Jump to content

Minna! ESPer Dayo! (2013)

Recommended Posts

spacer.png

Off Topic

a086612fb3b11c3a32ec77666621.jpg

Minna! ESPer Dayo!

Страна: Япония

Също така известен като: みんな!エスパーだよ!

По мангата на: Kiminori Wakasugi - "Minna! Esupa Dayo!"

Година на излъчване: 2013 - Април - 12

Време на излъчване: Петък 24:12

Формат: Renzoku

Жанр: Комедия

Канал: TV Tokyo

Епизоди: 12 + sp

Режисьор: Sion Sono

Субтитри: Aнглийски

Участват:

Shota Sometani - Yoshio Kamogawa

Kaho - Miyuki

Erina Mano - Sae Asami

Megumi Kagurazaka - Takako Akiyama

Ken Yasuda - mysterious professor

Makita Sports - Terumitsu Nagano

Mariko Tsutsui - Yoshio's mother

Ijiri Okada - Yoshio's father

Motoki Fukami - Yosuke Enomoto

Masaki Reiya - Yabe Naoya

Takeda Kohei - Ezaki

Kanata Hongo (епизод 9)

Резюме: В Notsu, префектура Oita, има много хора със свръхестествени сили, един от тях е ученикът Yoshio Kamogawa (Shota Sometani), притежаващ способността да чете мислите на другите хора...

Свали :click:   :click:

Онлайн с английски субтитри  :click: 

Онлайн с руски субтитри :click:

The Virgin Psychics (2015) The Movies

spacer.png

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Струва ми се интересен сюжет, ще видим... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще останете много изненадани от това заглавие, което е побрало в себе си доста от щурите похвати на Сион Соно. Ал, благодаря, че ми го препоръча!

Сравненията с подобни продукции водят към множество препратки, не само към предходни творби на режисьора като Аи но мукидаши. Приликите продължават чрез пародиен допир до дорами като Атами но соусакан, СПЕК и Stand Up! Може да има още, за които не се сещам в момента, но подобна откачена продукция не се прави всеки ден.

В основата на лентата стои идеята за спасяването на света от тийнейджър с чисто сърце и неговите приятели с развинтено въображение. Всички участници притежават някакви свръхсили, които ги правят уникални и насочват към малкото им градче погледа на "федералните" (двамата агенти, дошли да издирват есперите, за да ги спасят, тотално напомнят на пародийна версия на Скъли и Мълдър).

Не знам, дали ми харесва тази дорама, но в откровението й открих някои стойностни черти, които ще се опитам да изведа на преден план.

- изключително силен актьорски състав, който дава живот на странни, но ярки характери. Това е най-силната част на филма. Шота Сомея отново доказва невероятния си талант. Този път до него е Кахо - една друга уникална актриса, която бяхме позабравили в последните години, но тук тя се завръща със силно присъствие на екрана. Много истинска роля прави нейната героиня, за разлика от тази на Мано Ерина - другата водеща актриса в каста. Като популярен айдъл, Ерина не блести с брилянтни актьорски умения, но ако продължава да участва в продукции на големи режисьори, може да покаже напредък.

Любимият ми герой за момента е този на Рейя Масаки. Да, момчето получава за втори път страхотна възможност да се докаже и тук, без съмнение, се справя чудесно с ролята си на аутсайдер. Допълнителен бонус към дорамата са забавните гостувания на Токио Емото, Такеда Коухей, Накао Акийоши и Каната Хонго, който се появява в еп.9 (само 4 серии са преведени, но аз изгледах всички излезли, 9 на брой).

- начинът на снимане е на ниво, движението на камерата, цветовете на кадрите, всичко е излязло изпод обектива на умел оператор

- продукцията е като оживяло аниме. Понякога, без да искат, японците успяват да придадат истински анимирани черти на човешките образи.

- музиката е една от най-важните и въздействащи подправки на дорамата. Оригинални са и оупънингът, и ендингът, който, подобно на Saikou no rikkon, се сменя във всеки епизод.

Началната песен е изпята от Ю Такахаши - той направи ендингът на Q10 преди време.

Завършващото парче е по-трудно откриваемо. То е на Ichizaki Yuui и се нарича Night Flight (Yakkanhikkou).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, е, ти вече ме разби! Не очаквах дотолкова да те хване, че почти да го изгледаш. ^^v

Абсолютно съм съгласна с всичко, което си писала. Много ме е яд на японците, че изкарват такива драми веднъж на високосна година, защото комерсиалните им неща вече все по-малко и по-малко ми харесват.  За сметка на това, нещата с по-инди привкус (каквато е и таза драма, също и Йошихико-кун) са скрити диаманти. Обичам, когато японците си развихрят необятното въображение и вадят такива откачени неща, които да запълват скуката :28558:

И за мен всички в каста правят много силни роли, само Ерина ме дразни на макс.. не знам, тя ми е на прицел още от райдърския филм, в който се появи и оттогава все ме дразни. За съжаление, и тук не е по-различно. Нищо не показва, само фенсървиз, който Кахо с лекота прави, освен и актьорските умения, които притежава. Да, любимка ми е тя. Почти толкова, колкото и Фуми Никайдо XD. Ммм, Сомея радва, като почне да вдига масите/ и да показва атрибута си и не мога да не се засмея. Определено го бива и в сериозни, и в полу-сериозни, и в не много сериозни роли XD. Масаки Рейя - хахах, как си знаех, че и той ще ти допадне тук. Искам да добавя и участието на две други лица, които са с европейски произход, йей! Определено, одобрявам избора на (полу)западняците, на които Шион Соно се е спрял. Сергей (в ролята Адам Торел) само като го видя и падам от смях. Дано да го видим пак скоро в някой филм на Соно. Луис Курихара (доколкото разбрах е модел някакъв) също го виждам за първи път, ме нарадва с тия creepy погледи дето ги хвърляше. Него ще го видим отново и във филма по "Ежедневието на хайскул момчетата", който чакам с нетърпение. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, този Сергей напълно съм го проспала! Изобщо не го помня.

За Курихара-кун (фамилията му защо съвпада с тази на Горо - не ми се вярва да имат роднинска връзка - Ралица и Цвети ще му се зарадват, понеже той наистина идва от модния подиум) щях да напиша, че ме радва най-много, ако не беше серията, в която го разкриха. Можеше да си остане най-мистериозната, преминаваща, безсловесна фигура в дорамата.

Ерина има късмет, че я взимат в такива продукции и покрай останалите си вдига актьорския рейтинг. Тя и в СПЕК участваше, заедно с Кен Ясуда, който тук играе "агент Мълдър". Хаха!

П.П. Изглежда не си гледала всички излезли епизоди. Ще внимавам със спойлерите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, да, не съм. Не съм го гледала, откакто последно си говорихме.. ама сега нали майка ми е тук и почти нямам време за гледане. Дори до "Мълдър и Скъли" не съм стигнала все още, аз затова се изненадах. Оказа се, че ти си ме преварила, не само че си гледала повече от мен вече, ми и почти си го завършила. Остават ти още 2-3ри епизода май. Аз дори на половината не съм *срамота, срамота*

Да, вярно, че Ерина беше и в СПЕК. Сега като се сетих за ролята й, наистина, че и там ме дразнеше с ония ми ти пози, дето ги правеше.

Сергей, поне в началото, се появяваше доста. Няма как да се пропусне тази европейска ми ти физиономия просто.. не помня дали казваше нещо, ма сякаш му бяха дали 2-3 думи/изречения. Той, после четох за него, че бил някакъв приятел на Шион от английската компания, която разпространявала филмите му в Англия и затова го бил взел.. като благодарност или нещо такова. Личи си, че не е актьор иначе, ма само заради физиономията ще ми е интересно да го видя, ако се появи и в бъдещите проекти на Соно. ;)

А Курихара пък аз си мислех, че може да има роднинска връзка с една актриса от Камен райдър Рюки и Файз.. не знам защо 1во за нея се сетих, хаха. Сигурно нямат де, ама ми се щеше. XD Ауу, значи са го разкрили вече.. интересно какъв ще се окаже героят му сега..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала си ги Скъли и Мълдър - смахнатият професор и асистентката му, които се появяват в първа серия още. Интересни неща се разкриват за тях. Актрисата, която играе "Скъли", е съпруга на Соно в реалния живот.

Доколкото видях, Адам Торел е продуцирал новия филм на Соно. Значи затова са гъсти с него. 

П.П. Мисля, че мярнах Соно в една от сериите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизодите ще са 12. Толкова беше бройката на предишните сериали, които вървяха в същия слот. Последният епизод ще се излъчи на 5ти юли.

Хах, очаквах нещо тотално различно за Мълдър и Скъли. Хайде, Мълдър донякъде може да мине за него, ама Скъли не е това, което си мислех. Та той я ползваше само за да си начеше крастата, дето се вика. А и тя не блестеше с кой знае какви умения и качества, освен че беше там предимно за фенсървиз.. *rolling eyes*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В еп. 10 започна да настъпва промяна в героите. Някои дръзнаха да разкрият истинските си чувства. Дори Ерина ми хареса този път. Уоу! И конфронтация с героинята на Кахо може да се очаква!

Финалът на серията отново беше изненадващо нестандартен и идеен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълно безумие. Страхотна пародийно еротична фантасмагория. Много, много смешно! Все едно гледах сборно съчетание на  всички анимета. Музиката за фон беше в пълен контраст. Нежно-лирична.

Жалко, че няма субтитри за след 5-ти епизод. Ukio, да вземеш да напишеш едни:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, маджи де??!!

Аз бях чула само за спешъл, който ще се излъчи догодина... ама дали спешъла е станал втори сезон или втори сезон ще се излъчи след него...каквото и да е, не мога да не вдигна масата от екзалтиране, ахахахх. Само така, Шион Соно-сан, само така!

ПП: Дано и Кахо да е там, дано дано.. което ми напомни, че трябва да взема да я довърша драмата, че вече дори забравих докъде стигнах, xoxo *shame on me*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как без Кахо?! Сигурно ще е там - тя и всички останали образи. Искам повече внимание върху героя на Рейя Масаки. 

Май ще излезе спешъл. Озаглавен е “Minna! ESPer dayo! Extra Edition ESPer, go to the capital.”

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах първо филма и направо се размазах от кеф. :D  Толкова много простотия, перверзен хумор и герои-идиоти(които няма как да не заобичаш), няма на едно място! На някои може да им дойде повечко в един момент, но като цяло 9/10 за такъв сорт комедия. :)  Направо си заслужава отделна тема в раздела за филмите и субтитри на български да го видят повече хора.

После разбрах че е нещо като продължение на сериала на Соно (който все си пазех за специални случаи). По-скоро е отделна самостоятелна история. Хубавото е, че с филма не си спойлваш нищо. Почти нищо, само първите 15 мин когато героите се запознават и получават специалните си умения. Оттам нататъка е различен случай, с различни лоши. :)  Ако искаш още от същото, сериала влиза много добре, защото реално хуморът е същия. Характерите на героите са по-добре описани и се засягат малко по-сериозни теми.  Само не ми харесаха финалните епизоди. Прекалено набързо претупано.  Сякаш Соно е искал да направи нещо друго, но не е станала работата. 

Препоръчвам малко повече филма. Изцяло комедия, без сериозни работи, по-добре завършен, по-добре структуриран и като цяло реализиран. Обаче със сигурност ще искате още и тогава идва на помощ сериала. :)  Главната героиня във филма е сменена с нова актриса. Като се има предвид, че тази в сериала е страхотна, сигурно много ще се разочароват.  Бързам да успокоя феновете, новата също не е лоша. Бива я, даже придава едно по-различно и нежно поведение на героинята. Аз ги харесвам и двете всъщност. 

Мен обаче пак не ми стигна и искам да гледам Спешъла след сериала. Той пак е с някаква отделна история, но аз не намерих субтитри на английски. Ако някой види, когато и да е, да пише незабавно в темата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми аз не можах да намеря субтитри за спешъла. Като го превъртях изглеждаше доста интересно,  Или аз не съм намерил или ни остава да се надяваме някой ден да направят. :)

Гледай филма задължително! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове