Rie Публикувано 4 Октомври, 2012 Share Публикувано 4 Октомври, 2012 Име: シュガーレス / Sugarless Страна: Япония Формат: Renzoku Жанр: екшън, шонен Период на излъчване: 3 октомври - 26 декември 2012 г. TВ канал: NTV (сряда, 01:29 ч. след полунощ японско време) Епизоди: 12 (времетраене 22 минути) Режисьор: Такаши Кубота (BAD BOYS) Сценарист: по мангата на Масами Хосокава Основна песен: GENERATIONS - Brave It Out Официална страница В ролите: Аран Ширахама (GENERATIONS) като Гаку Шииба Нобуюки Сузуки (Gekidan EXILЕ) като Тайджи Марумо Рео Сано (GENERATIONS) като Широ Мукай Кейта Мачида (Gekidan EXILE) като Осаму Урабе Дайки Сато (EXPG) като Хираори Танака Шинтаро Акияма (Gekidan EXILE) като Удо Юта Озава (Gekidan EXILE) като Нобумицу Огаки Кьоске Харукава (Gekidan EXILE) като Юки Никайдо Аяка Саяма като Асука Мано Мао Уеда (LDH) като Юи Хонджо Рейна Триендъл като Харука Сува Шинтаро Ямада (брат на Ю Ямада) като Такаха Юя Ендо като Казуя Канемицу Хирофуми Араки (D-BOYS) като Минору "Санта" Мита Арата Хории (D-BOYS) като Юджи Масакадо Масахиро Усуи (D-BOYS) като Йоичиро Кирю Йоске Исомура (Gekidan EXILE) като Шого Тояма Хаято Онозука (Gekidan EXILE) като Тору Чикура Шухей Ногае (Gekidan EXILE) като Исами Морита Шокичи (EXILE) като Итару "Шейк" Арамаки Историята: По мангата на Масами Хосокава, която представя борбата за надмощие в гимназия Куджима (наречена "Вятърната мелница") с главни герои Гаку Шиба (Аран Ширахама) и Тайджи Марумо (Нобуюки Сузуки). Лично мнение след изгледан снощи първи епизод: Off Topic Доволна съм. Като за заглавие от този жанр при японците - прилично направено. Хвърлят си здраво тупалки, не си играят на абстрактен хуманизъм и със сигурност момчетата тук изглеждат много по-добре от хлапетата в Бакалея. Напомня ми за "Гарваните", а Аран Ширахама и Нобуюки Сузуки се справят отлично. Налагат се сериозно тези момчета. Епизодите са с времетраене 22 минути, гледат се на един дъх. Не очаквам много от тази дорама, но има действие, епизодите са кратки - допада ми. Включването на D-Boys е интересно за мен. Искам да видя и те как ще се представят, като ценител на голяма част на това, което излиза от агенция Watanabe Ent. Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: Свали с английски субтитри: Свали с руски субтитри: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lilibini Отговорено 4 Октомври, 2012 Share Отговорено 4 Октомври, 2012 Хареса ми първа серия, пада наистина як тупаник, а момчетата са такива сладури , всичките!!! Определено ще се гледа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 4 Октомври, 2012 Share Отговорено 4 Октомври, 2012 Виждам аз постера, погледнах резюмето и реших да видя първа серия. Имах нагласа, че ще гледам нещо мрачно с доста бой, а в следващия момент дават сцената с подхлъзването на топчицата, беше просто... Струва ми се, че доста бой ще изяде до края героят на Аран Ширахама. На Нобуюки Сузуки му отива този черен потник, а и се справя добре. Ще видим дали ще покажат повечко и от останалите трима от постера в следващата серия. Не съм сигурна до кога ще ме задържи като зрител тази дорама, но поне ще ми бъде интересно да видя включването на момчетата от D-Boys. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 4 Октомври, 2012 Автор Share Отговорено 4 Октомври, 2012 Има и комични ситуации, не е мрачно заглавието, въпреки че постерът намеква за това. Няма да се плашите. Героят на Аран ми напомня за Такаюки Ямада в Crows Zero. Пребиваха го от бой, но той винаги се изправяше на крака. Тук обаче Аран е новобранецът. Нобу е страхотен. Още пролетта, когато го гледах в онази нелепа бейзболна продукция The Summer of Akko and High School Baseball Team (най-слабото заглавие, което съм гледала от японците на тема бейзбол) ми направи силно впечатлениe. Това бе и първата му по-голяма роля. Лятото се появи в ролята на ученик заедно с Аран в GTO: Great Teacher Onizuka (2012), но прекалено малко бяха сцените с него. От D-Boys в първи епизод се появи само Масахиро Усуи. На път съм да се предам вече за него и да го харесам (ukio сигурно ще се радва да го научи). Рейна е изненада за мен. Това е втората й роля, лятото я гледахме и в Kuro no Onna Kyoushi, но ролята й бе много малка, макар да се появяваше във всеки епизод. Не е ангажиращо заглавието, ще си правят състезания във всеки епизод от рода на: "С кого да се сбием днес?", симпатични момчета... Доволна съм. П.П. Останалите трима от постера са: зад Аран е Кейта Мачида, а зад Нобу са Рео Сано и Шокичи. Описала съм ги, за да е по-лесно, защото голяма част от момчетата са от EXILE Groups, които включват група Generations, Gekidan EXILE, EXPG и Шокичи като представител на група EXILE. Всички те са към агенцията на Хиро - LDH. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 5 Октомври, 2012 Автор Share Отговорено 5 Октомври, 2012 Започнах да чета мангата на Масами Хосокава. Това е първото ми манга-приключение. Изчетох само първа глава, не зная дали ще я завърша, а и разбирам, че тя все още продължава да излиза. Исках обаче да се запозная с историята, героите и дали в дорамата се движат точно по нея. Е, естествено има разлики. Направи ми впечатление героят на Нобу Сузуки - Тайджи, т.е прическата му в мангата е афро (сещам се за филма с Шота Мацуда - Afro Tanaka, който излезе тази година), променен е и героят на Шокичи. Исках само да надникна, но една страница, още една страница и изчетох бързо всички 70-ет от първа глава. Едно изречение от мангата ми хареса, защото го свързвам и с популярните японски торти (日本式のショートケーキ), които са от обикновен пандишпан с бита сметана и ягоди. Това изречение описва и реда в гимназията: "In the case of a shortcake, first the strawberry, then the cream, and then the sponge comes in the end. That's the way things must be ordered." Все още не са излезли субтитри на английски, но със сигурност дорамата ще се превежда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ianakin Отговорено 6 Октомври, 2012 Share Отговорено 6 Октомври, 2012 Спечелихте ме още със съпоставянето със Гарваните, първата серия ми хареса определено ще гледам останалите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 8 Октомври, 2012 Share Отговорено 8 Октомври, 2012 Гледам с 4 очи и пак не съм видяла, но предчувствието ми се сбъдна! Не е истина! Чак Д-бойс присъствие съзирам. Но най-важното е, че действително включват Шинтаро и Кьоуске в каста. Това ще е епична поредица, продължаваща делото на Рокуденашитата. Дано да се захванат с превода, и не се мотаят като миналата година! Голямо мъчение беше със субтитрите, но действието компенсираше достойно. И всичко, благодарение на Рие! Кой знае, колко щях да се бавя, докато разбера тези подробности. Коментирахме заглавието доста разпалено преди повече от седмица, но сега виждам, че още хора са впечатлени от историята. EXILE не се шегуват. Увеличават числеността си и вече превземат не само музикалната сцена, а и екраните в Япония. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Joys Отговорено 10 Октомври, 2012 Share Отговорено 10 Октомври, 2012 Прикова ми интереса 1-ва серия и вече чакам с нетърпение 2-ра . Чак се чудя на себе си що пък толкова ми хареса сериалът? Но отговорът май се крие в момчето с черния потник - Nobuyuki Suzuki, доооста ме впечатли . Иначе освен потрошени стъкла, момчета с бухалки и яки тупаници, друго кой знае какво не може да се види. Но пък дълбок смисъл хич и няма да търся . Rie, благодаря за темата, много е изчерпателна! Актьорите не се ми познати, но лесно открих, кой - кой е . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 10 Октомври, 2012 Автор Share Отговорено 10 Октомври, 2012 Eхх, този Нобу Сузуки! Никой не го забелязваше в GTO: Great Teacher Onizuka (2012), но сега започна да се посъблича и веднага привлече вниманието на аудиторията (хаха). В GTO епизод 10-ти е за неговия герой, ако някой иска може да си свали само този епизод, за да види Нобу и като примерен ученик. Тук, в Sugarless да кажем, че ще е човек на действието, но героят му в никакъв случай не е лошо момче, дори напротив. Сузуки-сан има рожден ден след 4 дни, а uкio ми е обещала тема. Ще го представим и него щом има вече интерес към личността му. За съжаление все още никой не се e захванал със субтитрите на английски. Не зная каква е причината, а се говори много за дорамата (май повече за момчетата) и има голям интерес към нея. Довечера ще се излъчи втори епизод, утре рано ще го пусна. Направата на темата за мен бе удоволствие, въпреки че за нея се рових в знайни и незнайни японски сайтове, тъй като информацията на английски е оскъдна. Но ми дойде вдъхновението след като изгледах първи епизод пряко по Nihon TV. С времето ще допълня и имената на останалите герои. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Joys Отговорено 10 Октомври, 2012 Share Отговорено 10 Октомври, 2012 Като видях тук, в тази продукция Nobuyuki Suzuki, изобщо нямам желание да го гледам като примерен ученик... с униформа. Екстра си е и по потник само . Така де, какво да го гледам с дрехи, като има много какво да покаже под тях. Още до актьорските му заложби не съм стигнала . Браво, че имате идея да му направите тема! Ха дано скоро излязат английски субтитри. Иначе рускините явно само това чакат. Залегнал е като проект за превод и при тях Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 10 Октомври, 2012 Автор Share Отговорено 10 Октомври, 2012 Гледах втори епизод по NTV. Не зная колко бой може да издържи още героят на Аран... Явно ще носи на много. Епизодът отново бе интересен, имаше и комични ситуации, както и много действие. Не усетих как отлетяха тези 22 минути. D-Boys обаче ги крият още. Забавиха излъчването с 15 минути, защото вървеше предаването на АКВ48 - АКВingo и помислих, че ще ни лишат от действието за сметка на напудрените госпожици. С първите секунди на старта на втори епизод на Sugarless изпитах голямо облекчение. И нещо, което ми направи впечатление. Случайно е разбира се, но по време на рекламите излъчиха и най-новата на Кента Киритани, познат ни отлично като герой в "Гарваните". Споделям го, защото и сега отново нещо ми напомни за филма. Днес японците качиха в сайтовете си и новия брой на Shounen Champion vol. 46. Ето кой е на корицата му. И малко снимки, които излязоха също днес, но в сайта на EXPG Аран Ширахама Нобу Сузуки Рео Сано Кейта Мачида Дайки Сато Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nagisa Отговорено 10 Октомври, 2012 Share Отговорено 10 Октомври, 2012 Нямаше начин да не го прослушам. Пет коментара и в почти всички се споменава великото заглавие "Гарваните". Как мога да пропусна нещо наситено с много бой и сладури от класа Но и аз като Dark_Angel останах като видях момента с топчето. Цял ден ме държи смеха от сцената, не очаквах, че може да има толкова глупав начин да се изложиш. Нямам търпение да видя до къде ще стигнат силите на Аран. Колко бой изяде в първите два епизода, представям си нататък какво ще става. Но няма да е лошо, да започне и той да ги бие, че иначе става скучно. Любимец ще си ми бъде Нобу и ако се ръководя по мангата Кейта, но ще видим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 12 Октомври, 2012 Share Отговорено 12 Октомври, 2012 Еее, то бива фен сървис, но тук прекалиха още в оупънинга. Акира шок! Какви ги върши Масахиро?! Мисля, че сериалът няма да е толкова добър като Рокуденашитата. Там дори момичетата бяха доста по-силни като персонажи, а началната песен - много по-въздействаща. Тук за момента симпатизирам на тези, които странят от действието - Кейта Мачида, Рео Сано и Даики Сато (или Хироки Сато - изписват го и с двете имена - 佐藤大樹). Чудя се, дали Аран не е още малък, за да играе главна роля? Но пък се сещам колко добре се справи в еп. 5 на GTO. Това беше най-въздействащата серия в поредицата. Въпреки това, сякаш му беше по-комфортно като поддръжник на Шо Аояги. След еп.1 не си обяснявам действията му. Каква е целта на героя му, за да се държи като пълен глупак? В тройцата съперници, която дадоха в далечен план към края на серията, заедно с Шокичи, забелязах Шинтаро Акияма и Шинтаро Ямада, но последният младеж не успях да разпозная от такава дистанция. Мисля, че е свързан с Форзе. Притеснявам се, че има прекалено голям актьорски състав и няма да успеят да изведат всички участници на преден план. Миналата година имаше страхотен баланс в това отношение. Изводът е, че въпреки критиката, ще се гледа, понеже и Д-бойс все още не са се появили в пълен състав. Чакам да дойде Ендо и да им разкаже играта. Хахаха! Хории Арата е публикувал снимка в блога си, свързана с героя му в дорамата. Той ще се появи в еп. 9-10. Снимали са ги преди няколко дни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 17 Октомври, 2012 Share Отговорено 17 Октомври, 2012 Вече излезе и кратка версия на клипа към началната песен на дорамата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 17 Октомври, 2012 Share Отговорено 17 Октомври, 2012 Вече започвам да харесвам песента. Нищо, че напомня на кпоп парче. Има нещо от динамиката на EXILE в нея. Клипът също ми допада - цветен, весел. Интересна визуализация са му направили. Браво! Втората серия - далеч по-добра! Съсредоточиха се към сериозните ценности и нещата се получиха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dark_Angel Отговорено 18 Октомври, 2012 Share Отговорено 18 Октомври, 2012 Изгледах и третата серия, макар и без субтитри, но ми става все по-забавна тази дорама. В този епизод нашата четворка се събра. И така като гледам, явно ролята на Тайджи в групата ще е да наглежда деца, и когато е необходимо ще въдворява ред. От превюто за следващия епизод виждам, че ще имаме вече и включване от Д-бойс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 21 Октомври, 2012 Автор Share Отговорено 21 Октомври, 2012 Сериалчето наистина се развива добре, а аз също го гледам с интерес. Аран подскача като една Червена шапчица (само кошничка му липсва), прави се на шут заради своята любима Харука и във всеки един епизод до тук отнася много бой. Субтитри на английски няма, което е странно, защото дорамата се гледа и за този късен час (01:30 ч. след полунощ), в който се излъчва в Япония има доста добър рейтинг. Паметна за мен от трети епизод е сцената между 14:32-14:35 мин., която повториха (и да бяха потретили нямаше да имам нищо против). Нобу е страхотен. Рео Сано не му е в категорията, но такъв е героят му. Хлапето мисля, че няма все още 17-ет години, но се справя, старае се. До тук именно те двамата ми се оформят като любимци. Масахиро Усуи и финалните кадри с него... Тръпки ме побиха от погледа му. Припомних си, защо не го долюбвах в началото, когато го видях за първи път. Ще видим как ще се представи, макар че с неговата крехка физика трудно си го представям в училищните боеве. Явно други ще вършат черната работа. Забелязах, че един от членовете на бандата му е Хаято Онузука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 21 Октомври, 2012 Share Отговорено 21 Октомври, 2012 И на мен ми се издига в очите. Ако Рейна не се появява често пред камерата, всичко ще е перфектно. Епизод 3 показа нова поучителна история, в чийто фокус беше героят на Рео Сано. Мисля, че си обяснявам, защо е избрал Нобу за съперник. Макар, че не му е в категорията, той все пак е един от най-силните ученици в гимназията. Младежът искаше да се докаже, заради наранена гордост в по-ранните си години. Човекът, който го беше смазал психически,се оказа собствения му баща. "За губещи кучета в нашия дом няма място! Върви си!" Доста тежки думи стовари върху детето. Затова пък Аран се прояви на другия полюс и успя да му върне самочувствието с думите: "Ще победиш следващия път! Нищо не е свършило!" Чудесна серия! Накрая ми стана още по-мило като видях, че подаде ценния си подарък на потенциален бъдещ съперник, или приятел. Най-важното е, че образът му претърпява реална промяна и става ясно, че всъщност не е толкова глупав, колкото изглежда. Съперниците от "висшето общество" нещо ги зарязаха в тази серия. Масахиро май е представител на друга банда?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JoJo Отговорено 21 Октомври, 2012 Share Отговорено 21 Октомври, 2012 Ммм, любимата ми драма от тупалките за момента.. много по-добра от Рокуденаши, Бакалея, Clover, Курохьо-то и изобщо всичко дето съм гледала на тая тематика до момента (от драмите имам предвид, филмите са на съвсем друго ниво вече XD). Бях решила да си взема почивка от японски драми за известно време, но просто след такъв реверанс (излиза на 3ти октомври -- моят рожден ден!, с участието на Шокичи, който също е роден на 3ти и е любимият ми екзайлец евър!) нямаше как да пропусна и се радвам, че не го направих!! 1во - Виждам, че ще има Д-бойс в каста, което ми носи голяма носталгия, понеже обичам тези момчета (Ендо не съм го виждала от 2008ма насам, лол. Появата на Усуи, мням.. трябва да призная, че момчето доста израстна откакто го видях за 1ви път в ЧокоМими /и сед това в Гоу-онджърите/, тук вече е в съвсем различна светлина.. ах, тоя поглед!; за Араян не знам какво да кажа -- чакам появата му XD) 2ро - доста шоунени имаме тук, повечето от които непознати за мен.. да, не съм гледала новия Онизука, и също от година-две изостанах много с материала за момчешки групи .. дори не знаех, че има 2ри Ексайл камо ли за Generations. От всички до момента.. не, от първия момент още ми хареса "Брус Ли", не знам как му е името, ще ме извините.. та, момчето с черното потниче и дивия поглед , а главния е типичният, излезнал от шоунен манга/аниме, протагонист.. да, всъщност и неговото име не знам, та ще го наричам Шибаину (страшно му отива името!), макар че ми е познат от някъде, ма не знам откъде, хах.. 3то - музиката, фенсървизът и режисурата са много добри. Чийзи ОП тема, която просто колкото и да е копирана, ти влиза под кожата щеш или не щеш.. определено чакам сингъла, липсват ми циклажни японски песни напоследък. Саундтракът също е много добър, щеше ми се и да разбера кой е композиторът + инсърт песничките от първите два епизода.. никъде не ги соменават, нито в кредитите, нито в официалния сайт или японското уики ;/. Фенсървизът, ах, фенсървизът... жалко, че тук не може да пускаме гифчета.. ^__^;; 4то - 3ти епизод беше поредният добър за мен. Хареса ми всичко в него, и персонажите малко по-малко стават по-likable. Добре се насмях на Шибаину и Лаундри-побойникът.. и също нагледах на хвърчащи ризи, потници и sweaty бодита, лол. Единственото, което не ми хареса е малкото екранно време на Шокичи и компания.. по няколко секунди на епизод изобщо не са това, което очаквах от постера и тийзърите Т_Т и както е тръгнало с всички тези нови банди, дето се редят на опашка за теппен-а.. май е добре, че и толкова ги има май XD Ok, стига толкова, че стана дълго.. ПП: Относно субтитрите, не знам защо някой е очаквал изобщо такива на първо време.. да, delinquent драмите са доста известни в Япония, но сред западната публика е точно обратното.. единствената драма, която е получила някакви що-годе свестни субтитри (и не е Джонис или АКБ) е Рокуденаши Блус (въпреки че и нейните доооста закъсняха). Но пък Шугарлес е разбираема, дори и без субтитри.. или поне 80-90% от нея Крайно време е някой да разчупи леда де.. не, че има голямо значение, за мен лично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pigmalion Отговорено 21 Октомври, 2012 Share Отговорено 21 Октомври, 2012 Тези наистина са '' sugarless'' . Не са перфектните момчета, които се бият, все побеждават, нямат слабости, почти нямат емоции, все с едни намръщени погледи. Като статуетки, които само с поглед казват ; нищо наоколо не ме интересува. Точно такива ми изглеждат захаросани. А пък тези ''sugarless'' са съвсем реални ; подхлъзват се на топчета, падат, не побеждават винаги,имат си своите проблеми, комплекси, вижда се, когато им е мъчно за нещо. Тука при тези няма чак толкова захар. Интересно ми е да ги гледам, макар да не разбирам всичко, което става. Не съм сигурна дали имам право да си напиша мнението в темата. Съжалявам , ако някой се е подразнил. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts