Хмм изненадващ ход от Темин. Не можах да се ориентирам и да си съставя мнение за компанията като цяло. Пак съм озадачена, но и не познавам бизнес климата в музикалния свят на Корея. Ще се надяваме да е взел добро решение за кариерата си. Само дано наемат повече и подходящи хора, защото с толкова ограничен артисти, които представляват се съмнявам да имат. Той Темин вече май почти всичко може сам, но все пак някой трябва да организира промоции на албуми и публичност поне. Интервюто за Elle, от вчера ми излизат откъси... най - забавното беше как като излязла Replay, той бидейки 16 годишния бунтар, който беше, никак не се интересувал от Нуни-те, искал да му казват Oppa. Имаше и интервю за Billboard ItaliaИнтервюто на италиански, статия в Rolling stone UKстатията в оригинал. Трупат международни изяви и завладяват нови фенове по света. Така го виждам. Очакваме нова песен на Coachella . Той си действа по неговия план, надявам се албумът също да се появи скоро и да няма поне голеееми проблеми. Май Корея вече става тясна за него, следващата му стъпка силно вероятно да е международен лейбъл.
Мино пуска снимки от фотосесия на спортен бранд, на който е модел. Даже късно се сетиха да му предполжат такива сделки, от него по - подходящ модел в кпоп-а трудно се намира. Малко прекалено обработени ми се струват снимките, да кажем филтрирани, ама пак си е хубав.
На мен албумът на Джинки ми хареса, и то повече отколкото предполагах. Разбирам, какво искаш да кажеш и да - донякъде смятам, че това е негова запазана марка, музика с дълбок смисъл и "лекуваща" сърца. Още от дебюта си като соло с Blue, така го усетих. За него е важна работата като текстописец и понякога може да се усети сякаш е търсил песен да пасне на текста, а не обратно. Ако си човек наслажаващ се на инструментала и музиката над думите, това може да не ти допада. За мен донякъде също е вярно, затова и някои от песните му особено докато беше в SM, не ми бяха любими. Но в компанията си сякаш се разгърна по нов начин и макар да влизат в плейлистите ми за всекидневно слушане, песните му ги слушам много. Имам такива, които са просто щастлив лек поп, други са ми категория инди поп. Усещането за музиката му не е grandscale продукция и трупане на много слушания/гледания, по - скоро е нещо, което да чуеш веднъж, да те накара да се замислиш и да го чуеш пак, когато имаш нужда от това. Това не е мейнстрийм кпоп, дори някъде май четох за предишния му албум, че е бил харесан доста извън кпоп слушателите, което не е изненадващо за мен. Той и не промотива в шоутата за кпоп, не съм видяла за този албум всъщност, но не очаквам. Ходи в радио станции, говори за музиката си, други места с пеене на живо. Просто разбирането му за изцеляваща музика и за това кой и как да докосне е малко по - различно от кпоп.
Сега за албума, ами личи си влиянието на чуждите композитори, което за мен е супер, защото има повече не агресия, но да кажем повече edge в продукцията.Не съм видяла всички текстове, че нямах възможност, само го чух 2 пъти хаха, но подочух, че имало горещи неща или поне завоалирано поднесени. Ще ми бъде интересно. Любими песни засега са Tough love, Lie - изненадващо и за двете Джинки има пръст в композицията. И тъкмо се бях настроила да приключвам албума, очаквайки традиционно някаква балада и хоп последната песен, не е балада изобщо. X,oh why? ми напомня мн европейски денс диджей track и същевременно песен на Шайни.
Относно кратките песни, тая мода кога ще си отива? Вече просто със затаен дъх отварям всяка нова песен и албум от всеки артист и се надявам на поне 3мин цели. Уви, все по - често виждам по - кратки неща. Нека се върнем поне към 3.30 минути... Но Тик ток, радиата - искат повече контент в по - малко минути, ще трябва да почакаме да се посменят тенденциите. Това също води до проблема да няма много инструментал, защото ако не се откажеш от него, следва да се откажеш от текста, ама то тогава и структурата на песента ще трябва да стане орязана и хммм съвсем странно става. Затова bridge кратък, обичайния инструментал преди него или след него орязан, последен куплет няма и всичко спира някъде в нищото. Умът ни не е настроен за песни от 2мин и малко. Но дано скоро се върнем към нещо по - нормално.
Кибум ми липсва....
Явню Оню си намери нишата.
Линкове към албума в Spotify и YouTube Music.
Да си призная, заглавната песен ми хареса като цяло, но свършва много внезапно - тъкмо да я осмислиш и край.
Моето мнение за музиката му е малко controversial, така да се каже. Мисля, че се опитва с много думи да изрази много неща в песните си, което пък в един момент ги превръща в терапевтична сесия. Ако беше един път добре, но последните му албуми звучат като наръчник за взаимопомощ, поне за мен. Липсва ми простичката радост от музиката, глуповата, ако щеш, но да те кара да се усмихнеш и да си я пуснеш пак.
Надявам се никой да не се засегне, мнението си е мое, не ангажирам никого с него.
Новини за Темин.
След прекратяването на договора с BPM е подписал с Galaxy Corporation, компания ангажирана в AI-технолигиите и дом за G-Dragon.
Посрещат го с думите:
"Подписахме ексклузивен договор с артиста Темин. Ще положим всички усилия да му предоставим пълна подкрепа, така че несравнимите артистични способности на Темин да могат да създадат синергия с нашата авангардна технология."
изт. Soompi
Тем се появява на корицата на априлския брой на Elle Korea, какъо и за кратко интервю в канала им.
"Авторитетът, владетелят, терминаторът на "Нуна" / Темин разкрива как да спечелиш сърцето на нуна | ELLE KOREA", какво заглавие са дали, а.
клик на снимката
На 3 април в полунощ местно време ще излезе третият англоезичен албум на Monsta X " Unfold", а музикалното видео към заглавната песен ще излезе в 03:00 часа източно време (16 ч корейско време). Това е мястото цък, където да се насладите напълно на момчетата и техният пълен разбор от концептуални снимки.