Nemuru Baka / ネムルバカ
Държава: Япония
Дата на излизане: 20.03.2025 г.
Времетраене: 106 мин.
Жанр: Драма, Музикален, Адаптация по Манга
Режисьор: Юго Сакамото
Сценарий: Ая Сацуки, Юго Сакамото (оригинална история на Масаказу Ишигуро)
В ролите: Шиори Кубо (Ногизака46), Юна Тайра, Кейто Цуна, Кохей Хигучи, Усаги (от комедийното дуо Long Coat Daddy)
Гима Йогара (the dadadadys), Юки Такао, Дай Хасегава, Кохаку Шида, Масаюки Ино, Токухиса Ямашита, Шинго Мизусава и Хисаши Йошизава
Субтитри: Английски
Сюжет: Юзуми Ирису (Шиори Кубо), ученичка в трети курс и Рука Куджирай (Юна Тайра), ученичка в четвърти курс, живеят в една и съща стая в женско общежитие на университет. Юзуми няма особена страст и прекарва времето си, работейки на непълен работен ден в книжарница за употребявани книги. Рука, от друга страна, винаги е с недостиг на пари, но преследва мечтите си като китаристка и вокалистка на инди групата „Peat Moth“. Двете прекарват дните си мързеливо, пиейки в евтини кръчми и гледайки стари чуждестранни драми, за да убиват времето... спокоен, но някак си комфортен живот. Тогава, един ден, Рука получава обаждане от голяма звукозаписна компания и в ежедневието на двойката настъпва голяма промяна...
Връзка за изтегляне: Тук
@Ilqnski първата песен я слушам всяка сутрин по радио Витоша като пътувам към училище
И доста добре я знам и ми харесва
✨
Втората с Sofia Carson не съм я чула но ми допадна,преди като бях по малка бях гледала един филм с нея ,, Наследниците" беше със синя коса,но не знаех че се занимава с музика....
✨
Третата също ми допадна,бях я чула в едно кафене като бяхме с приятелки и като я чух се сетих
Хахахаха значи и двамата свързваме песните на Swims с нещо,кой с ремонт,кой с първи татус
Много приятно разпуснах с това сериалче. В началото леко се напрегнах от героините - главната и нейната приятелка, които се оказаха от онези нахакани корейки, които се тъпчат с храна, наливат се с алкохол като бъчви, говорят каквото им дойде на устата и при най-малкото предизвикателство тръгват да се бият. Но актрисите толкова добре играха, че продължих да гледам, а пък и после показаха и по-читави черти на характерите. И въпреки мнението ми, че за актьора е по-подходящо да играе с по-дребно девойче и момичето, обратно - с по-едър актьор, съм доволна от главната двойка. За доброто впечатление допринесоха много и персонажите на втора линия - приятелката и братчето и, разбира се, голямата лабораторна тайфа, които внасяха много свежест ( ама и тях ги бяха направили едни прекалено простодушно-наивни всичките). Интересни бяха разговорите между двете приятелки, които изобилстваха от словесни бисери и потенциални крилати фрази. Сериалът имаше много такива попадения, яд ме е, че не ги запомних. Сещам се как го наричаха главния "Сеулски пич", а, и май някоя от бабичките му казваше, че бил много хубав, понеже приличал на теле с тези големи очи. Въобще доста се смях на диалозите, което е пак благодарение и на отличните субтитри! Отново благодаря много на преводаческия екип!
Моля? Ужас! По-едно време с моята приятелка се хванахме за главите и си казахме "къде се намираме" Сякаш бяхме в детска градина. Някакво детенце може би на 7-8 дойде и почна да се бута напред, пуснахме я разбира се...ама чакай какво?? Такива дечица не трябва да ги пускат, дойде с кака си и тя сигурно на 13-14 не зная...
Надявам се на XLOV да няма прекалено малки, все пак групата не е за всяка възраст.
Бяхме може би на 3-ти ред най-вляво (на mcnd), да не кажа извън очертанията и ги виждах само от гърдите нагоре. По принцип бяхме първите след vvip+, аз не разбрах как слязох по стръмните стълби...
За XLOV влязох в приложението 18:57, тъкмо стигам Варна (в автобуса) беше 19:01 и видях, че няма VVIP+ и си купих следващия вип. Влязох след минути и всичко беше свършило. Влизам 1 час и половина отново (беше 20:37) и какво да видя има още билети и успях да купя на моя приятелка. Купихме си и пакет Селфи. Надявам се парите да си заслужават.
С дженерал съм. Реших, че има време и може да пуснат промоции и изчаках два дни, а през това време ненадейно вип билетите се изпариха. И на MCND бях там, но с ВИП билет. Само че децата са много нахални и ме избутаха доста назад. До бара. Както се изрази едната родителка, идвайки при мене "Това ли е мястото за майките?".
Наистина ли? Най-после мога да срещна някой от форума (може би), не че ще те разпозная. С какъв билет си?
Последно присъствах на mcnd и мога да кажа, че не ми хареса особено: едно че 1 час се лутах да намеря клуба, второ вътре беше гъчканица и с малки деца с родители. Винаги е така...