Jump to content

debil4e

Потребители
 • Posts

  2,302
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by debil4e

 1. заглавие:Housekeeper in the Dungeon,The Homemaker of the Dungeon,던전 안의 살림꾼 тип:Manhwa година: 2023г статус: онгоинг(26ч +) жанр: комедия, фентъзи, романс, по новела автор: Deulkkae, Hwang Geum Song арт:NARAK инфо: онлайн: резюме: Сценария ни е познат; Сеул(що се там един автор знае), портали всяващи страх и ужас, ловци със специални сили за да се борят със страхотиите бълвани от тях и некой преработен "обикновен" човек дет се оказва ама баш по средата на сичката тая простотия и се сдобива със така желаните умения да се превърне в брат/сестра и тн на нацията. Дотук ясно, обаче този път въпросния чиляк е 25 годишна корейка дето нема ама нищо против да работи извънредно у офиса, стига дори да не припарва до портал и всичко свързано с опасност. Както си работи обаче, получава съобщение, че е поредната личност с пробудени сили и докато чака да разбере какви са се оказва погълната барабар със сградата от поредната катастрофална дупка. За капак, тя се оказва D категория, скрит клас "домакиня"! Няма никакви атакуващи умения, но пък се сдобива с "скубане на плевели", "пъргави пръсти", "унищожител на вредители" и други такива. На нея не и е ясно как точно ще са и от полза, когато след затварянето на първия и портал(не от нея) установява, че е останала не само без работа, но и без дом. Лично мнение: Голям хил пада, нищо че е супер сексистко на моменти. Освежаващо е да видим гилдия, която функционира като стандартна компания със все прилежащия към нея персонал. Не всички са ловци, има търкания с обикновения персонал, но всичко е представено леко и с насмешка, затова се чете лесно.
 2. Добре се движат. Хареса ми музикалното решение да отразява нежеланието на ГГ да изпълни безпрекословно нареждането на системата. Апропо и самата песен много ми хареса, ще се наложи да търся как се казва и кой я изпълнява. П.С. Един страничен въпрос: само на мен ли ми се струва, че анимацията дори в един епизод сякаш е правена от различни екипи. Така беше в първи, в шести пак - донякъде беше направо плачевна и после бам, качеството скача изведнъж
 3. Това с гласа е +, в уеба поне това ни беше спестено. Като се замислиш обаче има неква логика - не върви някак некой дет е кинта и двайсе, с крайници с дебелината на ластик да ти избоботи " I'll be back" например, не е невъзможно ама е стряскащо Иначе за външната промяна, раничко забелязаха тук, преди им требваха има нема 50 чапа
 4. Скъпата, айде още веднъж честито и през форумя Понеже знам, че думите ти не са поза и не е фалшива скромност - не, приносът ти и на други като теб никак не е малък. Това, което правиш/те разширява света на много хора и напомня онзи момент когато Дороти поглежда към шарения свят навън и открива, че не всичко е Канзас(мноо свободна, но вярна интерпретация от моя страна), още веднъж Честито и Наздраве!
 5. Шведска маса по нашенски - запой в гараж, върху щайги...
 6. Това, което жената може да види с крайчето на окото си, не може да го види и ядрено-магнитен резонанс.
 7. заглавие: Star-Embracing Swordmaster,The Stellar Swordmaster,별을 품은 소드마스터,ยอดนักดาบผู้โอบอุ้มดารา,星剑大师 тип: Manhwa година: 2023г статус: онгоинг(26ч+) жанр: шонен, екшън, драма, фентъзи, историческо, свръхестествено автор: Hong Daeui, Q10 арт: Juno инфо: онлайн: резюме: За Влад, парий от гетото, рицарите и всичко свързано с тях е източник едновременно на възхищение, преклонение и завист. Те са мечта, толкова далечна, че може само да наблюдава отразената от нея светлина. Но един ден, тя се превръща в кошмар и един от идолите му, унищожава малкият му свят за минути като стъпква безмилостно всичко, в което е вярвал. А е всеизвестно, че краят на нещо обикновено е началото на друго. Така започва пътят на Влад към отмъщението, мечтата и създаването на негова собствена легенда. Лично мнение: Приятно фентъзи, типично шоненче с хубав арт и що годе хубава история. Разбира се, не минаваме без разни заигравания с имената, като Баязид например..., все пак често и те продават дадена стока
 8. Ся, както по нагоре писах аз съм от феновете на уеба затова и го следя Споменатото от теб заглавие леко ме отблъсква още на ниво плакат, но по нататък, когато го има на батч мога да го пробвам
 9. След една прилична почивка по празниците, къде месец, заглавието се върна при това с гръм и трясък. Ситуацията при Йонги е катастрофална, по-лошо нема накъде(чукам на дърво-корейци), мамата пак е направила нещо. Може да го изнудва както прави с бащата, като удря където най-боли-по бабата, по нашето момиче, по приятелите...
 10. Трети епизод ме притесни, но в четвърти нещата се пооправиха. Поначало 3-ти като развитие на историята е "свързващ" и нямах предвид нея като притеснение, нивото на анимацията рязко слезе надолу, но загладиха нещата във вчерашния. Само да не са решили да пускат доброто при ключови(култови) моменти, че това ще си е излагация от класа.
 11. - Във вашия офис имате ли изкуствен интелект? - Е, как без него? Ние сме в крак с времето! - А тои какво прави? - Ами понеже е най млад, прави кафе на всички!
 12. Честит рожден ден на форумния дух ака @lazeto! На патерици е, но по-добре късно... Много любов, здраве и късмет.
 13. Аз ще го изчакам къмплит. Преди време следях мангата, после докато ми беше на кантар заради медицински чудеса, които ми дойдоха в повече превода спря и се върна наскоро, но пак отначало и май официален. На фона на другото "медицинско" от този сезон (по корейски уебкомик ), това определено е по-читавото заглавие.
 14. Много добър втори епизод. Има какво да се желае относно анимацията, но са запазили визията на ключови персонажи и напрежението е налице, въпреки че нема да коментирам колко пъти съм чела първи сезон на заглавието. Така де, нека игрите започнат П.С. Сега се загледах в оупънинга и май ще стигнат до момента, в който ГГ научава какъв клас е, тоест за да не спойля повече до към 40 чап ако не ме лъже паметта.
 15. През зимата човешкия организъм трябва да съдържа 80% вино и 20% ракия. Бай Стоян - Хомеопат
 16. Това казах - сега започва и истински интересното е нататък Колкото до анимето по Ноблес..., няма дори да започвам, че колкото хейт ще изсипя Пробвай уеба - там въпросното интро+няколко сцени нататък ги нема, карат по същество и арта е един път. П.С. За популярноста на заглавието говори и часта, че оставиха корейските имена на персонажите, но пък като чуя обръщението "сан" след тези имена
 17. Много чакано от мен заглавие и моя хайп лежи на уеба След него пробвах новелата, по която е правен и... ами там е леко постно. Историята е динамична, завладяваща, чист шонен, изпълнена с динамика до края. За анимето бях на кантар, щот повечето екранизации по корейски популярни заглавия са меко казано провал, с едно изключение. Реших, че и тук ще е нещо такова когато прочетох коментара на @GFotaku, но все пак му дадох шанс . Интрото аха да ме откаже, адски ми напомни предишните опити(като Ноблес), но го довърших и май има светлина в тунела. Това е началото на завръзката и доста на добро място спряха. Керъктър дизайна на ГГ е много добре, дано оправят и другите от интрото че ... Иде и другото притеснение - 12 епа, ми то нищо няма да покрият с тая скорост, начи ще режат!?
 18. Честита да ни е Новата 2024 година! Нова година, нов късмет са казали хората, а ние допълваме и нови преживявания, нови срещи, нови приятелства, нови спомени... Списъкът е огромен и имитирайки онзи приказен герой от нашето детство ще ги обединим в едно, за да не изпуснем нещо За много години и Наздраве!
 19. Боже, откога не съм нацелвала нещо с Huang Xuan, много го харесвам като актьор и в по- голямата част харесвам и проектите, в които участва. Тоест-започвам го директно
 20. Децата са цветята на живота - събереш букетче, подари го на баба!
 21. Не беше зле, но и не беше точно каквото очаквах. Грабна ме сетинга, историята не успя. Да кажем, че харесах стаята за разпит, в която за разлика от западните стандарти права/защита имат и разпитващите полицаи.
 22. - Мило, едно пиленце ми каза, че не можеш да готвиш. - Да, бе... И кое е това пиленце?! - Ами това... суровото... в супата.
 23. - Какво си се размечтала, ма, Гино? - Мечтая си... да дойде принцът на Белия кон...! - Ти луда ли си ма?! И на коня да чистиш...!
 24. - Коя ви е най-любимата поза? - Като се подпра на банкомата и чакам да брои...
×
×
 • Create New...