Fastuka Публикувано 31 Януари, 2012 Share Публикувано 31 Януари, 2012 Дяволски дела Жанр: Криминален, Трилър, Мистерия Година: 2002 Държава: Хонконг Режисьор: Уаи Кун Лау, Алън Мак В ролите: Анди Лау, Тони Лун, Антъни Уон, Ерик Цанк .: Резюме :. Ърбън екшън, превърнал с в култов филм веднага след появата си, довел до две продължения и дори римейк, режисиран от самия Мартин Скорсезе. Неговият успех напомня чувства и механизми, сега изглеждащи изчезнали, които характеризираха хонгконгската киноиндустрия във върховия й период.Алхимията между повествование, режисура и морална строгост спрямо човечеството и живота се завръща с нова сила, и то подкрепена от наистина забележителен актьорски състав.Лау Кинмин е ченге, което играе мръсни игри - той е информатор на могъщия наркобос Хон Сам. Чан Уинян - гангстер, който всъщност е ченге, също играе двойна игра, и държи своя бос постоянно информиран за действията на престъпниците.Напрежението постепенно нараства до чувство за клаустрофобия, а вариантите за изход намаляват. Дяволски дела II Година: 2003 Държава: Хонконг, Китай, Сингапур Режисьор: Уаи Кун Лау, Алън Мак В ролите: Антъни Уон, Ерик Цанк, Карина Лау, Едисън Чен .: Резюме :. Филмът е продължение на едноименния хит от 2002 година, а действието се развива преди събитията от първата част. След убийството на боса на Триядата, синът му, който до тогава не се е интересувал от работите на баща си, неочаквано обявява намерението си да заеме мястото му. Полицията изглежда не е готова за такъв обрат на събитията и сега всички надежди се възлагат на младия полицай Чен Уин Ян (Shawn Yue), който рискувайки живота си прониква в бандата и се опитва да спечели доверието на новия бос. Кланът обаче също не спи и внедрява в полицията свой човек... Дяволски дела III Жанр: Криминален , Трилър, Екшън Година: 2003 Държава: Хонконг, Китай Режисьор: Уаи Кун Лау, Алън Мак В ролите: Анди Лау, Тони Лун, Антъни Уон, Ерик Цанк .: Резюме :. Филмът се явява трета, заключителна част на трилогията, в която историята за борбата между мафията и полицията приема нов и неочакван обрат. Тайният агент на полицията, внедрен в Триадата е убит преди няколко месеца. Той е бил предаден от някой от редиците на блюстителите на реда и задачата да открие предателя е възложена на инспектор Лау Мин (Andy Lau). В полицейския отряд, в който той служи се появява новобранецът Юн (Tony Leung), който в подозрително кратки срокове прави успешна кариера. Това кара Мин да мисли, че новакът е подкрепян от криминални структури, свързани с Триадата и развитието на разследването потвърждава подозренията му. Навремето по същия сценарий самият Мин е бил внедрен в полицията. Така той разбира, че покровителите му имат сериозни планове, в които и на него и на новия му колега са отредени определени роли Свали трилогията 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mike Отговорено 2 Февруари, 2012 Share Отговорено 2 Февруари, 2012 Определено култова трилогия, в която участват някои от най-големите звезди на азиатското кино. За мен 1-та си остава най-силна и до ден днешен ме е яд, че дедо Скорсезе обра оскарите с римейк, който по нищо не превъзхожда оригинала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ianakin Отговорено 2 Февруари, 2012 Share Отговорено 2 Февруари, 2012 Определено култова трилогия, в която участват някои от най-големите звезди на азиатското кино. За мен 1-та си остава най-силна и до ден днешен ме е яд, че дедо Скорсезе обра оскарите с римейк, който по нищо не превъзхожда оригинала. mike за съжаление си прав .Така е ,но малко са хората които като нас ще харесат оригинала.Вече всичко се комерсиалиазира от Холиву, няма оригинални идеи всеки краде от всеки и затова все по-малко и по-малко филми като този ще се правят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lussy792000 Отговорено 3 Февруари, 2012 Share Отговорено 3 Февруари, 2012 Просто се учудих колко много ми хареса. И като сюжет, и като актьори висока класа. Много, много добро. Радвам се, че вече има тема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fastuka Отговорено 3 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 3 Февруари, 2012 mike за съжаление си прав .Така е ,но малко са хората които като нас ще харесат оригинала.Вече всичко се комерсиалиазира от Холиву, няма оригинални идеи всеки краде от всеки и затова все по-малко и по-малко филми като този ще се правят. Мда, сега е ред да дадат Оскара на The Girl with the Dragon Tattoo и много ще се смея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
o6ina Отговорено 16 Август, 2015 Share Отговорено 16 Август, 2015 Първата част е може би най-добрият трилър правен някога. Гледала съм го три пъти и след втория сглупих много, като реших все пак да видя The Departed. Огромна грешка! Такава безвкусна филмова помия те кара да загубиш всякаква вяра в големите холивудски имена. Наистина, Оскарът за адаптиран сценарий на ТОВА, е престъпление срещу седмото изкуство. Така че дойде време да изгледам цялата трилогия и спокойно мога да кажа, че е страхотна. Втора и трета част със сигурност отстъпват на първия филм, но не с много. Може би втора ми се видя най-слаба и то най-вече, защото предисторията на Чан и първите му години като ченге под прикритие леко се разминаваха с образа му от другите два филма. Едисон Чен от друга страна беше чудесен и напълно се сля с инспектор Лау. Ерик Цанг също направи великолепна роля. Във втора част неговият герой Сам за мен претърпя най-голямо развитие. Третата част беше изключително интелигентно направена. На няколко пъти имах чувството, че заради честото прескачане напред и назад и вкарването на нови ключови герои в историята ще изгубя нишката, но в следващия момент всичко си идваше на мястото. И да не забравя - невероятна игра на Анди Лау. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 17 Август, 2015 Share Отговорено 17 Август, 2015 Страхотен маратон си си направила! И на мен ми се приисва да си го спретна, понеже не помня, дали гледах първия филм. Много ясно си спомням другите две части и изпълненията на Едисън, Карина и Ерик във втората, както и включването на Леон Лай в третата. Трябва да направим прожекции на тези филми на голям екран! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukio Отговорено 20 Март, 2024 Share Отговорено 20 Март, 2024 20 години от този феноменален криминален трилър ще отбележат другия месец на Фестивала за далекоизточно кино в Удине (въпреки че реално са над 20). По този повод сценаристът на трилогията Феликс Чонг, пуска нов смразяващ кръвта трилър, който отново събира на едно място Тони и Анди - THE GOLDFINGER! Дано да е на същото ниво! Off Topic 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fastuka Отговорено 20 Март, 2024 Автор Share Отговорено 20 Март, 2024 А дано, ама надали. Едно е да си сценарист, съвсем друга бира е да си режисьор. Той филмът излезе преди месец, ама нямаше много добри отзиви и все отлагам да го гледам. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts