Jump to content

Kurohyo: Ryu ga Gotoku Shinsho / Black Panther: Like a Dragon (2010)

Recommended Posts

image.jpeg.6565cecbb45cd5099012c21591b4a7f4.jpeg

Kurohyo: Ryu ga Gotoku Shinsho

Black Panther: Like a Dragon

Страна: Япония
Език: японски

одина на излъчване: 05.10.2010 - 21.12.2010

Излъчван:  MBS, TBS
Времетраене:24 мин.

Епизоди: 11
Жанр: екшън, бойни изкуства, приключенски

Сценарист: Yazu Hiroyuk, Tanimura Noriko 
Режисьор: Muguruma Shunji, Muramatsu Hiroyuki 
Субтитри: английски, български

Участват: Saito Takumi, Ishida Takuya, Ishiguro Hideo и др.

Резюме: 

Пресъздаден по нашумялата плейстейшън игра "Black Panther: Like a Dragon".

Сериалът разказва живота на млад мъж, превърнал се в легендарен боец в Клетката на дракона и подземния свят.

Един инцидент променя безгрижния живот на Укио Тацуя завинаги,

принуждавайки го да навлезе в опасния свят на нелегaлни залози и боксови мачове.

Свали с български и английски субтитри: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click: :click: :click: :click:

:essub:

image.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загледах го заради Такуми Сайто и ми хареса. Сайто съм го гледала само в БЛ филми, но и тук се справя добре. Някой спомня ли си кой играе момчето с белия кичур. Много е гадно, че не мога да се сетя. Благодаря за превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загледах го заради Такуми Сайто и ми хареса. Сайто съм го гледала само в БЛ филми, но и тук се справя добре. Някой спомня ли си кой играе момчето с белия кичур. Много е гадно, че не мога да се сетя. Благодаря за превода.

Мисля, че е Томоя Уарабино 

http://wiki.d-addicts.com/Warabino_Tomoya

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията.Определено е Томоя Уарабино, вероятно ми е направил впечатление в Crows zero". Сега вече му запомних името и ще следя изявите му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за превода! Сериала ми хареса много, вярно, че беше малко мрачен, но пък държеше в напрежение до края.

Допаднаха ми взаимооттношенията между Тацуя и приятелите му, приятелство до
края, независимо от всичко преживяно. А и не винаги е лесно, да намериш
сили да се извиниш и дори да простиш непростимото, особено за една силна
личност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме омагьоса, не знам защо. Все чаках и чаках да видя нещо повече. А краят ме разочарова - сякаш ми подмениха героите :(.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много трудно ми върви, едва на четвърта серия съм и честно казано, ако не са изненадващите музикални включвания едва ли ще го догледам. В момента нещо ме кара да му дам шанс, но определено това са едни ужасно дълги 23 минути. Предпочитам наивната безсмислица Sugarless

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брутално ... и много як сериал!

Почти всички "побойници", които съм гледала досега от други сериали, са тук.  :yes:

Тацуя Укио, това момче нямаше ли потник или други дрехи да си облече, че всеки път когато се разхождаше по улиците ми  :inlove:

А този, който е виновен за всичко,  :o не можах да повярвам !!!

Strayt и NyXe, :thanks: и ако има втори сезон смятате ли да превеждате? 

Редактирано от milkyni
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори сезон има, но субтитрите са по-ужасни и от този. Вариантите са два: Strayt да научи японски или да си измисля текста :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да благодаря на преводачите за чудесните субтитри. Без вашето усърдие, нямаше да гледам дорамата с такъв кеф! Arigatou! 

Само една малка неточност, която ми се стори, че мярнах, но не е нищо особено:  в еп. 2 татуировката беше на дясната ръка

На 4-а серия съм. Действието е увлекателно, има и мистериозна крими интрига, която държи напрежението допълнително. Със сигурност това заглавие предлага много повече от фенсървис. Направи ми впечатление и атмосферата, наподобяваща един друг мой любим сериал на подобна тема - Hollyland. Появата на Сота Аояма в еп.4 дори засили това усещане. Много добро представяне от негова страна.

Музиката е повече от подходяща! Страхотна комбинациия и отлична адаптация по видео игра! Стискам палци да оставят героя на Томоя до финала!

За всички фенове - поздрав:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, голяма драма беше накрая. Остави ми тъжен привкус. Не очаквах така да се обърне всичко с главата надолу,

въпреки че търсех друг извършител. Усещах, че убиецът едва ли ще е толкова очевиден, но не исках да повярвам.

Ако героят на Хидео действително е таял приятелски чувства към Укио, защо уби сестра му? И защо въобще е станал убиец, след като по природа не е имал такива наклонности?! 

По отношение на случката преди години, която е изиграла решаваща роля за промяната му - защо взе на мушка само Укио? Той е виновен толкова, колкото и останалите, с които се е бил.

Хубаво подбран актьорски състав. Имаше реализъм в начина на снимане. В този смисъл, още една прилика открих. Босът Куки се оказа Цукамото от Квартет.

П.П. Последният сблъсък можеше да бъде най-истинският в цялата история, понеже Масато Кобаяши се оказа бивш състезател по кикбокс.

П.П. Оценявам екранното време на Исака Тацуя (той даже ми хареса в костюм, а до този момент повече в гангстерски роли се е появявал) и Томоя Уарабино. И без това напоследък никъде не можем да ги гледаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Актуализация на линка за теглене на видеото/ това се води сезон 1/  : :click:

И линк направо за двата сезона: :click:

---------------

Малко по-късно и актуализация на онлайн опциите за гледане на преведения сезон 1.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове