Jump to content

The Woodsman and the Rain (2012)

Recommended Posts

spacer.png

The Woodsman and the Rain / Дърварят и дъждът (2012)

Страна: Япония
Времетраене: 129 мин.
Жанр: Драма
Режисьор: Шоичи Окита
Сценарий: Шоичи Окита, Фумио Мория<
Участват: Коджи Якушо, Шун Огури, Канджи Фурутачи, Цутому Ямазаки, Кенго Кора

Резюме: Новобранец режисьор и неговият екип пътуват до планинското село Ямамура, за да снимат филм. Селяните решават в крайна сметка да помогнат на екипа, подтикнати от 60-годишния дървар Кацухико.

Награди:

Special Jury Prize - 2011 (24th) Tokyo International Film Festival - October 22 - 30, 2011
Nippon Cinema Award - 2012 (12th) Nippon Connection - May 2-May 6, 2012

:essub:

:subs: Свали с български субтитри :click:

:subs: Онлайн с български субтитри :click:  :click:  :click:
Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това му метнах преди седмица оче, но още нямаше никакви субтитри. Сега най-накрая ще го гледам и се надявам английските да са добри. Благодаря за темата.

:yes:

Бай Якушо (13 убийци, Харакири) вместо да маа самурайски меч, този път се е въоръжил с моторен трион и го раздава дървар (в свободното си време даже и зомби. Толкоз по сюжета. :) Приятно фестивално кино, дава го леко арт и в първата половина действието буквално се влачи. Не бих казал, че е нещо особено, но винаги са ме привличали нестандартните филми, от един момент нататък дори имаше и забавни сцени. Не виждам причина да не дадете шанс на "Дърварят и дъждът".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фестивалното кино не може да се похвали с широка аудитория на комерсиалния жанр, но пък определено има какво да предложи. 2-та часа, отделени за този филм, си струват, дори само заради прекрасната игра на Коджи Якушо и Шун Огури. Формулата "филм във филма" е много благодатна и успява да промъкне в съзнанието на зрителя няколко много ценни метафори за израстването на личността, себеутвърждаването на индивида, за отношенията баща-син, за крастата наречена "кино", за живота пред обектива на камерата и този, запечатан на кинолентата.

Допадна ми известната доза самоирония към гилдията, поднесена по много свеж и хумористичен начин.

Хареса ми и няма какво да си кривя душата... Заредете се с търпение за втората част и филмът ще ви се отплати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав е филмът, определено. По едно време се чудех кой е по-откачен, дядото ли, Огури ли, и до края ми останаха на кантар. :lol: Доволна съм от видяното, мдам... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам от къде да започна, освен че от вчера си мисля за филма и се усмихвам на ум. Няма как да се опише, трябва да го видите и после и на вас да ви се лепне по една усмивка на лицето. :D
Забавен и вдъхновяващ е филма, зарежда с хубаво настроение :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, на Шун колко му отива тази роля! Приятен филм, макар че не беше динамичен. Аз открих в него темата за комуникацията между хората. Тя не върви, когато двама души гледат в различни посоки и мислят за коренно противоположни неща, но когато следват една цел, общуването става напълно разбираемо и възможно.

П.П. Кенго Кора в ролята на блудния син създаде най-експресивните кадри в лентата.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четвърто гледане на Дърварят и впечатленията ми са все същите, смея се и се забавлявам от сърце.

Огури играе нечовешки ролята си, Кенго Кора е лошият син /абе, кой ти гледа лош..добър все тая, това е Кенго Кора  :i love this:  + присъствие на цяло село зомбита + чорапите на бай Якушо вече са предостатъчни да достигнат 11 точки  по десетобалната система. :D

Ако ви се гледа нещо нетрадиционно, смахнато, зареждащо и специално това е филмът!

Оценка: 11/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове