@snowmoon Да връзката си е точно към филма.
В първия пост си забравила да сложиш и иконката след Онлайн с български субтитри
п.с. Може да изтриеш тези последните ми два коментара... аз ще редактирам първия си
Противно на повечето мнения, сериалът ми хареса.
Лекото преиграване на моменти на Шики си беше съвсем умишлено.
Лекарите често го докарват до черен хумор или ги избива в друга посока, за да се справят с нещастието, което виждат всеки ден.
На пръв поглед "Doctor Slump" изглежда като типичната романтична комедия, но зад хумора се крие дълбочина и искреност.
Историята проследява живота на двама бивши съученици, тогава съперници,
а сега объркани възрастни, които преживяват сериозна криза в живота си.
Допадна ми начинът, по който се засегнаха теми като бърнаут, депресия, самота и загуба на идентичност.
Актьорите се справиха чудесно с ролите си, химията между тях беше естествена, а емоционалните моменти бяха поднесени без излишна драматичност.
На моменти историята беше предвидима и протяжна, но сериалът компенсира с топлина, чар и послание - дори в най-тъмните моменти, понякога е нужно просто малко човешка близост, за да започнем отначало.
- Надявах се да помогна
на разбитото ти сърце да се излекува. -
Епизод 9
Епизод 10
Съжаления, надежди, копнежи...
Ще успее ли истината да си проправи път сред мрежата от лъжи?
Отново ще има събитие с азиатска насоченост в читалището в Княжево.
„Япония в Проза и Поезия“
Дата: 24 септември 2025
Час: 15:00
Място: Камерна зала на читалището.
Споделям от фб страницата им:
36-ТИ ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2025 г.
Събитията ще се проведат от 1 септември до 30 ноември в 7 български града, с общо 23 прояви в рамките на тазгодишното издание на Дните на японската култура.
Инициативата, която се утвърждава като едно от най-мащабните културни събития, свързващи България и Япония, се организира 1990 г. насам, от Embassy of Japan in Bulgaria / Посолство на Япония в България със съдействието на Nihon Tomono Kai - Клуб "Приятели на Япония в България" - 日本友の会.
Цялата програма можете да намерите тук, както и във Facebook.