Всичко добре, но аз явно вече вървя към определено поколение, дето вика "За какво ни трябваше ся още една буквичка от азбуката, за какво?!" Малко съм почитател на традиционализма, що се отнася до омегавърси... Не, че имам богат опит с тях, освен 4-5 заглавия да речем. То и за момента не мисля, че ми трябват повече, особено ако ще има още гръцки букви в жанра занапред
Амбициозен проект беше, само на моменти ми изглеждаше странно заснет, може би от гледна точка на... реализма? Просто заради работата на оператора? Или просто не мога да забравя как епизодите свършваха с край тип "айде, вадя тука голямата ножица и правя кръц по средата на сцената" xD Главната двойка, да си призная, малко ми беше досадна. Повече интерес проявявам към историята на Гао и, естествено, не получихме достатъчно от нея. То май и в първоизточника е така, ако си спомням добре. Това е жалко, но донякъде го разбирам - там е просто класическо омега, а при главните си е с добавки xD Малко ги бъркам, понеже имената на героите им са донякъде сходни, но мисля, че играта на Jiang Heng ми хареса най-много.
Ух, значи, това го загледах с идеята да е нещо крими или трилърче, поне така си спомням, че ми беше идеята... То излезе егати тежката драма за нещата от живота, така да се каже xD То не бяха заподозрени в убийства, съмнения за евтаназия, въпроси за и против евтаназията, болни хора... направо си е ужас xD Не че е лош филм, съвсем обратното, но скромно съветвам да се подхожда към него със съответното настроение, че ще тежи психически xD
Спомням си как получих предварителна бройка от мангата за англоговорящия пазар и мнението ми не беше кой знае колко "уау", но Окиаю направи анимето за мен, даже дотолкова добре, че му врътнах и как да е превод на аниме филма. Може пък и някой друг да го е харесал след това, знае ли човек. В цвят и движение нещата се получиха много по-добре, отколкото изглеждаха на хартия xD
От версията "сериал", представена в тази тема, останах доста доволна. Променили са и са доизмислили части от историята, което е в интерес на всички, честно казано. Фуджиока Дийн е малко по-обран от очакваното може би, но за този герой е добро решение. Трябваше да го накарат да пее като хората xD (И Окиаю трябваше да го накарат да пее в аниме версията, ама де тоз късмет). Най-хубавото, което му се случи на сериала, поне според мен, беше играта на Аву, която се оказа на доста добро ниво. Поне аз не очаквах, но може и да помага толкова нехарактерно характерното присъствие, което има. Доколкото помня, останах с оценката от порядъка на 9/10.