комедийния му талант и умението му да изразява всевъзможни емоции, от дечко до злодей. Да не говорим за визията – то фигура, то осанка, красиво лице и слънчева усмивка. И можене! В духа на най-успешните корейски романтики имаше един колоритен втори план и хубава музика. Много хубаво!
Днес ще имаме среща на клуба.
Каним ви на прожекцията на филма „Планински пощальони“ (1999) – история за дълга, приемствеността и връзката между баща и син, разказана сред спиращи дъха пейзажи в китайската провинция Хунан.
24 януари (събота)
16:30 ч.
Камерна зала на читалището в Княжево, ет. 2
Вход свободен
С български субтитри, подготвени от нас
Очаква ви тих, въздействащ и визуално красив филм, който остава дълго в съзнанието.
Ще се радваме да споделим тази кино среща с вас.