lazeto Публикувано 9 Август, 2011 Share Публикувано 9 Август, 2011 Tomorrow's Joe (2011) Страна: Япония Също така известен като: Ashita no Joe Българско заглавие: Tomorrow's Joe По мангата на: Asao Takamori (manga), Tetsuya Chiba (manga), Eriko Shinozaki Година на излъчване: 11 Февруари 2011 Времетраене: 131 мин. Жанр: Драма, Спорт Режисьор: Fumihiko Sori Субтитри: Английски, Български IMDB Участват: Tomohisa Yamashita - Joe Yabuki Yusuke Iseya - Toru Rikiishi Karina - Yoko Shiraki Teruyuki Kagawa - Danpei Tange Katsuya - Kanichi Nishi Morooka Moro - restaurant's father Naomi Nishida - restaurant's female owner Tetta Sugimoto - Yoji Andou Mitsuko Baisho - Mari Hanamura Masahiko Tsugawa - Mikinokai Shiraki Mitsuki Koga Ren Hulk Bokuzo Masana Tsutomu Takahashi Ryohei Abe Yasuhi Nakamura Rina Hatakeyama Kohei Watanabe Shin Koyanagi Koji Kato Резюме: 60-те години, млад мъж попада в затвора, където среща излежаващ присъда професионален боксьор. Между двамата се поражда вражда. След излизане от затвора боксьорът подновява кариерата си, а младежът се амбицира да го победи в двубой. След време двамата се изправят един срещу друг на ринга... Въз основа на популярната манга "Ashita no Joe", публикувана за първи път през 1968 г Награди: 2011 (12th) Jeonju International Film Festival - April 28-May 6, 2011 - Cinemafest: Cinema Palace 2011 (14th) Shanghai International Film Festival - June 11-19, 2011 - Golden Goblet Award Свали с английски субтитри Свали с български субтитри Филмът много ми хареса, препоръчвам го... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
renimollova Отговорено 9 Август, 2011 Share Отговорено 9 Август, 2011 Филма много ми хареса препоръчвам го... Щом казваш... ще го гледам и ще видим Мерси!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ianakin Отговорено 12 Август, 2011 Share Отговорено 12 Август, 2011 На мен много ми хареса и филма и донякъде концепцията че като обвиняваме някой за нашата нищета до ниикъде няма да стигнем и трябва да се вземем в ръце..... аз поне така си го интерпретирам.Така Ямапи и Юсуке наистина са наредили плочките тук :lol: Но няма да хваля само Ямапи а мисля да отдам и заслуженото и на Юсуке и той направи една голяма роля евала и на него ;) за бокса трябват двама все пак :lol: :lol: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stelita Отговорено 13 Август, 2011 Share Отговорено 13 Август, 2011 Честно казана, филма го чаках от доста време и го гледах с много интерес. ОБАЧЕ, историята беше представена супер вяло, разочарова ме. Никакъв характер от страна на персонажите. Нищо смислено не чух през цялото време на филма. Лош сценарии. Не ме грабна и играта на актьорите (ще ме извинява Ямашита, но е способен на доста повече), с изключение на треньора на Джо. Той беше единствения убедителен в цялата история, и може би донякъде Рикиши Тору. Другите бяха супер слаби като изпълнение. Карина пък изобщо няма да я коментирам, спокойно можеше да си мине филма и без нея, както и без половината от каста. Ума ми не го побра как може 45 минути да дават на забавен каданс боксов мач.... Единственото, което ми хареса в случая, е че са се постарали да заснемат бокса с по-високо технологични камери, че да е по-подробна гледката, ама това помогна лееееко да се преекспонират нещата. Другото хубаво беше Саундтрака. Той наистина беше добър. А за изкльощавялата фигура на Ямапи няма да коментирам, грозна гледка, но до някъде да речем, че ролята го налага. Гледката, когато мереха Ябуки и Рикиши на кантара, направо ме отврати. Както и да е, преживях го, в името на кино изкуството. Абе, накратко, лош филм, но с хубава музика. Ситуацията ми напомня на тази, в която изпаднах с BandAge, който също чаках с нетърпение, но се разочаровах, защото не го разбрах особено. Но тука е ситуацията даже е по-лоша, тук даже нямаше нищо за разбиране. Борбата на бедните да се докажат и да се борят срещу всички и всичко си ми беше ясна и преди да гледам 2 часа боксови страсти. Да не говорим, че има мнгого филми, в които тази идея е представена много по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
air Отговорено 13 Август, 2011 Share Отговорено 13 Август, 2011 Stelita не трябва да имаш големи очаквания като гледаш филм по комикс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stelita Отговорено 13 Август, 2011 Share Отговорено 13 Август, 2011 Ами, да, май го установих вече. Много жалко. Не знам дали е слаб защото е правен по комикс, или просто продукцията си е отбиване на номера. Не съм гледала особено много филми по комикси, но за пример винаги мога да дам Crows Zero например, чудесен филм. Добър сценарии, добър каст, изобщо много добро изпълнение. Death Note също. И двата филма са правени по манга, доколкото знам, и са в пъти по-добри от този, нищо, че са снимани много преди "Ashita no Joe". Kaкто и да е. Аз си оставам с убеждението, че това си е една чиста проба отбиване на номера. Даже не знам на какво отгоре е получил награди тоя филм, ама какво ли разбирам аз. Въпреки факта, че на мен филма не ми допадна, предполагам ще има и има много други, на които им е харесал. Всеки филм си има предимства и аудитория. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
air Отговорено 13 Август, 2011 Share Отговорено 13 Август, 2011 Напълно вярно. За мен например Death Note беше пълен провал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 19 Август, 2011 Share Отговорено 19 Август, 2011 Филмът показа една голяма битка, която се водеше едновременно на физическо и духовно ниво. Актьорският състав не беше солиден като количество, но за сметка на това се представи качествено. Мога само да похваля лентата. Боксът не ми е любим спорт и въпреки това сега без съмнение ми грабна вниманието. Винаги съм си представяла Ямапи в ролята на Гаврош, но тук той показа завидни боксьорски умения. И как няма да е така? При опонент като Исея, всеки би дал най-доброто от себе си. След смехорията, която сътвори в 13-те убийци, Исея се връща с гръм и трясък към сериозните роли. Истинско удоволствие беше да ги гледам заедно с Ямапи. Успяха да покажат дълбоката връзка между героите си. Личи си, че са се потрудили, за да влязат успешно в образите. Тероюки Кагава - неговото лице беше видоизменено напълно, което първоначално ме учуди, но после видях как изглежда героя му в мангата. Изкуството иска жертви, ала в случая Кагава е направил нещо повече. Подобен персонаж обикновено не би стоял по такъв начин на екрана (по-скоро биха вложили в него комедийно излъчване), но сериозното поведение беше водещо в изграждането на образа и това помогна много на продукцията. Карина допълни хармоничния баланс във филма. Тя е актриса, която винаги тежи на мястото си. Никога не драматизира излишно героините си и не се натрапва на зрителите. Непредвиден финал - колкото и да предполагах какво ще се случи, неочакваният край ме съкруши. Но това е животът. Хората ще трябва да вървят по своя път, да падат, да стават, да се учат от грешките си и да започват отначало в името на утрешния ден. Цвят - избран е подобващ цветови фон, съчетаващ кафявото със светли и тъмни нюанси. Много добро решение за представяне на 60-те години. Музика - Хикки пее завършващата песен и на този черно-бял фон ме подсети, че преди години именно тя изпълни парчето към друг известен филм на Исея - Кашерн. Затвърждавам мнението си, че японците продължават да правят силни заглавия на спортна тематика. П.П. Вмъквам леко допълнение за наградите на филма - той не е взел отличията, но е участвал в конкурсните програми на двата фестивала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zaharchee Отговорено 24 Август, 2011 Share Отговорено 24 Август, 2011 Гледах филма единствено заради Ямапи. Не съм фен на бокса, нито на филмите по комикси. Но останах доволна от актьорската игра, сюжета, ефектите и особено от края. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
air Отговорено 20 Септември, 2011 Share Отговорено 20 Септември, 2011 Цък Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kristas Отговорено 24 Септември, 2011 Share Отговорено 24 Септември, 2011 Филмът имаше своите добри попадения, актьорската игра -доста добра, но някъде откъм сюжета на моменти нещо ми се губеше картинката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naia Отговорено 25 Октомври, 2011 Share Отговорено 25 Октомври, 2011 (Редактирано) Няма отметка за превод, някой дали го превежда? Да добавя и мнение по филма:-)) Току що го изгледах, та съвсем "топли" впечатления. Не съм фен на бокса.И въпреки това ми хареса. В моите непредубедени очи филмът е чудесен. Ще видя и мангата и анимето. Казвам непредубедени, защото ако " Здрач"- сагата имаше манга и аниме, на мнозина нямаше да се хареса толкова култовият филм, например. Иначе, Юкио е казала повечето. Леко мелахоличен, чувствен, пестелив цветово. Дребните детайли, които "заковават": Глухарчето на моста, дечицата с усмивките и хартиения самолет, очуканите кофи, закърпен боксов чувал с мнооого кръпки. Безкрайна и безнадежна бедност. Един куп акценти, от които настръхваш. Великолепни поддържащи актьори. Мълчалив, хладен Ямапи, дето се взривява за секунди и пердаши всичко що му е " на въпреки" . С каскет, хулиганче. Мърр. Поредния добър филм на спортна тематика. Редактирано 26 Октомври, 2011 от naia Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts