Jump to content

High School Kagekidan | High School Opera Company - Men's Team (2012)

ukio

Recommended Posts

spacer.png

High School Kagekidan - Otokogumi
High School Opera Company - Men's Team
ハイスクール歌劇団☆男組

Страна: Япония spacer.png
Жанр: Комедия
Епизод: 1 (тв филм)
Дата на излъчване: 6 октомври 2012 г.
ТВ канал: TBS (събота, 14:00 ч. японско време)
Режисьор: Kawamura Yasuhiro
Субтитри: няма
Официален сайт

В ролите:
Daito Shunsuke като Yonehara Hiroki
Wakaba Ryuya като Morikawa Hayato
Irie Jingi като Kawashima Wataru
Sakuraba Nanami като Madoka Hayase
Arai Atsushi като Nonomura
Sato Hisanori като Hattori Ryota
Kamakari Kenta като Tachibana Keisuke
Araki Hirofumi като Machida Yuji
Minami Keisuke като Iida Atsushi
Takiguchi Yukihiro като Kiryu Akira
Ando Ryu като Kasai Shingo
Iida Noeru като Totsuka Yutaka
Sakimoto Hiromi като Mitani Masashi
Soran Tamoto

Историята: Група от момчета от гимназия в град Нагоя, които не се учат добре, не спортуват, нямат и приятелки, но за това пък се изявяват на театрална сцена преоблечени като жени. Този филм ще ни представи история по истински случай, който е и телевизионна адаптация на приключилите преди броени дни в Япония театрални представления на същото заглавие. Много от момчетата участващи във филма, ще изиграят своите герои отново, но тук с главна роля се включва Шунске Дайто.

Линк

Автор на поста: Rie!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се забавлявах с този тв филм и го изгледах с голямо удоволствие. Смях се с тези момчета от самото начало на подготовката, тренировките, облеклото, а последните 30-ет минути бяха черешката на тортата.

Разиграха "Ромео и Жулиета" на сцена. Шунске Дайто бе в ролята на Жулиета, а Джинги Ирие на Ромео. Сълзи от смях ми потекоха, виждайки сцените с тях. Колко "влюбено" се гледаха и как Джингс бе прихванал през кръста Шунске с неговата руса перука. Тази сцена на балкона няма да я забравя...

Много добре изиграха и финалния канкан. Готови са за "Червената мелница" в Париж. Ацуши Арай... Едва ли ще съм обективна за него, защото е голям мой любимец, но отново за пореден път се справи отлично с ролята си. Скоро ми предстои да го гледам как се пребиват от бой с Масатака Кубота в Gachiban Worst Max, а днес го гледах как танцува и играе на сцена. Влиза в най-различни образи без проблем и започна наистина сериозно да се налага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, че всички в списъка са задължителни за гледане (хаха). Ромео-Джинги и Жулиета-Шунске са за чудо и приказ. Обърни специално внимание и на Кен-Кен. Историята е и отново по японски поучителна, защото ни показа как тези момчета, които никога не са танцували, никога не са играли на сцена, се обединиха и положиха големи усилия да се представят добре. Това бе едно предизвикателство пред всички тях, а те се справиха. Мнозина биха се подиграли, биха погледнали с насмешка на това, но аз се възхищавах на ентусиазмът и волята им. Подобни истории винаги ме зареждат положително. Момчетата избрани за ролите бяха приятното за мен допълнение. Арай, Арай, жалко, че нямаше повече кадри с него. Отново нахилен, забавен, тренираше наравно с останалите.

Основната песен във филма е на Honey L Days - たからもの (Takaramono, в превод на български означава "съкровище") и ще излезе официално на 17 октомври. Много ми хареса веднага като я чух. Ориентирах се по гласовете, предположих, че са Мицу и Кьохей и имах право. Издирих я веднага из японските сайтове, но сингълът ще излезе официално след седмица. Тогава ще публикувам линк.

fbd01e30c274becf.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всички са врели и кипели на сцената, а тук трябваше да се правят на пълни лаици по отношение на тренировките. Сигурна съм, че са наясно на какви изпитания е подложен всеки изпълнител в даден стейдж или мюзикъл, а при днешните изисквания, талантите трябва да са гении и да правят най-разнородни действия.

Очевидно главната цел на този спешъл, е била смехът, иначе нямаше да поверят ролята на Жулиета на Дайто. Той може да играе много персонажи, но женският поглед леко му се изплъзва.

Джинги обаче ще се радвам отново да го видя като принц. Спомням си, че Окада Масаки имаше подобна визия в една от сериите на Хана кими.

Останалият каст - все професионални танцьори, певци и артисти, с опит в театъра. За пореден път ме връщат към за Тенимю. Цели 5 имена са завършили тази школа. На всичко отгоре бяха дали на Сато Хисанори почти същите дрехи като на тези от колегите му в Шитенхоуджи - двамата смешници, които отвличаха вниманието на съперниците с палячовщини и така печелеха мачовете си.

Само две момчета от Уатанабе ентъртеймънт. Араян беше с много хубава прическа, но Ацуши обра точките с червената пола. Следващия път - хула-хула- Хаваи!

Имаше 4 Pureboys възпитаници. Все едно са събрали стария клас - Юкихиро и Хироми на среща с Андо и Минами Кей-чан. Хаха!

Видях Соран Тамото, с когото Дайто играеше в Гимнастиците. С Рюя пък си партнираха повече от успешно в Нобута. И двамата бяха отнесени от вихъра.

Гримът по лицата им наистина беше доста наситен. Това се обяснява с факта, че учениците искаха да подражават на изпълнителките от трупата Такаразука - първата и най-известна в Япония, а те действително използват много силен макияж. Виждала съм на мейкинги, че в стейджовете сами си нанасят грима. Не използват професионални гримьори.

Honey L Days - стабилни, както винаги с музикалния съпровод.

П.П. Кой беше въпросният Акира Сайонджи? Така и не го показаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина забавно филмче.

Кастът си свърши работата страхотно, така съм се смяла на моменти- личи си, че за повечето макар и млади актьори, сцената далеч не е непозната. За Дайто...по-добра Жулиета не може да се очаква от него, а рошавата перука не му помагаше никак да се въплъти в ролята на крехка девойка :D

За самата пиеса- и гримът, и облеклото бяха пресилено подчертани. Джинги като Ромео също е гледка, която скоро няма да забравя.

Освежаваща промяна си е, и че този път на КенКен не му беше поверена женска роля :D

Хареса ми особено обръщението на Дайто и компания съвсем накрая. Въобще, приятно прекаран един час.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове