Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      8971
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    StasVas

• Последни мнения

• Комюнягите си имат своите грехове и аз съм последния, който би ги защитавал. Но точно за това не са виновни. Това е винаги и навсякъде, независимо, какъв е модела на управление. Сега включително не е по-различно.
    • Зарадвах се. Днес не се бях смял. Но мнението си е твое, де. Не ми обръщай внимание.
    • Много симпатично сериалче. Да оставим настрана любовната история - макар че на мен ми харесва именно тази романтика, която в наши дни не се среща често. Впечатлена съм от това, че се прокрадва една лека критичност и ирония към прекалената показна отдаденост на комунистическите идеи по онова време. Чувала съм, че китайците не обичат да им се напомня за Културната революция и тежките последствия от нея. Но тук съдбите на героите са белязани от нея. Показана е общата оскъдица на обикновените хора, но и привилегиите на военните, ръководителите на ръководни постове и явното предпочитане на по-отдадените на идеята /дори да са лицемерно отдадени/, пред талантливите и образованите. Всъщност доста напомня на нашата действителност едно време. Забавно е как обикновените хора търсят вратички в  системата, за да не ги смачка. Изобретателността в това отношение явно не е била присъща само за нас. На моменти се замислям как цензурата е преглътнала всичко това.
  • Културни прояви

• Създай нов...