Jump to content

Beach Boys (1997)

Recommended Posts

spacer.png

Beach Boys
Формат: рензоку
Жанр: комедия, драма
Епизоди: 12 + 1 SP
Рейтинг: 26.5%
Канал: Fuji TV
Излъчване: 1997-Jul-07 to 1997-Sep-22
Начална песен: Forever by Sorimachi Takashi & Richie Sambora
:imdb:

spacer.png

Участват
Такаши Соримачи
Ютака Такеноучи
Рьоко Хиросуе
Инамори Изуми
Юки Акомото
Дайджиро Каваока

Награди
14th Television Drama Academy Awards: Best Casting
14th Television Drama Academy Awards: Best supporting actress: Hirosue Ryoko
14th Television Drama Academy Awards: Best Screenwriter: Okada Yoshikazu
14th Television Drama Academy Awards: Best Choreograph
spacer.png

Резюме
Здравей, лято! Здравей, море!
Хироми (Такаши Соримачи) и Кайто (Ютака Такеноучи) са отегчени от еднообразния градски живот и решават да избягат от собствените си проблеми, като прекарат едно незабравимо лято край брега на океана. Двамата веднага попадат на необикновено място - minshuku (нещо като семеен хотел), наречено Diamond head, в което живеят единствено съдържателят, Масару Изуми (Mike Maki) и неговата внучка, Макото (Рьоко Хиросуе), ученичка в гимназията.
За пътешествениците малкият южен остров се оказва един своеобразен рай, обитаван от интересни хора с разнообразни съдби. Драмата анализира точно тези съдби и изследва взаимоотношенията между хората, показвайки техните радости и болки в цели 12 епизода. Съставна част от нея е комедийният елемент, който, прибавен към любопитните истории и чудесния актьорски състав, прави сериала едно незабравимо изживяване.
Въпреки че се води комедия, Beach Boys докосва много сериозни теми, сред които семейните отношения, приятелството, конфликта между материалния успех и амбицията от една страна и спокойствието на морския живот от друга. Носталгичните нотки са типични за подобен тип драми и често използваният похват с писмото в бутилка тук придобива още по-необикновен смисъл.
Изгледах тази драма на един дъх, въпреки че ми се искаше да я забавя във времето, за да бъда по-дълго и аз на онова далечно и неповторимо място. Героите, взаимоотношениета между тях и веселото настроение, вече станаха частица от мен.
Преди години гледах Ютака в подобна драма, чието действие се развиваше на един окинавски остров (Рури но шима). Двата филма имат някои допирни точки, най-вече, по отношение на усещането, което оставят у зрителя.

* Началната песен се изпълнява от Такаши Соримачи. Тук той прави също толкова забавна роля, както в GTO.

Ost

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятен, леко носталгичен сериал докосващ много сериозни теми.

13-ият "спешъл" епизод ме изненада защото очаквах че ще е за това как е правен сериала или пък ще е просто сборен епизод от избрани моменти , но се оказа че е двучасово продължение на историята.

Тук искам да кажа че въпреки че в западният свят е малко вероятно някой да си остави високоплатената работа и просто да отиде да живее на някой плаж и да прави това което му се иска, за Япония не е така.

Чел съм че е често явление хора да се откажат от стресиращият и натоварен живот в големият град и да отидат в провинцията като работят това което им е приятно, било им е хоби, или просто хващат някоя спокойна работа и се наслаждават на живота си.

Това е възможно поради това че в Япония средната класа представлява една огромна част от населението и каквато и работа да захванеш заплащането е малко или много прилично и предостатъчно за да живееш спокойно.

Сериала остави някаква тъга в мен. Не знам защо ми напомни на китайския "Okinawa Rendezvous". Двете заглавия нямат почти нищо общо, но ми оставиха едно и също носталгично чувство.

"Рандеву"-то не го видях никъде из форума и ще взема да го добавя тъй като ми е един от малкото любими хонгконгски филми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че някой е изгледал тази драма. Сериите предизвикват точно тази носталгия, която те кара да заплачеш, но не от мъка, а от приятно усещане, от радост.

Японците затова са щастливи хора. Те се опитват да търсят най-ценното в малките неща и да живеят в днешния ден, тук и сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко години гледах един руски филм "Дикари" май се казваше. И там хора с различни професии, от различни "паралелни светове" се събираха лятото край морето и заживяваха така както си искат - без часовници и без правила.

Безкрайно съм щастлива, че попаднах на Beach Boys. Филм за доброто, за истинското, за живота в друго измерение.

Пропусках сериала, защото заглавието ми звучеше някак лежерно. Представях си нещо от типа "Спасители на плажа",

но не бях погледнала актьорите и когато погледа ми се спря на тях веднага го изтеглих и не съжалявам.  Такаши Соримаши и Ютака Такеноучи са класика. И двамата са ми в първата десятка на японските актьори и са ми много много любими.

Гледайте този филм, прекрасен е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, много харесах сериала.

Още когато излъчваха "Summer nude", Укио ми показа този.

Благодаря й от сърце, още повече, че тогава превеждах сериал с Ютака Такеноучи.

Толкова ми се прииска и аз да имам такова "бягство".

И все пак, намираме начина, май...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както започнах с дорама на Ютака, сега доглеждам друга старо заглавие със Соримачи. Over Time се казва и в началото започна доста обикновено, леко неангажиращо, че към финала вече се чудя, дали няма да го обърнат на драма. Дано да не стигат дотам! Не нещо особено, но отново се радвам на по-стари имена в каста (неса толкова стари)  - Юрико Ишида, Наоми Нишида, Хидеаки Ито, Киппей Шийна, Йошино Кимура и дори Рена Танака. Актрисата в главата роля, Есуми Макико, не е активна вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове