Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      8738
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    Olilian94

• Последни мнения

• Първото STUDIO CHOOM на NCT WISH. "Color"     Как е заснето парчето "Surf". "Surf' MV Behind the Scenes #01" клик на снимката
    • Огромно благодаря.
    • Я да се включа и аз поне с два ( иначе са много!) Часовете по романа на Майкъл Кънингам, който филм е класически пример как екранизацията надминава като въздействие художествения текст. И  I Origins - мисля, че вече съм го споменавала някъде из форума. Много въздействащ и интригуващ сюжет, в който идеята за прераждането е не толкова мистериозна, колкото е интересен начина, по който се доказва теорията. И двете ленти са впечатляващи освен с развитието на сюжетните линии и режисьорските прийоми - Първия - със звездния актьорски състав и похватите, с които всеки един от тези актьори изгради запомнящ се образ на екрана. Втория - като изключително добър съвременен образец за това как хората на изкуството могат да ''провидят'' в бъдещето. И всичко, което за времето, в което е сътворено е било научна фантастика, в наши дни става истина. За съжаление, не сме далече от момента, когато всички ще бъдем в подобна база данни, за която се говори във филма (Банките за биометрични данни, например. И това е само началото...) Дълга тема е научната фантастика. Не фентъзи и алабализми, нека не ги бъркаме като жанрове, защото са твърде, твърде различни...  Но! вярвам, че филмът ще е интересен за любителите на Sci-Fi.
  • Културни прояви

• 36-ТИ ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2025 г.   Събитията ще се проведат от 1 септември до 30 ноември в 7 български града, с общо 23 прояви в рамките на тазгодишното издание на Дните на японската култура. Инициативата, която се утвърждава като едно от най-мащабните културни събития, свързващи България и Япония, се организира 1990 г. насам, от Embassy of Japan in Bulgaria / Посолство на Япония в България със съдействието на Nihon Tomono Kai - Клуб "Приятели на Япония в България" - 日本友の会. Цялата програма можете да намерите тук, както и във Facebook. 
  • Създай нов...