Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      8997
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    МимиТ.

• Последни мнения

• @lastella, Оню все пак реши да участва в музикални предавания този път, след три-годишна пауза.  Яви се и на четирите основни - M Countdown в четвъртък, в петък беше на Music Bank, в събота се представи в Music core, а в неделя се изяви на сцената на Inkigayo. Това е първото от тях.   И последното от вчера, Инкигайо по SBS.   Този сегмент в Dingo винаги ми е харесвал, макар да е насочен към корейската публика.  Лирик видео на парчето или както са го обявили "TOUGH LOVE | [TEXTED] ONEW | 가사 (Lyrics)"  
    • Главният недостаък на сериала е, че е посредствен. Такива като него са хиляди. Клишета, предвидимост-с нищо няма да се запомни.
    • След като преодолях първите 12 серии, от 13а нататък впечатленията ми от сериала и някои от персонажите и актьорите се промениха. Не знам дали защото ми беше скучновато с преобладаващо неприятни персонажи, а може и тогава да не са звучали, някак съм пропуснала, че все пак има хубава музика и в този сериал. Една много нежна и красива песен, която все още ми звучи в съзнанието и много тъжната, но и много красива мелодия, която главната от името на любимата на Белия войн свиреше на ..... листо. В крайна сметка историята е чиста приказка. И то много интересна приказка, но разтеглена в 58 серии с краен резултат не чак толкова добър сериал. С твърде много ненужно, че даже на моменти и дразнещо бърборене от различни персонажи, особено от папагалчето. Детето актьор е сладко и с много добри актьорски умения, но персонажът му замислен може би като забавен в крайна сметка доста често беше дразнещ и досаден. Главни герои на  тази история за мен са двамата братя, любимата на по-големия и безсмъртната боиня - войн. Единият главен герой по сценарий е с етикет добър, а другият лош, но лично за мен етикетите трябва да бъдат разменени. Големият брат на моменти се държеше като бог - единственият знаещ и можещ да реши проблемите, специален и незаменим, макар че специалните му умения не са лична негова заслуга, а резултат от съдбата му в него да се всели половината на духа на меча. Отделно специалната му "дарба" многократно да дава обещания на кой ли не и след това да не ги изпълнява и въпреки това някак всички да му прощават това. Обаче актьорът в тази роля има страхотно присъствие на екрана и с актьорската си игра ме спечели и аз "да простя" на персонажа му и да му симпатизирам и да го запомня, въпреки че не го харесвам. Знам че звучи объркващо, но точно така се чувствам по отношение на неговия персонаж. За мен най-интересен, затрогващ и положителен сред мъжките персонажи е Белият воин. Изграден пълноценно този герой ме грабна. Показан в развитие и изигран прекрасно от Алън Ю това е моята звезда на сериала. Мил и лоялен, много самотен и уязвим младеж, копнеещ за семейство и близък човек, мразен и обиждан за това, че е лоялен към страната към която принадлежи по стечение на обстоятелствата. В крайна сметка той правеше абсолютно същото което и тези, които го сочеха с пръст и го обвиняваха само защото е от другата воюваща страна. И това ако не е лицемерие. Изключително трагичен образ, но за мен най-интересен и завладяващ в тази история. И може да се каже, че имаше някаква завладяваща енергия, когато на екрана присъстваха и двамата братя, независимо дали като врагове или като братя и приятели. В известен смисъл може да се каже, че актьорите някак се допълваха в общите им сцени. Въпреки, че не става въпрос за романтика сякаш имаше химия между тях. Антагонистът - владетелят на демоните за мен беше изигран запомнящо се, макар че визията на актьора беше някак нелепа, особено в последната серия. Може би странната прическа трябваше да намеква, че е потайно, зло същество от друго измерение, макар че според мен всъщност разваля визуалното въздействие на персонажа и добре че актьорът успя да компенсира това с играта си. Но финалната му визия беше феноменално нелепа и идиотска. Евтина китайска имитация на класическата Медуза Горгона от гръцката митология. Да се чуди зрителят да се смее ли или да плаче от "ужас". В мъжкия каст имаше още два персонажа, които спечелиха симпатиите ми в крайна сметка - братът на момичето - войн и влюбеният в нея младеж. В някаква степен симпатии буди и зеленият воин от лагера на лошите. Няма друг персонаж или актьор от този сериал, който да ме е впечатлил и да го запомня. Що се отнася до женските персонажи и актрисите зад тях .....  Първоначално харесах само любимата на Белия войн. Има нещо в тази актриса, което омайва още с първото й появяване, въпреки че няма много екранно време. Може да се каже, че от трите изгледани китайски сериала дотук за мен тя е най-запленяваща с излъчването си и присъствието си на екрана, дори и да не прави нищо друго, освен да присъства като образ. В началото ми направи впечатление и богинята избрала да стане демон, заради любовта си, нищо че по същество тя също е антагонист на сериала, а останалите женски персонажи ми бяха неприятни и дразнещи, макар и по различен начин, Обаче в един момент главната /когато третата разглезена богиня я отвлече като примамка за Белия войн/ някак рязко се откъсна от първоначалното си изключително дразнещо поведение и започна да се променя и в крайна сметка се превърна в гласа на разума, въплъщаваща в себе си мъдрост и доброта, изиграни очарователно от актрисата. Видях и персонажа, и актрисата в изцяло нова светлина и истински захаресвах Е Яси, Въпреки, че никой друг не споделя това мнение за мен тази актриса имаше страхотна химия и с двамата актьори в ролите на братята и това много допринесе за финалното ми по-скоро положително мнение за сериала.  Богинята - воин в началото ми беше най-неприятния женски персонаж в тази история. Но в крайна сметка показаха през какви сътресения премина тази героиня и нейното развитие. Не можах истински да я захаресвам, но спря да ми бъде най-неприятния женски персонаж. А когато се върна към същността си на богиня даже ми стана в някаква степен симпатична и запомняща се. И за финал - финалът. Не ми хареса. Имаше доста тъпотии в него. Единственото, което беше на място в контекста на историята беше моментът, когато с помощта на богинята, братята и главната обединиха силите си и унищожиха демона. Интересно беше как всички романтични моменти, дори тези между демона и богинята - демон бяха показани с някаква детска чистота и невинност. Без нито една романтична целувка в целия сериал, създателите на сериала успяха да покажат няколко любовни истории - споделени и несподелени. И от това сериалът всъщност спечели, а не загуби. Не мога еднозначно да кажа че сериалът ми е харесал или че не ми е харесал, но пък в тази история има запомнящи се персонажи, запомняща се актьорска игра, запомняща се музика, запомнящи се визии на някои от героите и мъдрости изказани разбираемо от най-невинните персонажи в историята, с чисти, детски души - главната и папагала. Няма да стана фен на китайските сериали, но вече за трети път не съжалявам, че отделих време за един от тях.
  • Създай нов...