Jump to content

Itazura na Kiss-Love in Tokyo (2013)

Recommended Posts

ITAZURA-NA-KISS-–-LOVE-IN-TOKYO.

Itazura na Kiss-Love in Tokyo (2013)
Страна: Япония
Също така известен като: イタズラなKiss~Love in TOKYO
По мангата на: Kaoru Tada – „Itazura na Kiss”
Година на излъчване: 2013- Март -29 до 2013 - Юни – 28
Време на излъчване: Петък 24:00
Формат: Renzoku
Жанр: Романс, Комедия
Канал: Fuji TV
Епизоди: 16

Субтитри: Английски

Участват:
Honoka Miki - Kotoko Aihara
Yuki Furukawa - Naoki Irie
Yuki Yamada - Kinnosuke Ikezawa

Kaji Masaki - Sudo

Резюме: Беше любов от пръв поглед за Kotoko Aihara (Honoka Miki), когато първенецът Naoki Irie (Yuki Furukawa) изнася реч през първия учебен ден от гимназията. След 2 години на тайно възхищение, " Аз не обичам тъпи жени " е отказът който получава от него, когато най-накрая събира достатъчно кураж да му признае любовта си. Обезсърчена, Kotoko се заклева да се откаже от него. Един ден, къщата на Kotoko се срутва заради метеор; затова баща й и тя се установяват при приятел, който се оказва бащата на Naoki. Когато Kotoko се премества в новия си временен дом, тя с изненада научава, че Naoki Irie живее там...

Свали :click:  :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Линк към Сезон 2 :click:

spacer.png

Itazura na Kiss ~ Love in Okinawa SP (イタズラなKiss~Love in OKINAWA)

Страна: Япония

Също така известен като: Itazura na Kiss: Love in Okinawa

По мангата на: Kaoru Tada – „Itazura na Kiss”

Година на излъчване: 2014 – Септември – 12

Време на излъчване: Петък 27:20-28:20

Формат: Renzoku

Жанр: Романс, Комедия

Канал: Fuji TV

Епизоди: 1

Режисьор: Kazuya Konaka

Субтитри: Английски

Участват:
Honoka Miki - Kotoko Aihara

Yuki Furukawa - Naoki Irie

Резюме: Спешълът проследява медения месец на Kotoko и Naoki в Okinawa, Japan...

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая Хонока пък хич не е ушата..кой знае колко кабеларки прихваща с тея сателити?! o_O Избора за Ирие тъй като гледам и там са играли на сляпа баба при кастингите. Само Ямада ми вдъхва доверие от цялата работа.

Хубаво е че са се хванали да римейкват тази манга история и до днес си остава един от най-добрите романси, но на мен ми се искаше да видя други неща с игрална екранизация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен са обърнали ролите. Трябвало е Ямада Юки да изберат за главен актьор (аз даже това си помисли първоначално). Той щеше да се справи отлично. На Фурукава му отиват по-други образи.

Мики Хонока дебютира в Clone baby и още тогава показа, че може да предава по-експресивни характери, когато е необходимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах първи епизод. Късно снощи го открих при китайците, не зная защо японците не го качиха веднага. Чудя се да вадя ли още сега голямата метла или да поизчакам, само заради Юки Ямада и какво ще ни покажат във втори епизод. Очаквах да е много по-зле, честно казано, но криво-ляво става, а не може да се иска много от това заглавие, предвид жанра и историята. В едно обаче съм категорична - Юки Фурукaва не е за главната мъжка роля. С неговото миловидно личице, абсурд. Ямада си е влязал отлично в образа на перкото, подобни герои ме дразнят, но заради него, затворих си очите.
Хонока Мики я гледах в Suzuki Sensei миналата година, където Такуми Китамура я правеше дива и щастлива, но и тя си беше голям дразнител. Само на 16 години е девойчето, навърши ги наскоро и до тук добре се справя с ролята си, а в ролята на нейн баща видях, че е любимият ми готвач от Jun to Ai - Йоджи Танака. Метеорът, който падна върху къщата.. както и да е. Затворих си очите и за него.
Не зная, нека видя и следващата седмица втори епизод и ще преценя дали да "измета" дорамата. Заради моя D2-любимец проявих интерес, но като го гледам, че ще играе "втората цигулка", да го ожалиш. Корейския сериал едва го издържах (главната героиня ме довърши), не познавам нито мангата, нито анимето, нито съм гледала останалите версии.

И относно темата и направата й... Авторката или някой модератор (дано някой прочете и се отзове) - дорамата има постер още в деня, в който излезе и новината за нея, епизодите са 16 на брой (с продължителност 50 минути), режисьор, който се казва Fuji TV - не съществува и Юки Ямада има тема в раздел "Японски актьори". Призовавам и за малко повече старание в направата на теми, дано и модераторите обръщат внимание, говоря специално за японските отдели, защото виждам как се претупва всичко и май най-важното е да се запишем с тема, а не дали информацията в нея е точна и отговаря на истината, липсват и линкове към темите на актьорите и пр., и пр. Хубаво е, че се правят теми, трябва някой да го прави, оценявам го, но и трябва и да се обръща внимание, какво точно се пише в тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и аз първа серия, но още е много рано, за да дам някаква крайна оценка за представянето на историята.

Изчаквам да видя дали ще им се получи химията на Юки Фурукaва и Хонока Мики, защото имам притеснения относно това, а все пак е нужно да я има.

Имаше една, две сцени, които най-много ми харесаха от този епизод, но не ми допадна едно нещо:

Разрушаването на къщата стана от метеор :blink: В една от адаптациите....мисля беше пак японската, бяха избрали пожар, вместо заметресение т.е не е като да не са го променяли, но метеор.... :huh: 

За Юки Ямада не съм се съмнявала, че добре ще влезе в образа си. Не че имам големи впечатления от него като актьор, но....по-скоро беше усещане.

Юки Фурукaва като Ирие.....трудно ми е да преценя на този етап, защото хем лицето му е миловидно, хем от друга страна, долавям нещо.... в самото поведение или....не мога точно да определя, което ми се връзва със самия образ.  Освен това очаквах да заговори на не особено добър английски, но напротив, изненада ме приятно в това отношение. Това ме накара да се поразровя за него, така че очаквайте скоро да получи темичка във форума. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то метеор демек да излезе, че такъв романс чак космическите сили са на тяхна страна и искат да ги съберат...луда работа пак че не са намесили извънземни.   :slap:  А защо в резюмето са дали, че е земетресение ми е странно явно са се подлъгали по мангата от сайта където е почерпана информацията преди да почне този сериал!? То така и трябва да е по принцип - земетресение! Другото интересно е че епизодите са 16, което си е направо рекорд имайки предвид че дорамите са макс по 11 епизода в по-големият процент от случаите това означава явно, че са решили да обхванат цялата история, което ще е наистина добре дошло при положение че досега май никой не е засягал събитията след

сватбата на Ирие и Котоко

, но от друга страна корейската версия както запознатите с нея знаят е живото опровержение за това. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това трябваше да е D2 Boys-сериал, имам предвид, за главната роля да бъде избран Ацуши Арай, а не Фурукава. Именно него си представих в тази роля. Ямада наистина се справя добре с образа си, а Арай има нужното излъчване, поведение, отлично влиза в ролите на надутото пуйче, точно за да бъде главен герой. Е, сега английският му е трагичен, но няма пълно щастие.

Dark_Angel, щом си прочела това-онова за Фурукава, значи вече знаеш, че е израснал в Канада и английският му не е никаква изненада. Може би и това също е причина, за да бъде избран той за главната роля. За това няма грешка, а и мен изобщо не ме учуди, когато го чух да говори, четеше сутринта и на закуска The Japan Times, не зная дали обърнахте внимание. Ще видим в петък какво ни очаква. Историята е ясна, въпросът е как ще я представят.

Наистина е необичайно дълга тази дорама, цели 16 епизода и то по 50 минути. Нетипично за японците, по скоро като корейски сериал.

Eто и първи епизод със субтитри на английски (сигурно ще пуснат и софт, знам ли...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добреее, реших да му дам и аз един бърз поглед - 1-во) понеже ми хареса колко надъхани бяха хората в д-аддиктс, 2ро) понеже ми се гледаше нещо лигавко и глуповато, което просто да ме извади от мисълта за изпити, есета, куизове и какво ли още не в реалността, и последно - заради Ямада Юки, който с нетърпение очаквах да видя (по-скоро чуя) как ще се справи с кансай-бен-а {за тези, които не знаят, аз съм изключителен акценто и диалекто фен, хахахах}. Това, което не очаквах, обаче, беше че actually, ми хареса всичко, каквото видях, насмях се доста на няколко места (особено на момента с "падащата звезда" и на момента, в който Котоко прочете името на семейство Ирие на табелата и, ъф корс, появата на Ирие)!

Ок -- сега да си кажа мнението на професионалист -- гледала съм (частично) тайванската версия, която страшно много ми хареса навремето, но не я завърших, понеже след няколко месеца анонсираха аниме такавата и аз като виден аниме фен се прехвърлих безсрамно от едното на другото (другото беше, че позагубих интереса си в Jiro Wang XD). Аниме версията довърших обаче, не помня дали беше със зор или мъка, но довърших, лол. Имах желание да гледам и оригиналната японска -- но тогава я нямаше преведена цялата. Реших да не се занимавам с корейската, от опита, който вече имах с корейското Хана Йори Данго.. да, мерси! XD Но тази версия ми хареса, и определено, мога да кажа, че ще гледам и занапред, понеже знам какво става нататък и знам, че искам да видя кого ще изберат за 1-2ма персонажи, които тепърва очаквам да зърна и тук (понеже съм сигурна, че ще се опитат да завършат цялата история тоя път и искам да видя дали ще я wrap up-нат, както в анимето, или ще изберат свой си край).

Итересното беше, че дори и вече да съм позабравила анимето, (все пак са минали колко.. едно 5 години най-малко), някои моменти направо си бяха дежа вю -- очарована съм, че 1ви епизод поне едно 80% се припокриваше с това, което помня от него. Не съм чела мангата, но четох коментарите на актьорите, че тази версия ще е много близко до мангата -- бих казала, за момента е много близко с анимешката също! Речта на Киннос'ке (героят на Ямада "Джо" XD) почти цялата се припокриваше с тая в анимето - сякаш Юки беше влезнал 1:1 с неговия герой. Кансая му обаче малкооооо.. ениуей, това не ме спря да се хиля до уши всеки път като се появи на екран. Ох, Юки, не знаеш колко съм доволна от теб, просто не знаеш!! Котоко и баща й - ок, признавам, че в първия момент, в който видях актрисата (чието име все още не знам) си казах, "Мезоооол, какво правиш тук?!" XD Знам, че съм я гледала и в Clone Baby, но него не довърших, понеже в един момент актьорската игра просто престана да бъде такава, както и да е.. хареса ми претворяването на героинята й. Баща й -- този актьор съм го гледала къде ли не, до болка ми е познат вече и все пак винаги като го видя ми пълни душата, добре се вписва и в аниме варианта. Да не говорим, че момента с Кюшу диалекта просто го бях забравила, или не съм го знаела.. и не помня дали говореха на такъв там, но това сега няма значение, важното е, че тук го говорят и аз отново подскачам до небето -- двата ми любими японски диалекта в един сериал!!! Oh, Yeah!!! :wub: Ок, стигнахме и до Наоки - Фурукава Юки го виждам за 1ви път, apparently и чувам --- и трябва да призная, че бях точно толкова зашеметена като аниме героинята и аз в тоя момент. Само като си отвори устата и ахнах, сърцето ми заби силно и за миг забравих какво гледам, просто се разтопих в шоуджо емоции.. Ок, преувеличих доста, но, това определено е най-добрият инглиш, който съм чувала в драма! Добре, scratch, това което писах по-горе - трите ми любими диалекта (ако се чудите защо инглиша е тука също - go watch Puzzle драмата с Ишихара Сатоми! XD) в една драма!! Is this awesome or what?!

Майката (очаквам велики неща от нея за в бъдеще) и бащата на Наоки са като излезнали от анимето точно и те. Толкова за актьорите, като се появят и другите, ще ги коментирам и тях.

Музиката -- сигурно никой тук не познава и не е чувал за Hysteric Blue, но ОП и Ед темите в драмата са тяхно изпълнение.. или каквото е останало от тях.  В момента от триото е останало само вокалистката (Tama) и барабанистът (Takuya), които последно видях, че бяха сформирали нова група, на която обаче забравих името, понеже така и не намерих никакви рилийзи. Когато чух Тама (защото нейният глас няма как да се сбърка, ако веднъж си я чул), направо бях в екстаз, не очаквах да я чуя отново някога, не и толкова скоро.. не и точно тук, но японската ми фея за пореден път ми поднася подарък и ето, че мога пак да се насладя на прекрасната им музика. Ако някой се интересува повече -- групата им в момента се казва Шабом (Sabão) и освен това сингълът им с ОП/ЕД от драмата вече са пуснати в японския itunes. Предполагам, скоро и на диск...

Като заключение: не е нужно да казвам, че риуочвах няколко пъти епизода, драмичката е правена точно за мен -- на едно място кансай, кюшу и англисйки диалекти, лигавки и сили моменти, Юки и Юки :P К'во повече мога да искам.. не, наистина, всичко каквото исках, го получих.

ПП: Между другото, за тия които се чудеха защо вместо земетресението, са избрали ту пожар (в едната), ту метерорита 9в другата) -- знаете колко е болна джишин темата за японците. Не виждам нищо нередно в това, точно тоя момент, че са го сменили тактично.. то и без това, доколкото помня земетресението беше някакво миниатюрно за Япония -- в анимето сякаш беше нещо от рода на 2 по скалата на Рихтер и от всички къщи само тяхната се срути.. very believable.. поне идеята с шутинг стар-а, колкото и абсурдна да беше, се насмях като за световно (не знам защо очаквах от него да се материализира Сакута Рюсей XDXDXD).. предполагам някой от екипа на драмата много се е възхитил от метеора, който падна наскоро в Русия посред бял ден, не?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледана първа серия си връщам думите назад. Не е трябвало да сменят ролите на Юкитата. Така са си много добре. И аз съм приятно изненадана от Фурукава-кун. Истински принц го раздава. Мабуший! Мабуший! Има си даденостите за образа.

Сериите са непретенциозни и наистина имат силата на свеж, разтоварващ поглед върху действителността.

Беше ми приятно да им се нарадвам. Мики е такава симпатяга. Все още не откривам нищо подмолно и мезолско в нея. По-скоро ми напомня на героинята си от Клонингите. Хаха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП: Между другото, за тия които се чудеха защо вместо земетресението, са избрали ту пожар (в едната), ту метерорита 9в другата) -- знаете колко е болна джишин темата за японците. Не виждам нищо нередно в това, точно тоя момент, че са го сменили тактично.. то и без това, доколкото помня земетресението беше някакво миниатюрно за Япония -- в анимето сякаш беше нещо от рода на 2 по скалата на Рихтер и от всички къщи само тяхната се срути.. very believable.. 

Даже много хубаво са си го измислили хората в анимето и корейската версия също се придържаха към това. Причината е лошо строителство и остаряла конструкция. Бащата на Котоко явно поради липса на средства и архитектурни познания минава тънко при закупуването на къщата им и това им изиграва лоша шега в последствие. По света има стотици дори хиляди примери за разрушени постройки при сеизмична активност, а както знаем в Япония това далеч не е рядкост. Това с метеорита е смешно да не кажа друга дума, все едно не възрастни хора, а първолаци са го мислили. :|

Казвал съм го много пъти и пак ще го кажа - колкото повече при тези римейци се мъчат да са оригинални и си внедряват техни си идеи на мястото на вече утвърдени и успешни такива толкова по голям е шанса да се изложат бетер кифладжии. Щом си тръгнал да правиш римейк следваш историята и идеите на оригинала щом нямаш пипе на първо място сам да създадеш и реализираш идея.

Ами все пак да съм честен спрямо този сериал понеже досега говорих просто като запознат с историята изгледах първи епизод или по точно го дропих дори преди да се стигне до въпросният метеорит. Основната причина е тази, която посочих още в първият си пост след като видях постера – каста. За разлика от доста други заглавия обаче тук проблема е по скоро визуално-естетически отколкото това, че не ми харесва изпълнението на ролите им. Дори напротив мисля, че Хонока и Фурукава са докарали като актьорска игра много добре Котоко и Ирие, но просто визуално не ми се вписват в тези образи. Надявах се на това в процес на гледане да ми допаднат и да ги възприема ама се тая..

Сега някои биха казали „ама кво те бърка нали играят ролите добре?” Ами бърка ме много понеже тея герои са мислени и рисувани поначало от създателя на мангата с точно определена цел и търсен ефект. Все едно за ролята на Батман или Супермен да турят някой недохранен тинейджър - колкото и добре да играе съзнанието ми винаги ще го отхвърля, а целта на кастингите е не само да намериш актьор способен да влезе във ролята, а и да се вписва визуално в представите за даденият герой.

Айде Хонока мога да я приема като Котоко дори и със сателитните приемници и леко неугледният вид, но Фурукава твърдо не като Ирие ако ще да говори като кореняк англо-саксонец. Може да се впише в десетки други роли идеално, но не и в тая на Ирие Наоки. В корейската Палава целувка Ким Хьон Джун пасваше идеално на идеята зад Ирие тоест да е над всички останали като визия и способности, а Со Мин и Хонока са един дол дренки...Тук онова момиче, което игра в Хана Йори Данго забравих й името щеше да е идеална Котоко да дам пример понеже героините си приличат донякъде като концепция има и куп други млади японски актриси по подходящи от Хонока. Но както казах докато Хонока заради доброто й представяне като игра и по принцип факта, че Котоко трябва да е обикновенно момиче със семпла външност с някои условности мога да си затворя очите при Фурукава точно тази обикновенност разваля ефекта от тази двойка затова и аз заставам зад хората, които смятат, че Ямада би се вписал по-добре изключвайки разликата в ръста, която хич не е за подценяване, но за Кин-чан винаги може да се намери по-нисък. Сега гледам, че тука има хора, на които Фурукава им се харесва и сигурно женската аудитория го вижда по различно от мен по очевидни причини, но така както аз виждам нещата все едно по време на кастингите са хванали просто така някой пешеходец от улицата. Колкото до Ямада той ми оправда прогнозата за перфектен Кин-чан евала на момчето той е единственият, който си е на мястото на 100% от главните трима.

Така, че приятно гледане на останалите, но аз определено съм пас тук и може би е по-добре така понеже ако по нататък ме изнервят с някакви други метеоритни изцепки в сюжета породени от болни амбиции на сценаристи нямаше да се размине както сега на този римейк с леко подръпване на ухото понеже за рекреации на анимета дето съм гледал и ме кефят хич не цепя басма тея дето са преглеждали темата на Mirai Nikki знаят най-добре. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw, как точно си запознат с историята? Мангата ли си чел докрай или анимето? Или?

Защото като ти прочетох мнението реших, че говориш малко наизуст.. и ще ти кажа защо, след малко. ^^
Мислех да ти напиша един дълъг и обхватен пост какво точно е римейк, защо се прави, как го правят японците и така нататък, защото виждам, че очевидно имаш някои проблеми с приемането на разни неща, но се отказах като стигнах до мястото, където каза, че Ямада бил перфектният Кин-чан! Have you ever seen him before?? При положение, че правиш такъв калабалък за вида, направо ахнах като каза "той е единственият, който си е на мястото на 100%" What???? Ямада не е на мястото изобщо.. Кин-чан, поне този, който съм виждала в анимето няма нищо общо с Ямада на външен вид, ама НИЩО!!!!!!! Кин-чан е грозен, обикновен и идеята е точно такава, той да е пълната противоположност на Ирие -- като външен и вътрешен вид. Тук -- как точно Ямада е противоположен на Фурукава? Че той е по-красив от него XDXDXD. Освен това, да не говорим, че Кин-чан е от Осака или някъде там (lol), има перфектен кансай-бен, който за съжаление Ямада няма.. но затова по-горе казах, че го обичам, понеже виждам колко много опитва момчето, това е важното.. Казваш, че за теб играта не била важна, понеже явно гледаш повече корицата, отколкото съдържанието на книгата, но тук ми се струва, че Ямада така те е спечелил с играта си, че дори си забравил каква точно е идеята за оригиналния Киннос'ке.

Сега се сетих, че и моят оригинален пост по-горе беше друг - но като тръгнах да пиша, съвсем забравих за някои неща и дадох предимство на други. Аз лично гледам всичко, не само външен вид, но и игра, и това доколко добре се опитва някой, на който очевидно му липсват някои неща, я талант, я друго.. и се опитвам винаги да дам обективната си оценка. В оригиналния си пост бях написала, че никой от тримата не е перфектен за ролята. Най-добре се вписват старите пушки, както винаги, но понеже те са актьори, не са взети от улицата, както става с много от "актьорите" в Япония в наше време. Но нормално де, те не ги и наричат актьори, те са tarento lol. Как и да е, идеята ми беше, че много трудно човек би влязъл в образа на аниме и манга герой и ще ти кажа защо -- те са до болка идеализирани, странни, да не говорим пък, че сеютата им (които са истинските таланти, според мен), правят персонажа да изглежда като нещо, дето не е родено на тая планета. Да не говорим за вида им, ох, вида им.. С една дума -- почти непостижимо. Ок, да се върна пак на моето първоначално мнение, а то е, че никой от каста на главните герои не е Котоко, Наоки или Кин-чан. Но в Мики, Юки и Юки аз лично виждам защо точно тях са избрали, като познавам героите много добре. Котоко -- имах проблеми с антенките й също. По принцип съм забялазала, че японците имат фетиши към тия неща и страашно много ги харесват. Предполагам за тях са символ на невинност или де да знам какво.. аз, обаче, не си падам по такива. Но това беше само докато не видях актрисата в действие -- аболютно същата луда, лигава и глупава Котоко, която познавам от анимето.. Момента, в който пишеше писмото, или в който се криеше зад училищната стена и чакаше нейният любимец да се покаже и дрийми усмивката, която пусна след това.. Да не говорим пък за момента, в който му се опълчи -- абослютната манга героиня, сори, ама.. как точно това момиче не е за Котоко не знам. Фурукава -- ок, не е перфектният икемен. Но въпреки това, не се различава от тях много на външен вид -- проблемът му удва от миловидното му детско изражение. Аз дори си помислих, че наистина е на 17 години, понеже както казах по-горе никога преди не го бях виждала. Беше голяма изненада за мен, когато видях, че е на 25?? Да, това ще е голям проблем за по-нататък, особено, ако наистина са решили да докарат историята докрай.. Ениуей - с какво точно ме спечели. Определено не е с вида си, но мисля, че към края на епизода вече бях достатъчно убедена, че във Фурукава има нещо, което просто скриийм Наоки Ирие. Не, не е перфектният му английски -- да, това за мен беше много много важен проблем. Това, японец да проговори на инглиш инглиш, а не на инглиш ингриш е нещо като моя мечта.. хахха, бях изгубила надежда вече да видя такъв. Колко много анимета, филми, сериали и т.н. са ме убедили в това отношение, че ако бях като теб да се отказвам от най-малкото нещо, досега нямаше да гледам нито едното, нито другото лол. Все едно, Фурукава просто си пасва с ролята, защото има в себе си тази негова куул персона, това илъчване на гений, но най-вече с това си държание на принц, на някой, който е над всички останали.. забеляза ли как пие чай, или как седна на масата, или момента, когато четеше вестника? Естествено, че не си.. ти не стигна до момента, за да видиш това. И последно, Кин-чан -- за него вече казах, Юки е прекалено красив за ролята, сори... Юки не е осакчанин, акцента му беше.. далеч от задоволителен, НО.. актьорският талант си го има в момчето, от супер куул, мълчалив и тактичен Джо в Гокайджърите се превърна в супер генки, разговорлив и сили Кин-чан от ИтаКис.. и речта му, и движенията му бяха 1:1 с тези на героя му.

Извинявам се за романа, но просто.. трябваше да го напиша. Нито искам да те убеждавам, нито нищо. Знаеш, че и аз не им цепя басма много.. определено имах доста проблеми с всички в Холика (и все още ги имам), това обаче не ми пречи да се радвам и на двата сериала. И в драта открих много неща, които само японците могат да направят.. сори за Ким Хьон Джунг, обичам го много.. ама колкото и да ми говориш, че бил перфектен.. само вида не прави човек (не прави и героя/персонажа).

おわり。

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето съм го гледал изцяло и затова казвам, че съм запознат мангата не съм я чел, но не вярвам да са драстични разликите. Беше сравнително преди доста време, но си спомням добре ключовите моменти и какво ставаше с героите и как трябва да са по принцип разбира се говорим за моите впечатления.

Не казвам, че играта не е важна за мене ти го казваш. :D Просто обичам героите, които гледам да са подбрани и да действат съобразно с прототипите им. Но определено мога да преглътна посредствена актьорска игра стига да не е наистина зле работата, но не и разминавания в цялостния имидж!

Абсолютно не съм съгласен, че Кин-чан трябва е задължително да е в огромен контраст с Ирие по отношение на външността. Да трябва да има такъв, но не е задължително да се оргазнират конкурс за "Най-грозен". За него е достатъчно героят да се държи и говори странно и да е нека го кажем леко тъпичък тоест точно както го каза противоположност на характера на Ирие и тук Ямада го прави повече от добре както щеше да го направи и ако му бяха дали главната роля защото човека е универсален в рамките на този каст и с играта и с визията си.

За Ким Хьон Джун мисля, че беше ясно, че говорех само за външния вид понеже това ми беше основният тезис по-горе, но явно е трябвало да пояснявам. Ямада го изкара мистър Азия ще кажеш, че красотата му е толкова ослепителна, че чак да не може да контрастира с някой? Има си начини много по зле е да си прекалено неугледен за една роля отколкото прекалено готин защото разните му там хора занимаващи се с прически и макиаж към тези драми могат да те направят непривлекателен, но обратното е далеч по непосилно затова и пластичните хирурзи печелят луди пари. Да тук Кин-чан изглежда по добре от Ирие само този факт е достатъчен като подкрепа на това, което исках да кажа с горният си пост. Но нелепата му прическа си беше на мястото както и повърхностното поведение. Да можеха да сложат някой по грозен за да засилят този контраст, за който говориш, но Кин-чан така или иначе си остава герой, чиято визия НЕ Е толкова от значение както при Ирие за това и не е нужно чак до такива крайности за него конкретно да се стига. Ирие трябва да се отличава от тълпата не да се слива с нея както беше с Ким Хьон Джун щото този корейски актьор може и да е дърво, но стига да го издялкаш добре ще стане хубава мебел подходяща за подредбата и стила в къщата ти докато табуретката на Фурукава макар и удобна не се вписва в интериора. Ямада и Фурукава двамата заедно не са съвместими за комбото Кин-чан и Ирие, но вината за това поне според мен е на вторият и на хората, които са ги избрали изобщо като комбинация на тези герои.

Няма проблеми иначе аз обичам да дискутирам дори и да не одобряват моето мнение за това няма нужда да се извиняваш даже ти благодаря за мнението беше ми интересно да го прочета, а и за някои неща явно сме на едно мнение! :)

A ето и да онагледя с пик на Кин-чан от анимето в що-годе нормална поза понеже според мен явно се подлъгваш с размити спомени по отношение на честото преднамерено деформиране на лицето на този герой с цел подсилване на комедията в течението на сериите. Напълно нормален аниме герой с изключение на налудничавото му поведение не вплъщение на френският литературен герой Квазимодо. 

105266.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав разговор се завърза. И полезен.

Този метеор обърка нещата, но нали това е комедия, а и защо подобно нещо да не може да стане веднъж в живота? Колкото и да е нелепо. Хахаха! 

Проблемът при Ямада за мен е в прекаления грим, който са му сложили. А и от самия него искам да видя още. Младежът върви нагоре с ролите. Миналата година го видяхме във великолепна независима продукция, както и в римейк на култовия GTO, а сега отново е в аниме адаптация.

П.П. И аз много уважавам Ким, но след това, което направи с ролята на Руи в БОФ, съвсем не мога да си го представя в тази на Ирие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, сори Razzormaw, но ми стана смешно -- ти сам казваш неща, които са в препрекание със самия себе си, после мен ме изкарваш, че аз съм ги виждала по друг начин.

Аз нямам проблем, за мен актьорите си свършиха добре работата (поне засега). Проблемът ще дойде, като почнат наистина да си влизат в ролите и това, че има голям керъктър development, на който нашите ще бъдат подложени, та ще видим докъде ще я докарат с него.

"Не казвам, че играта не е важна за мене ти го казваш. " - на такова ми изглежда, понеже как точно ще разбереш доколко един персонаж е влезнал в ролята, когато дори не си гледал 10 минути? Сам казваш, че си го дропнал едва ли не веднага след като си видял как изглеждат?!

Каза за Котоко и Ирие, че не стрували на вид, особено Ирие, пък за Кин-чан нищо не каза.. като си тръгнал да казваш на вид единствено, беше добре да кажеш и нещо за него, каквото там мислиш, та да разбера и аз реално видял ли си го това изобщо или не. Ти каза само, че бил перфектен 100% каквото и да значи това в случая. А че това е важно, важно е -- може да не е най-важното нещо в анимето/мангата, но има разлика между двамата и тя е нарочно такава за да подчертае именно колко различен е единият от другия, но тя (Котоко) вижда само единия, дори и той да я прави на миш-маш, хахах.

За Квазимодо -- не съм казвала такова нещо, къде го видя точно? Казах, че е грозноват и обикновен на външен вид в сравнение с Ирие, а тук в случая не е така. Ямада дори е по-красив, и не мисля, че това е само мое мнение, дори японците това казват и обсъждат..

А, да .. и освен това, сега каза, че си гледал анимето, но някъде по-горе писа, че не били показали какво става след

като Наоки и Котоко се женят. Ти видя ли цялото аниме, защото много добре си показаха, че имат бебче, дори показаха и малко от това как се развиват и останалите двойки. Освен това не знам дали знаеш, но аниме ендингът е кажи-речи най-близко до оригиналният, защото е правен по записки, които мангаката е оставила, за това как мислила да приключи всичко.

Та затова го написах предния пост, който написах. Не беше с цел да те убеждавам в нищо, просто ми се стори, че говориш наизуст малко или много..

Ениуей, ти си решаваш дали и защо гледаш нещо, но при положение, че както казах и по-горе римейка за момента е много добър и близък до анимето, а ти уж това искаш ми стана странно как така тръгна да говориш за нещо, преди наистина да си видял крайния продукт. Явно не те интересува доколко точмо римейкът е сполучлив, а по-скоро дали героите (и то един от тях) си приличали или не на външен вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е къде си противореча с мене си като всичко казано досега е в една насока – Фурукава и Хонока не са правилният избор за главните роли да не обяснявам пак защо.

Актьорите много добре разбрах, че ти е харесала играта мисля, че и аз споменах по горе, че и на мен ми харесва просто проблема за мен е на друго място.

Гледах между 25-30 минути от първият епизод за мен е предостатъчно това време да преценя как се справят актьорите понеже знам какво да търся в играта им като прилично запознат с историята, а и да не забравяме, че е излязъл само един епизод нали?  :rolleyes:

За Кин-чан казах даже повече от необходимото или е нужно да квотвам себе си? :D Ама айде тъй и тъй сме подхванали нещата - 

Да тук Кин-чан изглежда по добре от Ирие само този факт е достатъчен като подкрепа на това, което исках да кажа с горният си пост. Но нелепата му прическа си беше на мястото както и повърхностното поведение.

Абсолютно не съм съгласен, че Кин-чан трябва е задължително да е в огромен контраст с Ирие по отношение на външността. Да трябва да има такъв, но не е задължително да се оргазнират конкурс за "Най-грозен". За него е достатъчно героят да се държи и говори странно и да е нека го кажем леко тъпичък тоест точно както го каза противоположност на характера на Ирие и тук Ямада го прави повече от добре както щеше да го направи и ако му бяха дали главната роля защото човека е универсален в рамките на този каст и с играта и с визията си.

Колкото до Ямада той ми оправда прогнозата за перфектен Кин-чан евала на момчето той е единственият, който си е на мястото на 100% от главните трима.

слагам го в спойлер да не се разпростирам.  :D

За Квазимодо -- не съм казвала такова нещо, къде го видя точно? 

Кин-чан е грозен, обикновен и идеята е точно такава, той да е пълната противоположност на Ирие -- като външен и вътрешен вид.

:rolleyes:

Колкото до това за

сватбата на Котоко и Ирие

явно и там не си ме разбрала айде да не се квотвам там говорех за излезлите досега римейци не за самото аниме понеже историята доколкото знам в нито една от екранизациите не е развита след това събитие. ^^ За говоренето наизуст честно казано и досега не разбрах какво имаш предвид мисля, че се обосновах прилично от това за земетресението и къщата до последвалите дискусии. NP ако конкретизираш кое не ти е ясно с удоволствие ще обясня отново мен не ме бърка. xD Мисля, че това, че двойката Ирие и Котоко не е подбрана по правилният начин е повече от основателна причина да не гледам тази драма дори и при положение, че се справят с ролите просто не ми се получава асоциацията с видяното в анимето и целта по принцип зад Itazura na kiss. Просто не обичам посредствени изпълнения като правиш нещо трябва да е винаги оптимално възможното, а с подбора на ролите можеха да се справят по-добре. Иначе казано други лица и същата отлична игра - защо не?? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, последно, че май тъпчем на едно място вече -- интересува ме единствено ти от какво се интересуваш като гледаш един римейк, от това доколко историята е вярна или от това доколко добре са влезнали в ролята актьорите или доколко си приличат само? Защото дотук както го изкарваш, проблемът ти идва от това, че Ирие бил грозен и не били подбрани добре като двойка с Котоко и че вместо земетресение са заменили момента с метеорит (но, идеята на практика е същата, дори и Годзила или Ултраман да им разрушат къщата XD, това няма да доведе до никакъв проблем нататък в историята). Да не говорим, че в случая имаме и представа защо точно са направили тая промяна.. Така или иначе, дори и да не беше метеор, пак щяха да го променят..

Прав си за едно нещо обаче, до момента е излезнал само 1 епизод -- от тук нататък може много неща да станат, но ти няма как да ги разбереш точно доколко добре е римейкът, като не си гледал нататък.  Затова и мнението ти за самия римейк като такъв ми е субективно и си позволих да ти обясня, всичко каквото ти обясних.

Иначе разбрах, че актьорите не ти харесват, но пак наблягам, че не е заради играта това, а заради външния им вид.

Просто не обичам посредствени изпълнения като правиш нещо трябва да е винаги оптимално възможното, а с подбора на ролите можеха да се справят по-добре. Иначе казано други лица и същата отлична игра - защо не??

Така е, това винаги го може, макар че от мой личен опит, който имам обикновено с нещата, които са екранизирали  -- абсолютно 1 спомен нямам нещо да е било 1:1 с анимето/мангата/играта по която е правено и по-горе обясних защо. Това обаче, съвсем не ме отказва да продължавам да гледам и да се радвам. Ако нещо чак толкова вече не ми харесва, просто спирам да го гледам и това е. Не е като да няма заместители, римейк на манги винаги ще има, докато има хора, които ги купуват и гледат.

Освен това, знаеш ли кога си проличава дали нещо е добре направено за японците, когато се видят накрая рейтингите и продажбите. Има ли ги тях, значи даденото нещо си е свършило работата. Малко им пука на тях за останалото и колкото по-бързо го разбереш, толкова по-бързо ще спреш да се дразниш на подобни неща.. японците не мислят като теб, винаги има хора, които ще останат недоволни, но ако могат да спечелят от едно нещо възможно най-много, това правят.

ПП: Спроред мен лично, нямаше да има такива проблеми, ако правиха допитване до риъл феновете кой точно актьор или актриса да вземат за дадена роля! Ех, мечти..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

почти напълно реализиране на идеите в оргинала, поведението и мотивите на героите и подбор на аткьорите съобразен с изискванията за даден персонаж – това е най-синтезирано като това с актьорите и детайлите свързани с тях точно в този случай е проблем за мен. И пак гледам, че си ме разтълкувала грешно никъде не казвам, че Фурукава е грозен просто, че изглежда прекалено обикновенно за ролята на Ирие и контраста му с Ямада е прекалено стряскащ. Вие като представители на дамската аудитория няма ли да ви е терсене или по скоро странно да трябва да въздишате по Ирие и да цъкате с език как Котоко е ударила кьоравото с него докато Ямада като Кин-чан е по-готин замисли се за това? От моя гледна точка това е просто нелогично то се вижда, че няма как да емпатирам на Котоко, но понеже си давам сметка защо трябва да е така и това е проблема в краят на краищата не знам как вече да ти го обясня по друг начин. Това е и всъщност идеята за която говорих в анимето - принца-перфекционист на училището да препочете обикновенното момиче така, че накрая да излезе, че с упоритост и себеотдаване всичко е възможно - ок ама принца като не мяза на принц, а някой от простолюдието няма как да стане. Заради това и за мен дори и дървен примера с Ким Хьон Джун беше по-удачен. А и какво му имаше на неговото изпълнение? Все пак трябва да играе емоционално резервирано дърво като Ирие. Като актьора не се откроява и с визия и с игра и така да се каже насилствено бива откроен от сценария няма как поне аз да го възприема в ролята на търсеният персонаж. Все едно да дресираш 2 шипманзета и да ги караш да играят "Ромео и Жулиета" да може да са дресирани перфектно и да се справят по-добре от повечето им колеги хомо-сапиенси, но пак ти се ще да гледаш хора не шебеци - малко грубичък пример ама ясен мисля. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах, поне призна, че има контраст с Ямада най-накрая. Добре, защо все отивам до крайност с грозен, но не знам коя дума да използвам точно, понеже обикнвен за Фурукава точно не бих казала. Той има такова миловидно личице, че..  Определено не е супер икемен, ма не ми е и баш обикновен за мен, има си чар момчето. XD

Колкото за проблемът ти и защо точно не можеш да симпатизираш на Котоко.. тя не се влюбва в него само защото той изглежда супер икемен.Да не говорим, че за мен лично аниме версията на Наоки изобщо не беше добра.. първото нещо, когато го видях беше в анимето беше точно "обикновен" и особено се смях като казаха колко бил пефектен английският му и като си отвори устата и като заговори на оня ми ти ингриш и.. >.< Айде сега да си говорим за перфектност, нали.. Това за мен е толкова важно, както и това как изглежда някой. Ким Хьон е ясно защо е бил над всички -- с толкова операции като неговите остана и да не изглежда.. Ма аз не чух нито един път да проговори на английски (да, почнах да гледам корейската версия само и само да видя как точно са я докарали, но..). Идеята е, че принца не е принц само защото изглежда като такъв, той реално се държи като такъв, освен това е и умен доооста нива над останалите. Дори и Фурукава да е на средно ниво на външен вид, самото му излъчване за мен е много важно, защото много спомага за това, да го видим в съвсем различна светлина. Тепърва имам да виждам още какво ще показва, но както казах, аз останах очарована от него. Ямада  бие, ако трябва да ги сравнявам само на външен вид, без да вземам нито чар, нито излъчване, нито каквото и да е било друго, в предвид. Това ми направи впечатление и като четох японски мнения - едни харесват Фурукава повече, други Ямада (предполагам тия дето харесват Ямада са все фенки на Д2 XD) 

ПП1: Наоки в мангата, обаче, ах Наоки в мангата.. затова харесвам повече манга вариантите, там всеки може да е перфектен, само на външен вид. Останалото е плод на personal imagination.

ПП2: Благодаря ти за форумския разговор-конфликт иначе, жалко че няма да гледаш повече, страшно приятно ми е като обсъждам с някой, който е запознат с нещата! XD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че аз контраста не съм го отричал на първо място тоест никъде не казвам, че си приличат дори това ми беше от основните точки.  :rolleyes: В края на краищата опираме до лични впечатления така както аз го виждам е естествено да се различава от твоите впечатления от него, а и явно си го гледала и на други места затова по скоро ти си по обективна от мен. Фурукава има безспорно талант дори и от малкото, което изгледах тук останах доволен от интонацията и израженията му за тази роля това и да искам не мога да го отрека понеже няма за какво да се хвана, но просто не мисля, че той е човека за Ирие и това е.

За Котоко не знам дали си спомняш в анимето тя се вманиачава по него след като го вижда как изнася реч пред цялото училище понеже тогава я впечатлява с визията си и това колко е интелигентен(първо си го представя като зубрач с цайси xD) Едва ли е вникнала в душата му от тази реч пък и по принцип той го раздава емоционално осактен и в нейният случай влюбването става заради външният вид то няма как да е иначе. :D Чак по нататък го разбира какъв е като бонус, но каквото и да си говорим Котоко си е мазо друга едва ли щеше да изтърпи толкова. А под принц по скоро имах предвид поведението на аристократ и по точно негативната му страна като надменост и прочие то е ясно, че Ирие е далече от всякакво джентълменство.   :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове