Jump to content

Recommended Posts

POiW1.jpg

GTO: Great Teacher Onizuka
Страна: Япония
Също така известен като: GTO
По мангата на: Fujisawa Tohru
Година на излъчване: 2012 - Юли – 03 старт
Време на излъчване: Вторник 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Училище, Човешка драма, Комедия
Канал: Fuji TV
Епизоди: 11+1sp
Режисьор: Kazuhisa Imai
Субтитри: Английски

Участват:
Akira - Eikichi Onizuka
Miori Takimoto - Azu Fuyuzuki
Yusuke Yamamoto - Toshiyuki Saejima
Ryosei Tayama - Hiroshi Uchiyamada
Yuu Shirota - Ryuji Danma
Hitomi Kuroki -Yoshiko Sakurai
Taishi Nakagawa - Noboru Yoshikawa
Yua Shinkawa - Anzu Uehara

Haruna Kawaguchi - Miyabi Aizawa

Yuki Yamada - Koji Fujiyoahi

Ryusei Ryo - Serizawa Kyohei

Suzuki Noboyuki - Kusano Tadaaki

Nishiuchi Mariya - Katsuragi Miki

Morimoto Shintaro - Murai Kunio

Nomura Shuhei - Shibuya Sho (епизоди 10-11)

Резюме: Gardener Eikichi Onizuka (Akira) лидер на мотоциклетна банда се превръща в преподавател. Благодарение на своите изпитани методи, той успява да превъзпита цял клас безнадеждни пакостници и така си спечелва славата на страхотен учител...

Линк към драмата от 1998г. :click:

Линк към Сезон 2  :click:

Линк към GTO In Taiwan :click:

Свали с английски субтитри  :click: 

Свали с руски субтитри :click:  :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Много се радвам, че започва скоро.... :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, това ще да е много готино, поне анимето е супер! От там дойде и моята първа любив - зарибявка за превод - Dragon Zakura.

Ямамото Юске и Широта Ю, това чудесно, за другите обаче нещо не се радвам, искаше ми се по-як каст! <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кастът в първи пост не е пълен. Липсват много от имената, които ще участват.

Гледах вчера представяне на дорамата и откъси от нея. Не харесах първата версия с Такаши Соримачи и към тази версия нямам особени очаквания, но ще го гледам само заради учениците, които ще участват в продукцията: представител на D2 Boys Юки Ямада - най-вече заради него ще стискам зъби и ще търпя отново "малката градинарка"; Нобуюки Сузуки - мисля, че това страхотно момче, което започна да се изявява по-сериозно, ще направи впечатление; няма да липсват Джонита и тук в лицето на Шо Такада - много доволна бях от него в Battery (2008), страхотно хлапе, което вече поотрасна, както и малкия Шинтаро Моримото, който е познат вече и от Shiritsu Bakaleya Koukou, но за мен ще си остане Сейха Харада, също от бейзболната дорама Battery (2008).

Най-голямата въпросителна тук ще е Масато Яно. 20-ет годишния Масато, който ще е в ролята на учител по математика. До вчера Яно се разхождаше с ученическа униформа, а от утре в костюм, с очила, по-малък на години от Юки Ямада, но ще го "обучава".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес научих и за още един интересен ученик, който ще е част от класа на сенсей Онизука. Това е победителят от последното издание на 24th Junon Superboy Contest'2011 - Гаку Сано.

Юки Ямада сподели за това в блога си, публикува и снимка на двамата. Сано-сан ще е в ролята на Такуми Ишида, а героят на Юки е Коджи Фуджийоши.

Най-после и Гаку в действие.

Две училищни дорами това лято - GTO и Kuro no Onna Kyoshi, и интересни имена в ролите на възпитаниците. Във второто заглавие ще видим и с по-сериозна изява Тайко Катоно (победител от 23-то издание на Junon Superboy Contest'2010, участието му в Mou Ichido Kimi ni, Propose (2012) за съжаление не беше голямо), докато приятелчето му Гаку Сано ще се изявява в GTO. Само третото попълнение Кацухиро Сузуки липсва, но той е супер герой, не се "занимава" вече с училищни дорами.

Изданията на Junon Superboy, които се провеждат от 1988 г. са открили, а и продължават да откриват много от младите японски таланти. Материал има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като изгледах току-що първа серия, версията от 1998 г. с Такаши Соримачи е направо като приятна разходка в парка в сравнение с това, което видях тук. Мислех за странни методите на обучение, които видях от Соримачи-сан в първата версия, докато не се сблъсках и с това. Японците както могат да правят страхотни и много поучителни ученически дорами, така могат и да те довършат с насилието между ученици, което показват.

Най-нелепия момент за мен - Акира, в ролята на новия сенсей Онизука, буквално заби в земята с главата надолу един от учителите в гимназията. Тайши Накагава е в ролята на Шун Огури от първата версия, т.е в ролята на момче, което е тормозено и измъчвано от три момичета. Не ми се описва и там какво видях... Тайши е душица, радвам се, че отново ще го гледам след Kaseifu no Mita (2011).

Миори Такимото е с поредното си слабо изпълнение и незнайно за мен отново в главна женска роля. Тя ще е в ролята на Нанако Мацушима. Мацушима-сан се справи много добре с ролята си. Масато Яно - учител. Мъка.

Много ме е яд за Юске Ямамото. Отличен актьор, гледах го тези дни до последно в Mou Ichido Kimi ni, Propose (2012) с много сериозна роля и изпълнение, а тук е...

Историята се движи точно по това, което гледах и помня от версията от 1998 г.

Опитват се отново японците да промъкват и огромните си дози поуки, които задължително присъстват в техните ученически дорами, но на фона на това насилие на кой му пука за поуките.

Юки го показаха само в общ план в клас, както и Нобуюки Сузуки, Шинтаро Мoримото (какъв примерен ученик с униформа, няма го образът от "Бакада"), Шо Такада и Гаку Сано (идейна прическа за Сано-сан). Изтръпнах когато видях още един екранен дразнител за мен в тази дорама - Мария Нишиучи. Рен Кирияма не успя да се спаси от нея в Switch Girl.

И като тегля чертата на всичко, което видях в тези един час мога да поздравя само Тайши Накагава и Ю Широта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали? И мен ме изненада Акира с тази визия. Дори си мисля, че повече прилича на анимирания герой. Само че, за съжаление сериите няма да са нищо фрапиращо. Реално погледнато, първият епизод повтаряше вече познатата ни формула с Такаши и ново нямаше /разликата е, че в Оницука 1 получи работата още в началото на серията, а тук незнайно защо отложиха този момент за края/.

Хлапетата ще държат фронта, то е ясно. В тях са ми надеждите. Тримата гангстери стоят добре заедно. Хубаво е, че са включили Широта и Юске, но учителското звено тотално ще провали дорамата. Горкият Масато Яно! С тази роля няма да му помогнат много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дааа, както и подозирах Ямамото Юске и Широта Ю ще изнесат сериала, мафиотът-побойник-даскал колкото и да го докарва на външна прилика с анимето, дали ще ме убеди?! :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Арааааан! Как само се е променил! Не го познах сред другите ученици. Подведох се по косата му. Вече не е къдрав и ми се вижда пораснал.

Епизод 5 -The best! Аран изнесе чудесен урок на всички! Браво!

И Акира нямаше как да не се постарае заради коухая си, въпреки че му е кеф да се занася с Джонитата.

Аран преди

14417e51fe412db6.jpeg

и сега

5993ca7d04a6249c.jpg

Изгледах сериите, които ще си останат доста по-слаби от първата екранизация, въпреки някои попадения. Единствените силни страни в нея, както и в останалите ученически летни предложения бяха подрастващите в комбинация с Широта.

П.П. Ей, голям фенсървиз направиха на новаците от агенцията на EXILE. Но те си го заслужиха. Добри ученици бяха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спешълът се оказа по-занимателен от сериите. Загърбиха училището и добавиха нови герои в две паралелни истории.

Гостуванията се оказаха точно четири, ако не броим малките бебоци, които издържаха стоически разнасянето из студа. Мисако Уно от ААА беше майката на тризнаците. Усуи Масахиро и Юта Хираока играеха братя, но не изглеждаха като такива. Много приятно ме изненадаха тези двамата и според мен сериозно вдигнаха рейтинга на заглавието. Мацу и той беше дошъл да помага на колегата си от EXILE. Много повече екранно време беше отделено за Широта и Юске. Доволна съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове