lazeto Публикувано 24 Юли, 2012 Share Публикувано 24 Юли, 2012 The Woodsman and the Rain / Дърварят и дъждът (2012) Страна: Япония Времетраене: 129 мин. Жанр: Драма Режисьор: Шоичи Окита Сценарий: Шоичи Окита, Фумио Мория< Участват: Коджи Якушо, Шун Огури, Канджи Фурутачи, Цутому Ямазаки, Кенго Кора Резюме: Новобранец режисьор и неговият екип пътуват до планинското село Ямамура, за да снимат филм. Селяните решават в крайна сметка да помогнат на екипа, подтикнати от 60-годишния дървар Кацухико. Награди: Special Jury Prize - 2011 (24th) Tokyo International Film Festival - October 22 - 30, 2011 Nippon Cinema Award - 2012 (12th) Nippon Connection - May 2-May 6, 2012 Свали с български субтитри Онлайн с български субтитри Свали с български и английски субтитри Свали с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mike Отговорено 30 Юли, 2012 Share Отговорено 30 Юли, 2012 Това му метнах преди седмица оче, но още нямаше никакви субтитри. Сега най-накрая ще го гледам и се надявам английските да са добри. Благодаря за темата. Бай Якушо (13 убийци, Харакири) вместо да маа самурайски меч, този път се е въоръжил с моторен трион и го раздава дървар (в свободното си време даже и зомби. Толкоз по сюжета. Приятно фестивално кино, дава го леко арт и в първата половина действието буквално се влачи. Не бих казал, че е нещо особено, но винаги са ме привличали нестандартните филми, от един момент нататък дори имаше и забавни сцени. Не виждам причина да не дадете шанс на "Дърварят и дъждът". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mike Отговорено 25 Август, 2012 Share Отговорено 25 Август, 2012 Вече с бг. субтитри оттук: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
papushinka Отговорено 25 Август, 2012 Share Отговорено 25 Август, 2012 Фестивалното кино не може да се похвали с широка аудитория на комерсиалния жанр, но пък определено има какво да предложи. 2-та часа, отделени за този филм, си струват, дори само заради прекрасната игра на Коджи Якушо и Шун Огури. Формулата "филм във филма" е много благодатна и успява да промъкне в съзнанието на зрителя няколко много ценни метафори за израстването на личността, себеутвърждаването на индивида, за отношенията баща-син, за крастата наречена "кино", за живота пред обектива на камерата и този, запечатан на кинолентата. Допадна ми известната доза самоирония към гилдията, поднесена по много свеж и хумористичен начин. Хареса ми и няма какво да си кривя душата... Заредете се с търпение за втората част и филмът ще ви се отплати. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
speedy86 Отговорено 28 Август, 2012 Share Отговорено 28 Август, 2012 Хубав е филмът, определено. По едно време се чудех кой е по-откачен, дядото ли, Огури ли, и до края ми останаха на кантар. Доволна съм от видяното, мдам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yagami23 Отговорено 30 Август, 2012 Share Отговорено 30 Август, 2012 Много зомбита бе 3абавен филм. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yamashita Отговорено 24 Септември, 2012 Share Отговорено 24 Септември, 2012 Не знам от къде да започна, освен че от вчера си мисля за филма и се усмихвам на ум. Няма как да се опише, трябва да го видите и после и на вас да ви се лепне по една усмивка на лицето. Забавен и вдъхновяващ е филма, зарежда с хубаво настроение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 14 Октомври, 2013 Share Отговорено 14 Октомври, 2013 Ха, на Шун колко му отива тази роля! Приятен филм, макар че не беше динамичен. Аз открих в него темата за комуникацията между хората. Тя не върви, когато двама души гледат в различни посоки и мислят за коренно противоположни неща, но когато следват една цел, общуването става напълно разбираемо и възможно. П.П. Кенго Кора в ролята на блудния син създаде най-експресивните кадри в лентата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yamashita Отговорено 8 Май, 2014 Share Отговорено 8 Май, 2014 Четвърто гледане на Дърварят и впечатленията ми са все същите, смея се и се забавлявам от сърце. Огури играе нечовешки ролята си, Кенго Кора е лошият син /абе, кой ти гледа лош..добър все тая, това е Кенго Кора :i love this: + присъствие на цяло село зомбита + чорапите на бай Якушо вече са предостатъчни да достигнат 11 точки по десетобалната система. Ако ви се гледа нещо нетрадиционно, смахнато, зареждащо и специално това е филмът! Оценка: 11/10 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts