Razzormaw Публикувано 7 Май, 2015 Share Публикувано 7 Май, 2015 Battle Royale バトル・ロワイアル Държава: Япония Година на излъчване: 16.12.2000 / 20.11.2010 (3D release) Времетраене: 114 мин. Директор: Kinji Fukasaku Сценарий: Koushun Takami (novel), Kenta Fukasaku Продуцент: Kenta Fukasaku, Kinji Fukasaku, Kimio Kataoka, Chie Kobayashi, Toshio Nabeshima, Masumi Okada Кинематография: Katsumi Yanagijima Дистрибутор: Toei Субтитри: български Каст Takeshi Kitano - Kitano Tatsuya Fujiwara - Shuya Nanahara (Boys#15) Aki Maeda - Noriko Nakagawa (Girls#15) Taro Yamamoto - Shogo Kawada (Boys#5) Kou Shibasaki - Mitsuko Souma (Girls #11) Chiaki Kuriyama - Takako Chigusa (Girls #13) Masanobu Ando - Kazuo Kiriyama (Boys #6) Sousuke Takaoka - Hiroki Sugimura (Boys #11) Takashi Tsukamoto - Shinji Mimura (Boys #19) **** Shin Kusaka - Yoshio Akamatsu - Boys #1 Ren Matsuzawa - Keita Iijima - Boys #2 Gouki Nishimura - Tatsumichi Oki - Boys #3 Shigehiro Yamaguchi - Toshinori Oda - Boys #4 Yukihiro Kotani - Yoshitoki Kuninobu - Boys #7 Osamu Ohnishi - Yoji Kuramoto - Boys #8 Yuuki Masuda - Hiroshi Kuronaga - Boys #9 Shiro Go - Ryuhei Sasagawa - Boys #10 Yutaka Shimada - Yutaka Seto - Boys #12 Junichi Naitou - Yuichiro Takiguchi - Boys #13 Shigeki Hirokawa - Shota Tsukioka - Boys #14 Hirohito Honda - Kazushi Niida - Boys #16 Yousuke Shibata - Mitsuru Numai - Boys #17 Satoshi Yokomichi - Tadakatsu Hatagami - Boys #18 Ryou Nitta - Kyouichi Motobuchi - Boys #20 Yasuomi Sano - Kazuhiko Yamamoto - Boys #21 Tsuyako Kinoshita - Mizuho Inada - Girls #1 Eri Ishikawa - Yukie Utsumi - Girls #2 Sayaka Ikeda - Megumi Eto - Girls #3 Tomomi Shimaki - Sakura Ogawa - Girls #4 Tamaki Mihara - Izumi Kanai - Girls #5 Yukari Kanasawa - Yukiko Kitano - Girls #6 Misao Kato - Yumiko Kusaka - Girls #7 Takayo Mimura - Kayoko Kotohiki - Girls #8 Hitomi Hyuga - Yuko Sakaki - Girls #9 Anna Nagata - Hirono Shimizu - Girls #10 Satomi Ishii - Haruka Tanizawa - Girls #12 Haruka Nomiyama - Mayumi Tendo - Girls #14 Satomi Hanamura - Yuka Nakagawa - Girls #16 Sayaka Kamiya - Satomi Noda - Girls #17 Aki Inoue - Fumiyo Fujiyoshi - Girls #18 Asami Kanai - Chisato Matsui - Girls #19 Mai Sekiguchi - Kaori Minami - Girls #20 Takako Baba - Yoshimi Yahagi - Girls #21 Ai Iwamura - Girl - won last BR Ai Maeda - Shiori, Kitano's daughter (voice) Minami - Keiko Michi Yamamura - Reporter Gou Ryugawa - Lieutenant Anjo Takashi Taniguchi - Nanahara's father Ken Nakaide - Mr. Hayashida - Home-room teacher of Class 3-B Kanako Fukaura - Bus conductress (Basugaido) Yuko Miyamura - Training Video Girl Плот: В зората на новият век Япония е изправена пред колапс. Безработицата цари навсякъде, а насилието в училищата е извън контрол. Затрудненото правителство отвръща с Кралската Битка...Всяка година произволно избран клас е принуден да се изправи срещу себе си в жестока игра на оцеляване. Правилата й са прости: 1) продължава три дена 2) всеки участник започва с храна, вода и оръжие 3) ако повече от един играч оцелее всички умират (електронните им огърлици експлоадират) 4) изход няма! В течение на играта ужасът и отчаянието подлага на изпитание крехкото доверие на учениците един към друг. Независимо от бруталността на играта играчите остават все още под влиянието на техните чувства и мечти... Свали тук : Свали: Онлайн с български субтитри Бележка: Що съм го почнал? То се вижда в каста...номер 11 от мацките. Батъл рояла или игрите с хора, където залога е собствените им живото по принцип е една от най суровите, но същевременно и най велики идеи за екшън форматите изобщо по много прични, които не ми се изброяват сега..Този филм обира доста награди, но едно от най важните неща е че самият Тарантино споменава, че е черпил вдъхновение от него, което говори само за себе си. Слуховете са че дори създателя на Игрите на глада, Сузан Колинс е плагиатсвала точно от тук..тя разбира се отрича и разправя, че сама се е сетила за подобен сюжет ама "пей ли си Пенке, кой ли те слуша". Няма смисъл да се хабя да го хваля, must see за любителите на японско кино и особено на феновете на Китано тъй като той тук отново е с незабравима роля! 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 11 Май, 2015 Share Отговорено 11 Май, 2015 Yokatta! От известно време се каня да пусна тема на тази епична класика (и на още няколко, които виждам, че не са представени във форума). Добре си се сетил! Култов филм, за който навремето пишеха даже българските вестници. Трябва да изровя снимката и да я сканирам! Тя е на близо 15г. Споменаваха, че лентата е била забранена в страната, но интересът към нея е бил огромен и се е наложило все пак да има прожекции. Ценен филм, с много силни послания, но човек трябва да преодолее собствените си страхове докато гледа и дори да посегне към "втори прочит", за да го оцени по достойнство. С приятелка си бяхме говорили много по този повод и тя ми спомена, че е чела книгата на Таками Коушун (с английски превод), по която е снимана продукцията и ми я препоръча. Помня, как започна всичко при мен. Преди около 10г., по руски канал, хванах финала на един от филмите (вторият) и това, което видях ме заинтригува. Исках да разбера повече за тези младежи, които бяха въвлечени в пагубно начинание. Първата лента се оказа повече от шокираща. Не знам, колко време съм седяла със свит стомах, но си я довърших и при повторното гледане осъзнах, че това е ключов филм с революционни идеи, изключително важен за съвременното поколение. Кастът е другата силна черта на заглавието. Това са все артисти, повечето от които и в момента продължават да играят важна роля в японското кино. Не само Тацуя, но и Ко, Андо, Соске, Чияки. Шуго Ошинари, който се появи във втората част също се доказа като голям талант, макар и не толкова познат на по-широк кръг зрители. Таро Ямамото и Такаши Цукамото също. Такеши Китано беше идеалният възрастен! Поздрав с една вечна песен! П.П. Имам си значка на филма. Открих я в един софийски магазин. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 11 Май, 2015 Автор Share Отговорено 11 Май, 2015 Мхм, мен много ми хареса затова му направих тема, не само колкото да сложа някой линк в темата ми за Коу..Формата е уникален и меду другото самото име вече е нарицателно за такъв вид екшъни тип "накрая ще остане само 1", в други сайтове съм виждал да го ползват за жанрово опредление (тогава не знаех, че има такъв филм) затова си позволих и аз да сложа такъв таг тука. Между другото едно от най любимите ми анимета - Mirai Nikki е точно battle royale. Интересното тук е че въпреки, че не им е отделено особено време на някои от героите може наистина да им съчувстваш и да ги разбереш..наистина жалко е така да приключват животи и то на млади хора, когато дето се вика света е още пред тях. Имаше сцена с едни ученички тука дето една след като се отрови и недоверието между останалите просто ги разкъса..беше много покъртително и жалко как си отидоха. И изобщо доста неща, които биха породили бая философски размишления..както най обичам!Дразни ме обаче тоя паралел с "Игрите на глада"...не знам аз както и да го въртя не мога да си представя, че тази сама го е измислила без изобщо да знае за съществуването на тоя филм?! Приликите са наистина обезпокоителни..смъртоносните огърлици, младите участници и най вече факта че ги пускат на определено място с произволни оръжия...нещо здраво клати клоните! И пак тукашните неща особено в идеен аспект са по добре направени от ripoff-a на оная...предвид бюджетните разлики и технологическите предимства в киното сега. За значката ти завиждам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 11 Май, 2015 Share Отговорено 11 Май, 2015 Ако ще да ги натъпчат с хиляди ефекти, тези т. нар. Игри на глада, не могат изобщо да се сравняват по сила с BR. Преди известно време видях, че ги дават по 1 от нашите тв и тогава написах възмутителен пост във фейса по този повод. Направо си личеше от км, че копират Кралската битка, но естествено онзи филм ще получи още 10 продължения и цял свят ще го гледа, а този тук ще си остане само за ценители. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 11 Май, 2015 Share Отговорено 11 Май, 2015 Вие това сериозно ли? Поне Уикипедиа погледнете преди да се филмирате... А ми се струва, и че веднъж е ставало на въпрос... Малка част от историите за игри включващи лов на хора са тук. Може би първата такава се казва "Най-опасната игра", на Ричард Конел 1920 г. Ако взема да проверявам обаче, ще се върнем до гладиаторските борби в ролята им на "жертва" пред боговете и измолване на милост за обществото, и не знам кое хилядолетие ще излезе, като древност... но не ми е работа... Дори Лафът "Накрая ще остане само един" е от Шотландски боец... Добре, че авторът на Battle Royale е културен и ерудиран човек... ПП. Това го приемам като провокация, за да си вдигате темата, но не бива така евтино. Филмът си струва, но не мисля, че трябва да се прекалява. Затова няма да ви отговарям на "ама огърлица е много по-различно от всичко" и пр... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 11 Май, 2015 Автор Share Отговорено 11 Май, 2015 Майра на тебе все ти се струват някакви работи.. Никой не е казвал, че е този филм е корена на жанра генерално погледнато, а просто, че е еблематичен за определени групи от хора. Хомо сапиенси ловуващи други такива има бол. Това, което казах е че името му на определени места като да речем най-голямата база данни за анимета е ползвано за жанрово определение. Не "Шотландски боец", не "най опасната незнам какво си..." ами "battle royale"! Което говори само за себе си. Както и факта, че този филм обира множество награди и е признат дори от големи имена на запад. Пред публика автора може и да е широкоскроен и дори да се чувства поласкан и то с пълно право, че идеята му е взаимствана за нещо си там ама лично мен и много други хора такива работи не ги кефят пък нека сме некултурни...Щото ако му беше отдала чест както Тарантино с открито признание, че му е ползвала труда щеше да е съвсем друга работа ама да се прави на ощипана?! Може разбира се наистина и да е съвпадение действително ама хайде сега чак пък толкова?! То чак е натрапчиво... Така или иначе тоя филм е нещо уникално в конкретният жанр тъй като има доста специфични особености, които ги няма при останалите. И дефакто преди него дори и в голям кинопоток като този от Холивуд точно такова нещо няма и затова може да се приеме дори като отправна точка и нещо диферентно. Най-близкото е "Игрите на глада", което си е бозица поради много причини. Конкретната история от 20-те е просто вдъхновение, но разликите са прекалено много за да мине за ripoff както при гореспоменатия случай. За съжаление обаче ukio е права, факта, че филмът е японски му пречи да заеме мястото, което наистина заслужава! Но дори и с наличните признания, които е генерирал със или без моите теми и словоизлияния си е нещо впечатляващо и уникално. ПП Ммм постa ми по горе бил юбилеен - официално 2000 парчета!! Сеа като се замисля, бая сте ме търпели.. xD Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 12 Май, 2015 Share Отговорено 12 Май, 2015 И аз никъде не твърдя, че преди не е имало подобни идеи с игри, гонитби и т. н. Събития като това обаче се случват много по-рядко, отколкото си представяме. Всяка добра новооткрита идея се базира на нещо старо, вече познато. Важното е, какво ново човек добавя към известното, за да го представи в различна форма и за да можем да го окачествим като креативно творение. Може и да се повторя, но японците от години твърдят, че във филмово отношение им липсват свежи идеи. За щастие, те притежават умението да представят вече познатите такива в съвсем различни форми, чрез иновативни гледни точки и по този начин да създават чудеса от на пръв поглед обикновени сюжети. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 12 Май, 2015 Share Отговорено 12 Май, 2015 И това наистина е последно На мен, четейки вас, ми изглежда, че обичате да изкарвате азиатското кино като: А: жертва - неразбрана и неоценена красавица в ъгъла, напълно незаслужено засенчена от холивудската Кралица на бала Б: герой - в категориите най-! Най-първа, най-популярна, най-азиатска, най-умна, с най-послания, с най-мъдри послания, най-популярна в аниме форума, най-хитра, с най-лилави кимона и пр. В: Вълшебно средство - нещо достъпно само за хора с определен умствен и душевен настрой С двегодишен стаж да ви чета, не бих спорила доколко ми се струва и доколко е така в изказванията ви... Оставям го като тема за размисъл . Намирам подобни (на А, Б и В) гледни точки за незрели и неуместни, затова реагирам. Света не е започнал преди 20 години... Нито ще свърши само с една идея. В момента културата е точно толкова глобална, че японци правят и филми в България за римските бани и японските архитекти в миналото на древен Рим. На мен идеята за това - тази глобалност - ми харесва. Същевременно тяхната вътрешна лична култура е много затворена, с много консервативни линии и образи... Общуването им - много лично. И какво. Те - поне някои от тях - все пак се опитват да я споделят навън. Иначе нямаше да гледаме всичко това. За мен светът е голям и красив. Сияещ. Харесва ми понякога да го виждам през очите на японците, но ако не виждах световните идеи отзад, щеше да ми се скучно и еднообразно. Не бих живяла в Чосон или в Едо, това е сигурно.... И съответно Battle Royale за мен е винаги Играта, след това Бягащия човек на Стивън Кинг, но изигран от Арни барабар с хеликоптера..., и Макклауд от клана Макклауд... Тези тримата не ги давам на никой )) След това всичко останало. И ако не виждах всички тези зад Battle Royale и не си "говорех" с техните истории във сценария на филма и във всички следващи... щях да се чувствам сляпа. Не е задължително всеки да вижда едни и същи истории, но да налагаме първоизточник и оригинал... или най-въздействаща версия... или най-съвременна... или най-популярна за някой... Игрите на глада е просто една още по-следваща реплика на цялата тази идея, и понеже съм я гледала и виждам много повече прилики с Бягащия човек и дори Здрач, отколкото със всичко японско.... Което иде да покаже, че смесицата й си е лично авторска... понеже всеки вижда нещо свое си в нея. И последно не мисля, че някой е специален просто понеже гледа японско/корейско. По-скоро някой е специален, защото вижда или не вижда.. или търси или губи дадена красота или концепция.... която може да я има или няма в конкретен филм. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 12 Май, 2015 Автор Share Отговорено 12 Май, 2015 Еми не знам човек това са си някакви твои фикс-идеи и свят в който действа някаква логика ама каква точно аз поне не мога да кажа? Един вид излиза сега като те чета, че се дразниш от това, че превъзнасяме азиатските продукции и ги представяме в един вид нереална светлина. Дори и да е така - е и? На първо място конкретно конкретно говорейки за себе си никъде не определям този филм като номер 1 и някаква недостижима величина тъй като само по себе си първото място не е запазено за никой конкретно. Отдолу винаги има други числа, които напират и в даден момент все някой ще те измести. Къде го видя това "най-" само ти си знаеш? Ще ти дам и пример, сакън ме разбереш. Най-любимото ми аниме до настоящият момент е точно тип "батъл роял" и се казва Mirai Nikki. Говорейки за анимета, съм напълно наясно, че други заглавия са по харесвани и по добре възприемани, но за мен точно това заглавие е най доброто, поне докато не видя нещо, което да ми хареса повече ама засега няма. За мен то е безспорен лидер, тъй като аз не се влияя от чужди мнения особено понеже аз съм си аз и харесвам такива неща каквито ми дава това аниме ако кажа, че нещо ми харесва повече то бих излъгал. Колкото до това, че азиатските продукции били бедното сираче с иначе богата душевност натирено в ъгъла от лошите, завистливи и некадърни роднини - да защо не? Погледнато глобално само за речта, азиатската езикова група е наистина ограничена на фона на англоезичната, говорейки за култура и ценности кръговете дори се стесняват и разширяват повече. Да смятам, че е така, извинявам се че съм ти нарушил всемира, но за мен човек да твърди обратното и че двата потока на кино и тв продукции са еквивалентни е най малкото недалновидно. Разликите и при едните и при другите са осезаеми, няма как да са на едно ниво, а степенуването е неизбежно. И да смятам, че японската призма пречупва светлината така да се каже по добре от останалите!Батъл роял е просто едно от нещата, които ми харесват и ме привличат в японските продукции. Идеята е страхотна и разказана по чудесен начин, такъв какъвто на запад няма как да видиш, дори и да търсиш с лупа по простата причина, че в стилово отношение азиатците залагат на едно, а европейците и американците на друго. При всички обаче става въпрос за едни и същи неща - любов, омраза, завист, похот и т.н. обаче пречупени през съответния обществен и културен светоглед. Това обаче си е мое виждане, аз за това съм тук в тоя форум, защото обичам азиатските ценности и поглед над нещата иначе изобщо нямаше да си чешем езиците сега тъй като щях да обсъждам бълвоч като "50 нюанса сиво" или увлекателни, но не особено съдържателни сериалчета като "Дневниците на вампирите","Светкавицата" или "Зелената стрела" по други места(айде приемам Игра на тронове щото само по себе си е феномен). В крайна сметка ти пречи, че някой си анонимник превъзнася филм като Battle Royale или драма като Liar game. Еми ще ги превъзнасям, що да не го правя при положение, че те са ми дали много повече от който и да било филм или сериал от други континенти излъчен от Януари до сега, говорейки конкретно за тая година и винаги бих ги предпочел? Четейки те все едно имам чувството, че трябва да се извиня за нещо..не че ме бърка, но каква работа ще ти свърши това извинение? Определено не се имам за специална личност, но интересите ми в часност Азия действително ги имам за такива. И как да е иначе като освен с вас, хората пишещи този в този форум не мога да ги споделя с никой друг от обкръжението ми по простата причина, че не се припокриват с техните? Ако беше иначе щеше да е много хубаво, но не е тъй като говорим за "бедното сираче" отново. Всеки е свободен да харесва и да величае каквото си иска..аз си величая Япония! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maira Отговорено 12 Май, 2015 Share Отговорено 12 Май, 2015 Защо не погледнеш малко по-надалече? Този вид "недостижима" стилистика, това делене на Холивуд и Азия спират света да се развива. И спират самата Япония, правят я паметник, а не живо нещо... Което не е живо... то умира. Само си помисли, че 100 години след нас, някой ще каже: До началото на 21 век са били модерни истории с Лов на хора и Гладиаторски битки, понеже хората са живеели в консуматорски разпокъсани общества, самотни полиси и без глобални връзки... Какво значение има къде е правен филма, ако историята и ценностите отзад прозират времето, в което живеем? Нима в Холивуд няма нискобюджетни филми? Нима Холивуд не плаща високи бюджети на източни глупотевини като Съдията Ди и даже Кеншин. И последно - всички ли японски неща си струват? Замисли се и за азиатските ценности, които толкова обичаш. Форумът бъка от изказвания как азиатските ценности са променили Корея и Япония, развили са ги и са ги направили световни сили. Е добре, защо тези азиатски ценности не са го направили велики предните 100 години? Много просто, ценностите се изменят. И е било необходимо да се разбъркат със западните и да се развият за да се случи това, което се случва. Ние сега си взимаме обратно от Азия някои от своите древни и забравени ценности, така както те с всеки филм се опитват да се възпитават все повече в западна търпимост и инициативност... Колкото до извиненията, не са ми нужни, не бой се. Не съм японка, и някои части от ценностите им не ме привличат . На мен ми е интересно да споря, когато има искрени мнения, но се дразня на заучени пози или налагане на фалшива клубност. Щом съм тук и отговарям, всичко е наред. Не ми пречи да мислиш различно, напротив, на теб лично ти се дразня, когато се впериш в някой шаблон: намирам го под нивото ти като човек, ако и да е на нивото ти на фен. И последно - всички сме във форума. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 12 Май, 2015 Автор Share Отговорено 12 Май, 2015 А сега пък всичко съм харесвал?! Слаби продукции има навсякъде има ги и в Япония, хранил съм доста драми от там, които не са ми харесали, ти поне знаеш тъй като сме се засичали не за пръв път на двата полюса из темите. Няма как да не делиш след като разлики има...ако щеше в режисура ако щеш в сценарии и музика. Бюджета не е всичко, въпроса е достъпноста и маркетинга. По горе споменах "50 нюанса сиво"...сигурно вече няма живо същество дето да не е разбрало за този филм, замисли се защо? Да ама колко знаят за този конкретният "Battle royale" или изобщо, който и да е от азиатските филми излезли наскоро? Американци са правели филми за азиатците, но там акцента пак си остава техният тъй като главните герои почти задължително са представители на европеидната или афроамериканци тъй като таргета изисква това да е така. Затова са и тези разделения. Имаме Шогун имаме и онова недоразумение с Том Круз дето даже не искам да го споменавам...те са типични примери за това, което говоря. А ценностите са си ценности, не живея като японец и съм далеч от мисълта, но възприемам и ми е хубаво да наблюдавам тяхната култура било то под формата на кино, тв драми и музика. Досега не се е случвало да се насиля да харесам нещо и да го хваля насила било в тоя форум или по принцип тъй като вярвам в силата на думите и смятам, че не трябва да се квалифицира нещо ако не смяташ така действително. Така, че това за шаблона поне при мен не върви, а и гледам доста разнообразни неща и то не само от Азия...предимно екшъни и психологически трилъри тъй като са ми любими, но ценя комедии, романси и драми. Върпоса е че Япония ми е винаги избор номер 1. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кева Отговорено 12 Май, 2015 Share Отговорено 12 Май, 2015 Май тука никой не е чувал за Първична сила Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t_lozeva Отговорено 13 Май, 2015 Share Отговорено 13 Май, 2015 Трябва да го гледам пак. Имаме право да си бъдем в клуба на даден филм и да си имаме култови филми, защо не? А по-общо - ето една нова тема. Аз примерно си имам култов преводач! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 19 Май, 2015 Share Отговорено 19 Май, 2015 Пресконференцията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ftisland Отговорено 3 Октомври, 2015 Share Отговорено 3 Октомври, 2015 Току що изгледах филмът и двата. Мнението ми по него е че адски много неща се случваха наведнъж, хубави или не. Самите филми бяха много тежки, силни,емоционални, трогателни и на моменти не можеше да се гледа. Иначе самият филм е класика от онова време,а актйорите нямам думи,отличен избор са направили на всички а особено на Татсуя според мен много му отива такава роля.Самите филми имапе доста пироефекти Като цяло бях потресена от самия сюжет и сценарий но ми хареса определено. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 20 Октомври, 2015 Автор Share Отговорено 20 Октомври, 2015 Затова японците са големи, защото те предизвикват като зрител по всякакви начини с ортодоксалният си начин на мислене. Тоя филм е от тези дето мога да ги гледам отново и ще си ги изгледам с кеф нищо, че горката Коу опира пешкира..Тук нещата не са толкова до самите убийства, хех ми то къде по кървави бруталии има из други екшъни по света, а до човешката психология и това как в екстремни ситуации поведението на дадена личност може да се завърти на 180 градуса! Хора, които мислиш, че познаваш добре се оказват не съвсем това, което са ти демонстрирали до момента и на яве лъсват доста нека ги наречем интересни неща иначе добре скрити под удобните маски в едно нормално функциониращо общество. След като го изгледах самият аз се запитах как бих реагирал попадайки в такава ситуация недай си боже и честно казано не намерих конкретен отговор, но поне съм сигурен, че няма прегоря от паника да речем, но и това не мога да твърдя със сигурност..Интересен момент е и този с доверието м/у хората, при такива обстоятелства как да се довериш на някой, който може по господ знае какви причини всеки момент да ти забие нож в гърба и прочие и прочие такива дилеми. Ефектите не са кой знае какво то този филм ако имаше бюджета на американското си копие тоест въпросните Игри на глада щеше да е на още някоя друга светлинна година от него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 20 Октомври, 2015 Share Отговорено 20 Октомври, 2015 Да, да. С по-голям бюджет нямаше да е толкова добър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Razzormaw Отговорено 21 Октомври, 2015 Автор Share Отговорено 21 Октомври, 2015 Що така? Режисьори, сценаристи и актьори като са същите? Или като кретат да си платят тока и парното си вършат работата по добре? То тоя сюжет не му трябва и кой знае каква пара де..няма нищо изискващо кой знае какви ефекти, но все пак е хубаво качеството на лентата като е на ниво аз така обичам. Титаните примерно като най скорошен филм дето гледах и да са го снимали по времето на абитюрентския бал на баба ми с рехав бюджет пак щеше си остане същият батак дори и най големите светила на японското кино да играеха ролите с тоя сценарий. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Saus baus! Отговорено 27 Юли, 2016 Share Отговорено 27 Юли, 2016 Не го издържах,може да е хубав ,но ми е прекаено тежък. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 17 Април Share Отговорено 17 Април Онлайн с български субтитри. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts