Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      8742
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    ishtar

• Последни мнения

• „Seobok (서복)“ ми допадна и като цяло бих му дала 7/10. Имаше доста неща, които ми харесаха – най-вече идеята за безсмъртието и философските въпроси около него. Хубаво беше и как връзката между Ки Хон (Гонг Ю) и Сеобок (Пак Бо Гъм) се развива постепенно и носи емоция. Динамичните сцени също поддържаха интереса ми, без да оставят усещането за скука. От друга страна, имаше моменти, които можеха да бъдат по-добре развити и на места историята леко се проточи. Също така финалът ми остави смесени чувства – силен емоционално, но можеше да бъде представен по-ясно. Въпреки тези дребни минуси, филмът има дълбочина и определено ме накара да се замисля. Хареса ми, че не е просто екшън, а носи и философски послания. За първо гледане на подобна тематика мисля, че е доста добър избор. Благодаря на @Ilqnski, че ми го препоръча – определено си заслужаваше да го гледам!  (То не е точно препоръчване, просто ми каза че ще го гледа и аз реших че след известно време.. да видя за какво става на въпрос)
    • @mrnkaloto - Нито съм искала да крещя , нито е било нарочно. Опитах се да го поправя , но пак ми излиза с по едри букви. Разбрах за - Стъклено сърце. Няма проблеми. Просто питах. Кога съм казала , че няма да чакам ! Кой е казал ,че труда ви е не е оценен. И ненужен. Поне аз никога не съм казвала такова нещо. Винаги съм била благодарна за труда на всички преводачески групи. Ако някои някога е казал нещо , това не значи , че всички хора са на това мнение. 
    • „Tale of the Nine Tailed“ беше един от първите корейски сериали, които гледах, и остави силен отпечатък върху мен. Сюжетът ме грабна още от началото със своята комбинация от митология, любов и напрежение. Историята на Лий Йон (Lee Yeon), изигран от Лий Донг Ук, и Нам Джи А (Nam Ji Ah), в ролята на Джо Бо А, беше едновременно романтична и трагична. Много ми хареса и персонажът на Лий Ранг (Lee Rang), изигран от Ким Бъм, който внесе допълнителна драма и дълбочина. Краят беше изключително емоционален и си признавам, че плаках, когато Нам Джи А започна да се превръща в гумихо. Връзката между любовта и жертвата е показана по толкова красив и сърцераздирателен начин. Сериалът успя да балансира добре романтиката, фентъзито и драмата, което рядко се получава толкова хармонично. Атмосферата и визуалните ефекти също ми направиха голямо впечатление, допринасяйки за магията на историята. За мен „Tale of the Nine Tailed“ е не само романтичен сериал, но и приказка за съдба и вечна любов. Определено бих го гледала пак и бих го препоръчала на всеки, който иска да се потопи в корейския свят на фентъзи драмите. 1000000/10,бих гледала отново!!! ПРЕПОРЪЧВАМ 
  • Културни прояви

• 36-ТИ ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2025 г.   Събитията ще се проведат от 1 септември до 30 ноември в 7 български града, с общо 23 прояви в рамките на тазгодишното издание на Дните на японската култура. Инициативата, която се утвърждава като едно от най-мащабните културни събития, свързващи България и Япония, се организира 1990 г. насам, от Embassy of Japan in Bulgaria / Посолство на Япония в България със съдействието на Nihon Tomono Kai - Клуб "Приятели на Япония в България" - 日本友の会. Цялата програма можете да намерите тук, както и във Facebook. 
  • Създай нов...