Jump to content

• Последни субтитри

• Потребителска статистика

• Общо потребители
      8742
    • Най-много онлайн
      8016

Най-новият потребител
    ishtar

• Последни мнения

• Като голяма любителка на хорър филмите, това беше първият ми истински досег с китайски филм и останах впечатлена. Haunted Hotel ме грабна с мрачната си, но внимателно изградена атмосфера — точно това, което търсех. Филмът успява да направи хотела не просто локация, а почти герой с минало и свои тайни. Като ученичка, която изучава хотелиерство, ми беше изключително интересно да проследя как архитектурата, обслужването и организационните детайли се вплетоха в хорър наратив. Особено впечатляващо беше как коридорите, стълбищата и рецепцията станаха пространство за напрежение и символика. Звуковият дизайн и мълчанията между сцените изграждат постоянна дискомфортна неяснота, която работи много по-добре от открития шок. Кинотехнически похватите — изборът на ъгли, играта с осветлението и близките планове — подсилват усещането за задушаваща неизбежност. Актьорите произвеждат сдържани, но силни изпълнения, които оставят място за въображение и личен страх. Сюжетът не е свръхсложен, но ми допадна, че фокусът е върху психологическото напрежение и градивните детайли, а не само върху ефектите. Интересно е и как филмът използва местни легенди и културни символи, без да става морализаторски — повече покана за разчитане, отколкото готов отговор. Като цяло усещането е за дълбока, почти градска фолклорна приказка, пречупена през съвременен хотелски контекст. Малко редакция в темпото към края би направила развръзката още по-удовлетворяваща, но това е дребен недостатък. За мен това е филм, който ще препоръчам на приятели — особено на тези, които обичат бавно градящия се ужас и символичните пространства, @Ilqnski @Blue Dragon Давам му 9,5 от 10 — почти перфектен опит, който ме накара да искам още китайски хоръри.  Благодаря на творците за майсторското вплитане на хотелската среда в страховит разказ — ще продължа да следя и да откривам още от азиатската хорър сцена.  
    • @bealonenomore - Здравейте. Не. Не говорим за един и същи сериал. Това е форумната тема на сериала - Hyakuman - kai Ieba Yokatta (I Should Have Said 1 Million Times ) . Със Sato Takeru и Inoue Mao. Той играе дух. Питах за него понеже видях по горе на 1 страница , че пише - Фенка го превежда. Но явно се е отказала в последствие. @ukio -  ми отговори 2 пъти , че няма бг превод. Вие вероятно сте видяли коментара ми в - Настоящи проекти за - друг сериал със Sato. Marry my Husband . Там съм коментирала за него. И е станало малко объркване. Разбрах и за двата сериала . Радвам се , че се превеждат все още японски неща. Наистина са много добри. Спорна работа на Indira. И на всички преводачи които отделят от времето си.   
    • При мен си тръгва нормално...(ползвам телеграм от компютър)
  • Културни прояви

• 36-ТИ ДНИ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2025 г.   Събитията ще се проведат от 1 септември до 30 ноември в 7 български града, с общо 23 прояви в рамките на тазгодишното издание на Дните на японската култура. Инициативата, която се утвърждава като едно от най-мащабните културни събития, свързващи България и Япония, се организира 1990 г. насам, от Embassy of Japan in Bulgaria / Посолство на Япония в България със съдействието на Nihon Tomono Kai - Клуб "Приятели на Япония в България" - 日本友の会. Цялата програма можете да намерите тук, както и във Facebook. 
  • Създай нов...