Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Death Game Park (2010)
Страна: Япония
Също така известен като: デス・ゲーム・パーク
Излъчване: 20 април 2010 г.
Жанр: Екшън, Трилър
Канал: BeeTV
Епизоди: 24 (това е мобилна драма)
Режисьор: BeeTV

Участват:
Matsuzaka Tori
Inoue Masahiro
Kato Keisuke
Mano Erina
Ishiguro Hideo

Резюме:

"Death Game Park" е екшън трилър, подобен на "Battle Royale" по Kinji Fukasaku.

Група млади хора са били принудени да участват в "Смъртоносна игра" с неизвестна за тях цел. Тъй като не могат да се обадят за помощ, те трябва да премерят силите си, за да оцелеят и да намерят начин да избягат.

:essub:

Онлайн с български субтитри :click:Свали с английски субтитри :click: 

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четеш ми мислите, Лазе. Тъкмо го свалих.

Какво се случи с това чудо? Първата 5-минутна порция излезе почти веднага след излъчването си и след това... Знаех, че Тв Нихон го превеждат и очаквах един ден да ни изненадат. Най-сетне ще видим цялата история с райдърско участие на територията на Кралската битка. Добре са решили да съберат епизодите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го. Светкавично действие, съчетано с много неизвестни. Героите трябваше да преминат през какви ли не препятствия - всякакви физически и логически загадки бяха използвани от страна на сценаристите, за да ни объркат и разконцентрират. Признавам, не очаквах подобна развръзка на самия финал.

Господа сценаристи, възможно ли е райдър като Ма-кун да бъде надвит от един шинкенджър? :lol:

Японска му работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това много ми хареса! Чак не мога да повярвам, че японците са го чакали на хапки по 5 минути?!? Интрига, екшън, мистерия - нямаше излишни работи. А актьорите - млади и талантливи ;)

И да не вземе някой да цъкне спойлера над резюмето, че ще си прецака финала, ей!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го изгледах и да кажа две думи. От играта имаше какво да се желае още и съм много благосклонна. Иначе откъм интриги, мисловни задачки, заплетен разказ и неочакван край е добре, но

момента, когато Тори прескачаше смъртоносните лъчи. Е това беше толкова измислено, че дори умората и борбата със съня, не успя да го преглътне.

А всъщност какво се случи накрая?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, ти пък сега, ако си признаеш, че Рамбо не си гледала... :lol:

Иначе и мен края ме пообърка с тия ретроспекции, даже се поразрових да видя, дали само при мен е така...

Обяснявамси го така:

Маса (повечето) мнения предполагат, че играта е симулация и само Шодай е истински, за да я бъгне нарочно, та да заловят Русия. Обаче оттук тръгва цялата обърквация... кое е истинско и кое не...

Аз си мисля, че играта е истнска. Шодай като е станал шпионин, но лошите много са го харесали, макар да са разбрали, че е двоен агент. Решили са да го вербуват, затова му трият паметта - пускат го в играта да прецака шефа им, ако не - поне да го разкарат. Побеждава и после... три дена яли пили и се весели, минава към Тъмната страна :)

Май четох, че сериала е правен по нещо друго, но не разбрах какво...

Много хиксове се получиха с този край... яко :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правен е по мобилна новела (като дорама кеитаи), каквито напоследък започнаха да навлизат в Япония. Замисълът е подобен на този от Кралската битка.

На мен ми допада идеята за експлозивни епизоди с минимално времетраене и се радвам, че японците, обратно на всички останали, започват постепенно да я внедряват в киното си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не се беше случвало края на филм(по точно на сериал) да ме обърка толкова. Имам предвид, че до последните 10-15 минути нямаше нищо за разбиране. Всичко си вървеше нормално и точно и след това се почнаха флашбековете и много се обърках. Чак се почувствах като идиот, че не успях да разбера какво стана :D Но сега като видях, че и при други хора е подобно положението малко се успокоих :D

А иначе сериала е готин и си е заслужавало да го чакат на епизодчета по 5 минутки. Игрите, които бяха измислили бяха готини.

Най-много ми хареса частта, когато бяха приковани към столовете им задаваха въпроси за да им проверят паметта. Единственото, което според мен куцаше на този етап беше, че "излишните" герои измряха един след друг. Можеше да убият някои от тях в някоя от следващите игри.

Главните герои бяха интересни, а актьорите, които бяха избрали се справиха прилично =] И само да кажа, че актьора, който изигра Шодай е голем хубавец :D

Нещо странно, което ми направи впечатление беше, че само Шодай беше изненадан и се чудеше къде е намира, докато останалите поне на мен ми изглеждаха някак спокойни. Сякаш бяха запознати с това какво ще последва.

Момчето с къдравата коса не го заподозрях и за момент, което е много странно, защото обикновенно усещам кой е лошия :D Не само, че не го заподозрях, но дори ми стана леко мъчно, когато уж умря :D

Ooo и нещо смешно, което забелязах .. Татуировките на всичките от филма изглеждаха като рисувани с флумастер :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краят е объркващ, защото в един момент действитето започва да препуска няколко пъти по-бързо. Още един похват, който японците използват, за да влияят на публиката (в случая имаше едновременно въздействие върху мислите, чувствата и сетивата). Някои неща ми се изясниха, след повторното гледане.

В началото бях сигурна, че само битката с Ма-кун беше симулация, но сега съм склонна да приема и цялата игра като такава, с единствен реален образ Шодай.

Обясненето ми за "премахването" на излишните персонажи - вярвам, че тази драма е създадена, за да събере на едно място 4 токусатсу актьора. Те бяха известните лица и затова ги оставиха до последно в играта (за което истнински се радвам - все пак, не бях гледала Като Кей-чан в никаква роля, след тази, която направи в Киба).

Изненадата на Шодай в началото на историята идваше от факта, че той в същия момент е бил включен в играта и тогава се "събуждаше" за нея. Трябваше да се ориентира в обстановката.

А Ма-кун (момчето с къдравата коса) беше такъв хамелеон в Дикейд, че тук много му се кефех на новата прическа, но също не го заподозрях до последно.

Чудното във филма е липсата на потоците от кръв, така характерни за подобни японски ленти. Четох някъде, че хората са се страхували да го гледат, когато са прочели за какво става дума, но след като са се престрашили, са останали доволни.

В официалния сайт има много снимки и изненади.

Линк

Ето и песента от финалните кадри:

Death Game Park - WARNING mp3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 7.06.2011 г. at 19:13, Ianakin написа:
Off Topic

Даиго до някъде се подозираше ,че има пръст в това особенно като извади двете карти от нищото

И аз съм на това мнение, много ми хареса. Благодаря за труда!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аууу много хубав филм. Направо бих казала, че съм очарована, защото имах по-ниски очаквания. Това което ме изненада много приятно бяха скопосаните ефекти. Наистина добре изглеждаха и битките и прочие каскади ;) Много добър беше момента с лазерите и куршумите, много изпипана сцена, впечатли ме чистo визуално. Актьорите бяха много добри, спрaвиха се бих казала много добре.

Сега за самия сюжет, много ме грабна, мислех че ще е нещо блудкаво, но имаше замисъл. На мен обаче, не ми се стори непоследователен, в смисъл, всичко си беше на място. Само края нещо и мен ме озадачи

и все пак останах с впечатление

че само последната битка - с Дайго беше виртуална. Който впрочем, го заподозрях че не му е чиста работата в момента в който започна да потраква с морзовата азбука. Умника (русокосия) беше първия заподозрян в дърпането на конците, стори ми се много не на място в групата, но в последствие се отказах от тая си идея, и то пък какво се оказа накрая :D

Като цяло много ми хареса, имаше хубав замисъл, имаше интрига и беше доста динамичен. А на самия финал.....леле какъв поглед... ;)Само тва с бомбата беше некак...съшито с бели конци.

Подкрепям мнението за татуировките и флумастера :D :D

P.S. Благодаря на хората, които са се трудили по субтитрите.

P.S.2 Много много благодарности на ukio за песента.

Понеже бг шеъра не работи, ето алтернативен линк за песничката. Може да се изтегли от тук.

P.S.3. Споменах ли колко много главния герой ми приличаше на Дайто Шиносуке? :) Голям симпатяга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса. Благодаря за превода и на ukio за препоръките. Много ми харесват такива дето гледаш, гледаш, пък на края се оказва, че нищо не си видял :) В последните минути тотално ти объркват представите за всичко изгледано до момента. Оказва се, че никой не е това, за което го мислиш... и истината е някъде там и след финалните надписи мозъчето продължава да човърка ама ся какво точно стана всъщност. Определено за такъв мрачен сериал имаше доста красиви сцени. Признавам си, че и аз от описанието си мислех, че ще има доста червена боя и брутални сцени, но определено приятно ме изненадаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се. След тази мисловна енигма можеш да минеш на още по-високо ниво и директно да се гмурнеш в света на Кейзоку 2. Гаратнирам, че няма да скучаеш с нестандартните хрумвания и заплетените загадки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето е по скоро въпрос-сериала има ли нещо общо с анимето "Deadman wonderland" или просто сюжетите си приличат? Ще ми се да разбера преди да го започна за да не търся под вола теле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мобилните дорами се адаптират по мобилни новели. Доколкото знам, не е правен по аниме, но е възможно да има допирни точки с известни истории. Прилича донякъде на Кралската битка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове