Dark_Angel Публикувано 22 Април, 2012 Share Публикувано 22 Април, 2012 * Mou Ichido Kimi ni, Propose * Will you marry me…again? Заглавие: もう一度君に、プロポーズ, Mou Ichido Kimi ni, Propose Страна: Япония Старт: 20 април 2012 г. Формат: рензоку Жанр: романтичен Епизоди: 10 ТВ канал: петък 22:00 ч. по TBS Песен: JUJU - Tadaima Субтитри: Английски субтитри Wiki Участват: Takenouchi Yutaka като Miyamoto Haru Wakui Emi като Miyamoto Kanako Yamamoto Yusuke като Tanimura Hiroki Kurashina Kana като Yoshiki Katsura Ichikawa Yui като Masuyama Shino Watanabe Tetsu като Hasunuma Shigetoshi Matsushita Kohei като Shindo Shoji Hashimoto Mami като Saeki Mina Irie Jingi като Tachibana Masato Yamano Umi като Mizushima Satoko Hisamatsu Ryuichi като Kawasaki Ryutaro Miura Riki като Sanda Riki Mitsuishi Ken като Mizushima Tetsuo Onodera Akira като Miyamoto Tasuke Maya Kyoko като Tanimura Mariko и др. Резюме: Miyamoto Haru и съпругата му Kanako са женени от четири години. Един ден, Kanako изведнъж припада поради субарахноидален кръвоизлив и трябва да бъде спешно оперирана. Операцията минава успешно, но тя загубва спомените си с Haru. Шокиран от новината, че жена му вече няма спомени за него, Haru осъзнава колко всъщност е важна Kanako за него и решава да се опита да възстанови връзката им от нулата. Предизвикателството обаче е в това, дали той може да достигне до сърцето и отново..... Епизод 1 : Тук ; Тук Епизод 2 : Тук ; Тук Епизод 3 : Тук ; Тук Епизод 4 : Тук ; Тук Епизод 5 : Тук ; Тук Епизод 6 : Тук ; Тук Епизод 7 : Тук ; Тук Епизод 8 : Тук ; Тук Епизод 9 : Тук ; Тук Епизод 10 : Тук ; Тук Свали с английски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 22 Април, 2012 Share Отговорено 22 Април, 2012 Аригато! И както би казал японец, който трудно говори английски "Санкю". Гледах първи епизод онзи ден и мога да кажа само едно - Чудесен. Една много човешка история, с приятни образи, които имат нормални взаимоотношения. През цялото време, докато гледах първи епизод ме обзе невероятното усещане, което имах с продукции като Arifureta Kiseki с Рьо Касе и Bara no nai Hanaya с Шинго Катори. Японците са просто перфектни в този жанр. Изключително реалистична картина, която те докосва като зрител и не усещаш как минава времето пред екран. Няма локумени баници, няма лигавщини. Кратко, точно и ясно в 10-ет, най-много 11 епизода. Ютака Такеночи е невероятен актьор, с много силно присъствие. Къщата, в която живеят главните герои (той и неговата съпруга).. влюбих се в нея. Страхотна мъничка, семпла, но изключително приятна кухня, в много нежни тонове, слънчева трапезария, мебели. Всичко отлично се вписва и в цялостното усещане, което внасят и самите герои. Юске Ямамото тук е в ролята на брат на главната героиня. Изтупан в костюм, спретнат, много ми хареса. Винаги от него получавам огромна порция силна игра и отлично пресъздаване на героите му. Не мога да не отбележа и Джинги Ирие. Еххх, той! Тук е в ролята на колега на главната героиня и работи в библиотека. Радвам се, че отново го виждам в една много приятна роля, за разлика от "онзи негов образ", който видях в Risou no Musuko, и от който тръпки ме побиваха. Наивен и много искрен, така ми се видя неговия герой. Точно роли, които му отиват най-много. Не зная как ще ги гледаме този сезон японските продукции, но е факт, че много се бавят субтитрите на английски. Тръгнаха добре (разбира се има за всеки вкус), които след изгледани първи епизоди мога да кажа, че си струват, но само превод на едно-две се появиха до тук. Е, за съжаление корейските бозанси винаги са с предимство. Остава ни само да чакаме. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шоши-сан Отговорено 19 Май, 2012 Share Отговорено 19 Май, 2012 Тъй като съвсем скоро гледах актрисата Wakui Emi във First Love в коронното й амплоа не се сдържах и надникнах в сегашната й роля. се защото пак е в него. За четвърти път я виждам да играе такъв типаж. С удоволствие ще го изгледам това заглавие, тъй като тя е спец. Добре е че дадоха на зрителя проблема на семейната двойка още в първи епизод. Историята има потенциал. Изгледах 2 серии и " японското преиграване хахо-хихи" ми е малко над лимита. За сега това е минуса. въпроса с преводите е ......Направо да седна и аз да уча японски, поне колкото да схващам някоя подробност. На едро се ориентирам какво става и от обща култура. . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 3 Юли, 2012 Share Отговорено 3 Юли, 2012 Споменах днес Тайко Катоно в темата на GTO (2012) и това ме подсети да се отчета и тук. Сериалчето завърши своето излъчване. Преводът обаче на английски все още върви бавно, стигнахме до 7-ми епизод. Въпреки това аз преглеждах епизодите, някои гледах и пряко по TBS. От заглавията, които видях тази пролет категорично отличавам тази продукция, а и впечатленията ми от старта напълно се оправдаха. Една много човешка история, с приятни образи, реалистична картина и едни нормални взаимоотношения. С интерес очаквам и превода на последните три епизода, за да разбера всичко. Финалът от това, което видях - напълно съответства и на усещането, което имах през цялото време, следейки епизодите. Отново едно отлично попадение за мен от японците, издържан в любимият ми жанр - човешка драма, но без залитания в мелодрами, без разтягане на локуми и пр., и пр. Съжалявам само, че Джинги Ирие имаше толкова малко участие, както и включването на Тайко Катоно. Ютака Такеночи е излишно да го коментирам в главна мъжка роля. Отново с отлично изпълнение, както и Юске Ямамото, Еми Уакуй и един от любими японски актьори от по-възрастното поколение - Тецу Уатанабе (в Hayami-san to Yobareru Hi (2012) беше голям образ). Кой е Тайко Катоно? И защо го споменавам. Тайко е победителя на 23th Junon Superboy Contest'2010 и едно от новите лица, за които тепърва ще се говори в Япония. Има две участия в Hana Kimi 2 (2011) и това в Mou Ichido Kimi ni, Propose (2012). В Hana Kimi е абсурд да съм го засякла, нито помня кой е бил, но мога да кажа, че сега тук го поопознах, освен от това, което чета за него, и информацията на която попадам. Наскоро научих, че Катоно-сан ще е част от екипа на другата училищна дорама, която ще стартира на 20-ти юли с участието на Нана Ейкура, Кенто Ямазаки, Юкито Нишии, Юдай Чиба и Хокуто Мацумура - Kuro no Onna Kyoshi. Всъщност от двете училищни дорами през летния сезон очаквам с голям интерес именно това заглавие. В Mou Ichido Kimi ni, Propose Тайко се включи, мисля във втори или трети епизод (не помня точно), като приятел, с който героинята на Кана Курашина се запозна в интернет и започна да се среща. Дори и малките му включвания в тези 3-4 епизода, той ми направи силно впечатление. Предизвика съжалението ми неговия герой, заради грозния начин, по-който постъпи с него героинята на Кана Курашина, въпреки добрите му намерения. Нещо съм й вдигнала мерника на нейните героини, където и да я гледам ме остава с впечатление, че е здраво отнесена от вихъра. В последна серия на Namae o Nakushita Megami (2011) дори ми стана приятно, когато героят на Шунджи Игараши и зашлеви една хубава плесница, за да се опомни. Тайко Катоно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шоши-сан Отговорено 5 Юли, 2012 Share Отговорено 5 Юли, 2012 И аз го изгледах целия на японски и чакам превода на последните 3 епизода на английски. Много приятно/добре разказана история за една двойка срешнала извънредна ситуация. Тя им даде възможност да поспрат, да се отърсят от ежедневието/рутината на брака им и да погледнат в себе си. Много стилно разказана история . Редуване на сцени "право куме в очи" и сцени където само интуитивно се усещат маркирани/ не казани на глас неща. Слабост ми е такъв подход. Джинги Ирие и Тайко Катоно даже не съм ги забелязала. Предвид как върви превода, смятам като го преведат изцяло да го изгледам целия от начало ан блок. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rie Отговорено 5 Юли, 2012 Share Отговорено 5 Юли, 2012 Джинги Ирие бе в ролята на наивния и чистосърдечен колега на Еми Уакуй. Младият библиотекар, който се появяваше за кратко във всеки епизод и обикновено другата колежка на Еми-сан нещо все го мъмреше. Той и много често бе приятно разсеян, но винаги много мил и добронамерен. Ролята му в IS (2011) бе подобна, само че там бе с много по-голямо участие, в ролята на приятел от детинство на героинята на Саки Фукуда. За Тайко Катоно обясних. Мисля, че героят му се казваше Такеру, но го превеждаха само tkr-san. Тайко ще участва и в новия филм на Еми Такей и Тори Мацузака - Kyo, Koi wo Hajimemasu (2012), който предстои да излезе в Япония през месец декември. Всъщност участие в лентата ще има и Кенто Ямазаки. Mou Ichido Kimi ni, Propose си струваше всяка отделена минута. След Hayami-san to Yobareru Hi (2012) и Saigo Kara Nibanme no Koi (2012) влиза в тазгодишната ми класация на отлично издържани от начало до финал японски продукции. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шоши-сан Отговорено 5 Юли, 2012 Share Отговорено 5 Юли, 2012 При повторното гледане ще им обърна специално внимание на тез двамата. Джинги Ирие просто ако не ми беше обърнала внимание че е той, нямаше да го разпозная, така дегизиран. Мда, Mou Ichido Kimi ni, Propose, Saigo Kara Nibanme no Koi и Hayami-san to Yobareru Hi са трите силни заглавия до тук за 2012 от японските тв. сериали. Дано от лятната сесия също има достойно заглавие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naia Отговорено 28 Юни, 2016 Share Отговорено 28 Юни, 2016 Такеноичи Ютака ми е толкова любим... и сега си отговарям, защо го помня толкова добре. Не е само от "Звездопади", чиито руски суб чаках 2 години, а сериалът си има вече и бг субтитри. Невероятна игра. Ама и хубав, и магнетичен. Оле, как се смее този човек. Естествен е като полъх на вятър. И всичкото това "хубаво", го качваш на мотор./ Брилятно старо "Кавазаки"/ Момичетата по-горе са писали за сериала, аз се присъединявам САМО към добрите думи. Сериалът е интересен, топъл понякога бавен, ама си струва секундите. Чудесен е за лятна почивка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sonihrisi Отговорено 29 Юни, 2016 Share Отговорено 29 Юни, 2016 Takenouchi Yutaka и на мен ми е любим още от Long vacation и Beach Boys. Там е едно младо момче, а в Nagareboshi беше просто истински мъж. Настоящият сериал не ми е попадал в полезрението, но явно ще се гледа още от днес. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts