Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      9013
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    natalia

• Последни мнения

• Много ми хареса сериалът. Всеки епизод задържаше вниманието и поднасяше елементи от корейското право, за които не бях чувала досега. Озадачих се как Канг Да Уит е станал съдия без диплома за висше образование. Оказа се, че до 2017г. е действала система на държавен изпит по право, според която на изпит за съдия е можело да се яви всеки. Изпитът обаче е бил изключително труден, успеваемостта е била ниска, а преминалите го са провеждали 2-годишно обучение в Институт за съдебно обучение. Системата е била повлияна от конфуцианството. Отново под негово въздействие бил въведен закона за освобождаване от наказание за престъпления срещу собствеността между роднини, който беше коментиран в сериала и който през 2024г. е бил обявен за противоконституционен.  Разгледа значими теми за Корея - корупция, дискриминация, неравноправност, престъпления против личността и пр. Имаше вдъхновяващи, забавни, но и трогателни моменти, показващи действителността.  Чонг Кьонг Хо направи фурор в образа си на Канг Да Уит. От сериал на сериал с него обаче ми прави впечатление колко е слаб. Тук изглеждаше още по-слаб от Crash Course in Romance, в който героят му имаше проблеми с храната. Четох, че е здрав, но тренирал много и дълго се занимавал с плуване. Дано да се чувства добре. Може заради ролята си тук също да е пренецил, че трябва да отслабва.  Актьорите от екип Про боно бяха много симпатични и прекрасно пресъздадоха мотивите, емпатията и личността си. Добро взаимодействие се получи между тях.  На Че Де Хун му се отдава да играе негативни персонажи. Тук не направи изключение от обичайната си роля, но отново много добре влезе в нея.  Актьорите ветерани, а и тези дори с минимално участие, бяха чудесни и въздействащи.  Ако харесвате правни драми, пресъздаващи човешки истории и отношения, препоръчвам. Има малко драматично преувеличаване в актьорската игра, нелогичности в съда, които напрягат, но са с мярка и имат значение за крайния резултат. 
    • За финал. Поне за мен драмата, без да е шедьовър, беше едно развлечение и приятно прекарани минути.  Това което показаха последните десетина минути,  
    • Горкото дете! Да го унижава родител и да му внушава комплекс за малоценност. Дано скоро сам осъзнае положението си и да се отърси от бремето!
  • Културни прояви

• Създай нов...