Jump to content

Recommended Posts

Q2jl6f.jpg

 

Snow Lotus (설련화)

 

                                    Страна: Южна Корея                                      

Също така известен като: SeollyeonhwaД

Дата на излъчване: 11 ноември 2015

Жанр: Романс, Фентъзи, Мелодрама

Канал: SBS

Епизоди: 2

Режисьор: Song Hyun Wook

          

Участват:

Ji Jin Hee като Lee Soo Hyun/ Young San Baek

Lee Ji Ah като Han Yeon Hee/ Chook Young Dae

Ahn Jae Hyun като Ma Moon Jae

Choi Min като Kang Tae Joo

Seo Ji Hye като Choi Yoo Ri

 

Резюме: „Snow Lotus“ разказва историята на влюбените И Су Хьон (Ji Jin Hee) и Хан Йон Хи (Lee Ji Ah), чиито пътища се пресичат отново след хиляда години, но не в реалния живот, а в света на сънищата.

Ще могат ли да се срещнат в реалността?

 

:essub:

 

Свали с :subs: :click: :click:

Онлайн с :subs: :click: :click:

С български и английски субтитри :click:

С руски субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво е перфектно преживяване ? В случая - да попаднеш на точния филм , в точното време и в правилната вътрешна настройка .... Може би .

Въпреки ,че всъщност го започнах случайно ...Обаче...Обаче този мини сериал ме  погълна  и омагьоса . Двата часа ме изведоха извън времето и пространството . Истината е , че  в един момент мисля , по -скоро, имам усещането , че спрях да дишам .И така , докато започнат финалните надписи .Дали съм спряла наистина ? Не знам .Знам само , че в края на филма имах непреодолимото желание да си поема дълбоко , дълбоко въздух ..Все едно съм се гмурнала  на по-дълбоко от обикновено и съм позакъсняла с изплуването на повърхността . Трябваше ми въздух , трябваше да започна да дишам отново .... Чак после усетих , че и очите ми са мокри .  Емоцията изби по-късно и още доста дълго ме държа ...

Благодаря! От все сърце благодаря на преводачите за това невероятно преживяване !

Изключително нежната романтична нишка е водещата в един оригинален коктейл от  истории ,свързващи минало и съвременност. Казвам целенасочено "коктейл" , а не "миш-маш" ,защото  ако второто извиква асоцииации за блудкав и посредствен резултат , то "коктейлът" се свързва с качествен , правилно дозиран  и  носещ удоволствие /във всякакъв смисъл / от консумацията му  продукт. Създателите му са успели да уцелят точната мярка на всяка съставка , като са ползвали целия наличен асортимент . Любимата тема с представянето на жена за мъж са го заредили с нов смисъл - както в Чо-сонската  му част , така и в съвременната . А смигването към" съвременната "краста "  - компютърните игри , е използвано като оригинален фон за подреждането на сюжетния пъзел.  И малкото екшън сцени са на точното място и в  точната доза за създаване на емоционалния градус на филма . Дори и изненадващата кулминационна развръзка в стил " разкази с неочакван край" е прецизно премерена ... 

С една дума  - минисериалът е красив ! Поне на мен ми подейства като балсам на душата .

Не знам дали започва да се очертава като тенденция , но последните няколко най-нови продукции , които съм гледала/ благодарение на труда на много от пишещите тук!/  имат хубав край . Някои даже твърде сладникав /да не кажа блудкаво сладникав/  , но при "Снежен лотус" , дори и тази сладост е премерена .

Е, може би , не съвсем , де , защото медицински , технически и чисто анатомически при подобно падане  от такава височина , и то върху покрив на кола  точно по този начин , изобщо няма логика да човек да оцелее  , но .... Ще поема въздух , ще преглътна и ще приема , че точно този момент е фентъзито на филма . Защото съм склонна на повярвам в сънищата ; приемам идеята  прераждането; а  в това , че любовта  е вечна ...може би на всички ни се иска да вярваме , дори и да не си признаваме .

Още веднъж благодаря !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнооооого добър мини сериал!

Горният пост ме впечатли и благодарение на него станах свидетел на една магия.

Любим актьор, перфектна игра и сюжет, за някои може би прекалено фантастичен, за мен - вярваща в прераждания и сродни души- напълно реален.

Напълни ми душата това филмче и някак затвърди вярата ми в любовта, чудесата, съдбата, съвпаденията и онази хубава, японска май, мъдрост за невидимата червена нишка, която свързва двама..

Благодаря за превода!

Силно препоръчвам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше лошо. Идеята можеше да я разработят и разтеглят в 16 серии, има хляб в нея. Така ми дойде малко като на препускане и на моменти доста детинско, но пък сладко. Маниерът на преплитане на сцените с миналото и сегашното винаги ми е допадал. Актьорите - приятни, дори и гадната Че Юра си имаше чар и донякъде я оправдах.

Благодаря на mackova за бг субтитрите  :kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно, леко, разтоварващо. След поредния сложен ден е хубаво да погледаш нещо спокойно, та било то и фантазия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много време се каних да го гледам, и все отлагах. Е, нямало е за какво :kissy: Мелодрама е, типична за жанра и за корейците, но е много приятно и свежо направена и актьорите бяха чудесни :cry::kissy:  Перфектно преживяване - с всичките му там идеи за любовта, изкуплението и шанса. Е, и това идиотско преобличане на жената като мъж, и никой не забелязва, макар че се вижда от Марс :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много време подминавах това сериалче и накрая се престраших най- накрая. Оказа се един романтичен мини сериал, който за 2 си серии е изпълнен с много динамика, а целият сюжет е базиран изцяло на любов, която се пренася във времето. Много ми хареса как са преплели миналото и настоящето, получило се е много добре и по този начи подават на зрителя, както се казва "на всеки час по лъжичка", което определено държи вниманието. :) Няма излишни моменти, а актьорите се справиха много добре с образите, в които трябваше да се превъплатят. :) Сериалчето си стува отделеното време и  буквално е направено за всички романтични души. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не лош мини сериал. Има потенциал историята да се разгърне по-подробно и да се направи в 12-16 епизода, като така ще може да се усетят по-емоционално  нещата. Интересна ми е сюжетната линия със създаването на компютърна игра, както и ми допада похватът да се развиват две истории: в миналото и в настоящето. 

Актьорите бяха супер и страхотно си изиграха ролите. Главната актриса на моменти го докарваше доста да прилича на момче, особено в стойката и походката. Химията между главните също беше на лице.

Само не ми допадна

Off Topic

това падане от стотния етаж на сградата и как главния успя да оцелее. Но като на филм, случват се и такива неща. :D Но съм супер впечатлена от решението на сценаристите, Ма Мун Дже от миналото, да се е преродил като жена в настоящето. И тук историята има потенциал да се разгърне по-подробно и да се изгради неговия/нейния образ.

Има, има мегдан да стане по-интересно и по-задоволително за зрителя, но и така мини сериала си има чар и е идеален за разпускане събота вечер. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...