Jump to content

Ragnos

V.I.P.
  • Мнения

    4037
  • Присъединил/а се

  • Days Won

    17

Ragnos last won the day on Януари 29

Ragnos had the most liked content!

4 Последователи

Относно Ragnos

  • Рожден ден 05/19/1988

Contact Methods

  • Уебсайт
    goldgraphy.org
  • E-wallet
    bitman@walletofsatoshi.com

Profile Information

  • Пол
    Male

Последни посетители

7011 профилни разглеждания

Ragnos's Achievements

Азиатски Бог

Азиатски Бог (10/10)

  • Впечатляващ Rare

Recent Badges

795

Обществена Репутация

  1. Скъпи съфорумци, форумът ни вече разполага с работеща и тествана система за дарения от потребители за потребители. Ако харесвате работата на даден преводач, автор на теми или просто фен на азиатското кино, който ви развеселява с коментарите си, вече можете да му благодарите с малки символични типчета, наречени "zap"-ове. Идеята е качественото съдържание във форума (преводи, каталози, ревюта и всичко останало) да бъде стимулирано в дългосрочен план по множество различни начини и това е само един от тях. Повече информация може да прочетете в тази тема. По случай успешното въвеждане на системата и наближаващия 16-ти рожден ден на форума, ви предизвикваме да я тествате и да получите подарък. Изпълнете следните прости стъпки по-долу и получете като подарък 1500 сатошита (равняващи се на около 2 лв. към момента на публикуване на темата). Единственото условие е да имате регистрация във форума, направена не по-късно от 27 март 2024 г. Как да участвате: 1. Свалете си безплатното приложение Wallet of Satoshi на телефона и се регистрирайте с имейл. 2. След регистрация в началния екран на приложението ще видите бутон Receive в долния ляв ъгъл. Натискайки го, ще се появи персоналния ви QR код. 3. Направете му скрийншот, изрежете го в квадратната му форма и го добавете в профила си, както е обяснено тук. 4. Пишете в тази тема и получете първия си зап Zap. Ако имате трудности с изпълнението на условията, пишете на @helyg или @mrnkaloto, които вече са експерти в тази област. Срокът на предизвикателството е до рождения ден на форума (16 април) или до изчерпване на предвидените количества.
  2. @t_lozeva що си траеш, че имаш QR код? Хайде и при теб има вече бонус
  3. Да си направи регистрация, за да му пращаме биткойни за подкрепа.
  4. Може. Вече и те поддържат Lightning. Но не е идеално решение, защото имат минимум количество от 20 000 сата, което по сегашните цени е 25 лв. В Wallet of Satoshi можеш да пращаш по-малко от 1 стотинка дори. П.П. А и техните QR кодове са динамични, т.е. за еднократна употреба. Не стават за целите на форума.
  5. @lazeto чакам ти QR кода да си платя борчовете за темите, не ми се офлянквай
  6. За по-любопитните, които искат да научат повече за това какво представлява Биткойн, горещо препоръчвам този документален филм:
  7. Можеш, като има най-различни начини това да става, но за целите ни тук във форума съм фен най-вече на варианта за зареждане на място от един от биткойн банкоматите в страната. Има такива в София, Пловдив, Варна и Бургас (на линка са точните адреси). Скоро се надявам да мога да кача видео, в което показвам как това става на практика. Минималната сума за покупка е 5 лв., което ще ти е напълно достатъчно, за да пращаш zaps цяла година, освен ако не искаш да си изключително щедра. Иначе опции, както казах, има много - най-популярната и позната на всички е Револют. Ако купувате през Револют, след това ще трябва да изтеглите сумата към адреса на Wallet of Satoshi, а това коства допълнителни такси. Wallet of Satoshi ви дава вариант да купувате директно през тях, но там таксите са безумни и не го препоръчвам. Затова както казах, най-чистият, лесен и евтин начин е през битоматите. Ако нямате лесен достъп до такъв, винаги може да се разбирате помежду си с други потребители и те да ви прехвърлят сатошитата, след като посетят банкомата.
  8. Данъци за дарения няма, а и това тук е анонимно и доброволно. Държавата ще има да взема. Също така тук няма търговия - само трансфер на средства. Търговия има когато продаваш биткойн за левове. За щастие вече има места, където можеш да харчиш биткойн, без да го преобразуваш в местна валута. В следващ пост ще спомена няколко такива.
  9. Айде честито $$ Лесно ли беше? Мисля, че ти си първата, на която не съм помагал със setup-а.
  10. Чакайте да забогатеем от това. Но поне е някакъв жест към труда, ако изобщо потръгне. Дотук интерес само от екипа.
  11. Айде и ти намаза 21 сатошита. Само на мен няма кой да прати
  12. Биткойн в България - примери за някои заформящите се кръгови икономики:
×
×
  • Създай нов...