1.В български сериал героинята пита: „Ще останеш ли?“
Бай Ганьо отговаря: „А бе алооу , аз гледам, не оставам…“
2. Бай Ганьо влиза в киносалона и пита:
– А къде е паузата за кафе и цигара и ракийка , че аз така не гледам филм,инЪче нИмогЪ..
3.Защо Ганьо не обича чужди сериали?
– Защото там героите са учтиви и не се дърлят на по-чист български.
„My Perfect Stranger“ ми хареса много досега и вече съм на 9 епизод.
Историята ме грабна още от първия епизод с интересната комбинация от пътуване във времето, мистерия и романтика.
Юн Хе Джун е много интересен персонаж с лична история, която се разкрива постепенно.
Баек Юн Йонг е смела и умна героиня, която прави връзката между двамата още по-динамична.
Сериалът умело преплита миналото и настоящето, показвайки как решенията от 1987 година влияят на живота им през 2021.
Много ми харесва как малки детайли от миналото променят бъдещето, а героите трябва да се справят с последствията.
Локациите са красиви и реалистични – малкото градче от 80-те години изглежда истинско и носи носталгично усещане.
Флашбек сцените добавят дълбочина и помагат да разберем мотивите на героите.
Мистерията около убийствата и тайните на града поддържа напрежение в целия сериал.
Романтичната линия се развива бавно, но е емоционална и естествена.
Особено ми харесва как Хе Джун започва да разбира истината за миналото и собствените си грешки.
Сериалът използва вълнуващи обрати, които те карат да искаш да гледаш следващия епизод.
Харесва ми как героите се развиват постепенно и стават по-сложни и реалистични.
Визуално сериалът е приятен – костюмите и музиката пасват перфектно на различните времеви периоди.
Диалогът между Хе Джун и Юн Йонг е силен и показва тяхната емоционална връзка.
Сериалът е добре балансиран между действие, напрежение и емоции, без да е прекалено драматичен.
Много ми харесва философският пласт – за съдбата, изборите и последствията от действията.
Най-силните сцени за мен са тези, в които миналото и настоящето се преплитат и напрежението е най-голямо.
Все още съм любопитна как ще се развият отношенията между героите и как ще се разкрият мистериите.
„My Perfect Stranger“ е един от сериалите, които ме държат заинтригувана и ме карат да се замислям за живота и времето.
10/10 за сега
„Seobok (서복)“ ми допадна и като цяло бих му дала 7/10.
Имаше доста неща, които ми харесаха – най-вече идеята за безсмъртието и философските въпроси около него.
Хубаво беше и как връзката между Ки Хон (Гонг Ю) и Сеобок (Пак Бо Гъм) се развива постепенно и носи емоция.
Динамичните сцени също поддържаха интереса ми, без да оставят усещането за скука.
От друга страна, имаше моменти, които можеха да бъдат по-добре развити и на места историята леко се проточи.
Също така финалът ми остави смесени чувства – силен емоционално, но можеше да бъде представен по-ясно.
Въпреки тези дребни минуси, филмът има дълбочина и определено ме накара да се замисля.
Хареса ми, че не е просто екшън, а носи и философски послания.
За първо гледане на подобна тематика мисля, че е доста добър избор.
Благодаря на @Ilqnski, че ми го препоръча – определено си заслужаваше да го гледам!
(То не е точно препоръчване, просто ми каза че ще го гледа и аз реших че след известно време.. да видя за какво става на въпрос)
36-ТИ ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2025 г.
Събитията ще се проведат от 1 септември до 30 ноември в 7 български града, с общо 23 прояви в рамките на тазгодишното издание на Дните на японската култура.
Инициативата, която се утвърждава като едно от най-мащабните културни събития, свързващи България и Япония, се организира 1990 г. насам, от Embassy of Japan in Bulgaria / Посолство на Япония в България със съдействието на Nihon Tomono Kai - Клуб "Приятели на Япония в България" - 日本友の会.
Цялата програма можете да намерите тук, както и във Facebook.