lazeto Публикувано 4 Април, 2010 Share Публикувано 4 Април, 2010 Bloody Monday Страна: Япония Година: 2008 Жанр: Съспенс, Екшън Епизоди: 11 По мангата на: Рюмон Рьо и Мегуми Коджи Режисьор: Макита Мицухара Субтитри: български, английски, руски OST Участват: Миура Харума Kichise Michiko Sato Takeru Katase Nana Ашина Сей Matsushige Yutaka Наримая Хироки Резюме: Takagi Fujimaru е тийнейджер хакер, работещ за PSIA (японска версия на ЦРУ), който получава участие в много опасен случай. Вирус е унищожил град в Русия на Бъдни вечер и той е този, който се заема да разкрие тази тайна. Заради това той си навлича много врагове, включително семейство и приятели. На всичко отгоре, изглежда, че има и шпионин в редиците на PSIA. Какво точно се е случило в Русия и колко дълбоко е замесена Япония? Линк към Сезон 2 Свали с английски субтитри Свали с български субтитри онлайн с бг субтитри и тук Личен коментар: Сериалът е много интересен, мангата още повече, да се надяваме и да има продължение през 2010. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PyMeH Отговорено 4 Април, 2010 Share Отговорено 4 Април, 2010 Няма да съжалявате, когато го гледате. Сериалът е супер! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 4 Април, 2010 Share Отговорено 4 Април, 2010 Задължително е да се гледа тази драма! Много силни характери и прекрасна музика, която пасва перфектно на действието. Вече е излъчена първата серия от втория сезон. Песента към драмата: flumpool - Zanzou PV Хакерът е гимназист, който има лошия късмет да попадне в класа на учителка-терористка. Тя членува в опасна организация, чиято цел е да пусне биологичен вирус в страната. Опасното вещество идва от Русия, където е тествано и надеждността му е доказана. Новият сезон представя събитията две години по-късно, когато непознат вид ядрено оръжие заплашва да разруши Токио. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stelito Отговорено 4 Април, 2010 Share Отговорено 4 Април, 2010 ЕЕее, Харума много хубав туккк... Не знам, аз ли съм в грешка, но свързвам сериала с Tokyo Dogs, Kurosagi и MW... Особено с MW.. И тука балони с вируси, деца-жертви.... Ааа, Bloody Monday е преди MW...няма значение Аз вече на монолог го ударих- Питам си се, отговарям си Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 4 Април, 2010 Share Отговорено 4 Април, 2010 Може да се каже, че има някаква допирна точка с MW, що се отнася до биологичното оръжие и участието на Сато Такеру в Спешъла. Също така, може да се открие и прилика с Ortrus no inu по отношение на затворника, но това е всичко. Тази драма си е нещо наистина уникално. Много интерсни персонажи и най-важното, сюжетът държи в напрежение до последната минута. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
marsisaid Отговорено 4 Април, 2010 Share Отговорено 4 Април, 2010 Филмът е страхотен.Когато за първи път го гледах останах във възторг.Никока до сега не съм очаквала да гледам такъв филм. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sensei Отговорено 4 Април, 2010 Share Отговорено 4 Април, 2010 Зарадва ме първия сезон с този вирус. Много обичам филми свързани с вируси. Кичисе Мичико ми е една от най-любимите актриси. Супер добра актриса ей, понякога ме е изумявала. Пък да не говорим за красота. Няма равна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pe6ito Отговорено 4 Май, 2010 Share Отговорено 4 Май, 2010 Това определено е най-добрия японски криминален сериал, който съм гледала досега (нищо, че проспах и първия, и последния епизод, ама си ги превъртях после). Много добре са замислили цялата историйка, наистина поддържа напрежението до края (е, макар да ми бе адски "съшита с бели конци" идеологията на тази секта). Сериалът е над едно ниво от повечето японски криминални сериали от 2008-2009 (които съм изгледала, де), ще гледам и продължението... Миура Харума - май, колкото повече го гледам, толкова повече ми допада като актьор, но персонажът му тук пък не ме впечатли особено. Хироки Намирия - нямаше грешка, с тази подличка усмивчица е роден за подобни роли (според мен, ако има японска версия на Батман, той трябва да е Жокера - просто няма да има нужда и от грим). Овации от мен имат Кано-сан и Киришима-сан (още не съм запомнила имената им, но ще се поправя). Мичико играе "фатална" жена, пък и много и се отдава... Определено си заслужава гледането! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 4 Май, 2010 Share Отговорено 4 Май, 2010 Да не забравяме и страхотната роля на Рьо-чан. С вторият сезон също няма скучаете. Старите герои остават все така силни. Появяват се нови персонажи, които раздвижват историята. Много събтия и промени се случват във всяка една от сериите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stelita Отговорено 10 Ноември, 2010 Share Отговорено 10 Ноември, 2010 Много ми хареса сериала. И като идея и като заснемане, да не говорим, че каста беше невероятен. Убеждавам се, че на Наримия Хироки му отиват повече роли на "лошия". Като цяло ме впечатли, а саундтрака е убийствен, Чудех се от къде ми е познато това звучене и после видях, че е дело на Изутсу Акио. Той е правил и на Двуглавото куче OST-a, който и до днес си въртя. Много хубава роля за Такеру, въпреки, че ми се искаше повечко да го показват Миура също ми хареса, втората му роля, в която да ми хареса. (Първата е в Koizora) като се има в предвид, че не съм му особена почитателка, тук беше добре. Сега захващам втория сезон, дано и той да е толкова добър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 10 Ноември, 2010 Share Отговорено 10 Ноември, 2010 Вторият сезон е страхотно продължение на първия. Героите имат още по-силно присъствие. Спомням си вълнението, което изпитвах при очакването на всяка нова серия. Не ми оставаше търпение и го следях докато вървеше в Япония. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kathie Отговорено 21 Януари, 2011 Share Отговорено 21 Януари, 2011 Браво на джапанците! Много добро сериалче са направили направо нямах търпение да си пусна следващата серия. И каста е много добър. Нари както винаги е невероятен, а тази му роля на лошия му отива страшно много! Miura също ми направи страшно впечатление , много добре се справи. Отивам да си пускам вторият сезон, че нямам търпение да видя Нари рус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
e_katya Отговорено 10 Март, 2011 Share Отговорено 10 Март, 2011 Направило ми е впечатление, че колкото повече се каня на някой сериал, толкова по-тъп ми се струва после и обратно. Колкото повече отлагам някой, толкова повече ми харесва, същото се случи и тук Определено напоследък попадам все на такива, които те държат в напрежение до последно, не знаеш кой добър кой лош. Японците пак ги заплетоха едни ... по едно време се чудех дали аз нещо не съм пропуснала в навалицата ... но накрай всичко си дойде на мястото. На Хироки много му отива да играе луд терорист. Последно като го гледах, пак като такъв се изживяваше, но тук само дали доста голяма поле за изява Браво на детето. Нещо не схванах идеята на терористите... като заличът един град и кво? Остава цял един свят Допадна ми много и анимацийката с гаргите като "излиташе" Сокола Да видим с какво ще ме изненада втори сезон ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
katrinazet Отговорено 29 Октомври, 2011 Share Отговорено 29 Октомври, 2011 Това е моят най добър приятел обожавам Харума той е невероятен това са неговите сайтове ако искате да знаете повече неща за него тук - http://www.facebook.com/mharuma - може да задавате въпроси и винаги ще ви бъде отговаряно от него или от администраторите му и това е неговата оригинална страница - http://www.facebook.com/miuraharumapage на тези два страници може да се свържете с него и да го попитате каквото искате Той е невероятен няма да съжалявате Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sve Отговорено 31 Октомври, 2011 Share Отговорено 31 Октомври, 2011 Сериалът е убийствен. Много динамичен, невероятна игра и сценарий. Отдавна не бях гледала такъв сериал, който да те държи под напрежение всяка изминала минута и да очакваш с нетърпения края, за да разбереш какво ще се случи. Не очаквах, че ще ми хареса, защото не съм много по този род сериали, но този е трепач Благодаря на хората работи по сериала. Страшни сте. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kremenski Отговорено 31 Октомври, 2011 Share Отговорено 31 Октомври, 2011 Може да се каже, че има някаква допирна точка с MW, що се отнася до биологичното оръжие и участието на Сато Такеру в Спешъла. Някакви координати на този Спешъл? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kiddo Отговорено 31 Октомври, 2011 Share Отговорено 31 Октомври, 2011 Някакви координати на този Спешъл? Какъв спешъл, какви 5 лева? А? А? А? Да не чувам такива скверни думи, че трепя. Нито първи, нито втори сезон имат спешъли. Ей, няма да ме стресирате! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 31 Октомври, 2011 Share Отговорено 31 Октомври, 2011 Става дума за Спешъла на MW. Линк Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
allisan Отговорено 1 Ноември, 2011 Share Отговорено 1 Ноември, 2011 Не знам защо,но преди да го почна бях с едни очаквания,а след това нещата се промениха... В този сериал ги има елементите и които не присъстват в японското кино (забързаното действие,мистериите до края;прибързаните решения и затова се следи с голям интерес;но най-странното нещо,което забелязох:ученици без униформа )и тези които са типични- аниме стила,психично болните мозъци, темата за смисъла на живота. Оставя едно странно чувство в теб...,което просто не знаеш как да го опишеш... Причината,поради която го гледах- Харума...той ми е любимия японски актьор и до сега не ме е разочаровал ...ролята на хакер,които също така е добър брат и приятел му пасна страхотно!!.. .....А също така останах учудена,защото за 2-ри път виждам японка със същото име като моето-Мая ...адашката цепеше мрака просто ;Д Благодаря за бг.буквичките!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zaharchee Отговорено 1 Ноември, 2011 Share Отговорено 1 Ноември, 2011 Не съм гледала кой знае колко много японски сериали, но от гледаните досега, мога да кажа, че за всички сериали от този жанр, са използвани абсолютно едни и същи похвати. Абсолютен фен на Наримия. Много му отиваше тази роля. Мая също се справи чудесно. Харесвам я още от "Liar Game". Харума е сладурче, но нещо не ме грабва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts