Jump to content

Soup Opera (2010)

Recommended Posts

spacer.png

Soup Opera (2010)
Също така известен като: スープ・オペラ
По новелата на: Sawako Agawa (novel), Kenji Aoki
Страна: Япония
Година на излъчване: 02 Октомври 2010
Времетраене: 119 мин.
Жанр: Комедия, Драма
Режисьор: Tomoyuki Takimoto
Субтитри: Английски
IMDB

Участват:
Maki Sakai - Louie
Mariko Kaga
Takahiro Nishijima - Kosuke
Tatsuya Fuji - Tony

Резюме: Sakai играе Rui, 35-годишна неомъжена жена, принудена да живее сама, след като леля й внезапно решава да се омъжи и премести. При неочаквани обстоятелства тя се озовава със съквартирант на възраст на име Tony (Tatsuya Fuji) и плах по-млад мъж на име Kosuke (Takahiro Nishijima).

Торент

Не беше лош филмът, хареса ми, особено Takahiro Nishijima... tongue.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато човек мисли, че губи всичко, винаги се появява нова надежда или се случва нещо, което променя живота му изцяло. Режисьорът на Икигами не престава да ни изненадва. 

Вдъхновяващ и слънчев филм! Слънчев, заради голямата усмивка на Ниши. Ах, Ниши! Направи прекрасно участие в една необикновена продукция.

Винаги съм приветствала нестандартните истории. Тук видях такава и останах изключително щастлива от тези близо 2 часа усмивки, с които ме дари тя.

Непредвидими бяха действията на героите и всяка нова случка ме изненадваше моментално. Понякога сюжетът ставаше толкова забавен, че се превивах от смях. Още по-весело е, когато човек гледа в компания. Хахаха! Обаче и героите бяха едни образи. Чудаци до един. 

Музиката беше френска. През цялото време се прокрадваше този ритъм и ме отнасяше някъде в Париж, под Айфеловата кула, в стара къща в западен стил, с модни дрехи от миналия век. Това беше атмосферата, която цареше във филма, въпреки че действието се развиваше в Япония. Може би точно тази необикновена обстановка привлече толкова хора на онова магическо място.

Дълго време се чудех, каква е ролята на музикантите, които свиреха по всяко време на денонощието пред въртележката на изоставения увеселителен парк. Според мен техните мелодии отразяваха случващото се на екрана и промените в живота на главната героиня

Финалът ми дойде изневиделица. Беше странен, неразбираем. Типично по японски. Оставиха зрителите сами да продължат историята и да се чудят, какво е станало с героите по-нататък.

П.П. Котката този път няма да я забравя. И тя се потруди, за да попадна в плен на филма.

bbcb7cc49ec07f02.jpg

d0ac1aff0743c366.jpg

32b123570baa39cd.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За къде без котката?  :xaxa: Допадна ми. Радвам се, че го открих случайно в рубриката "загадки" и благодаря на този, който го постна.

Много луд и извън реалността сюжет, който те вкарва в света на мечтите. Главната героиня и нейното пълно щастие бяха толкова заразителни! Всички искаха да живеят близо до нея.

Сънят й с всички нейни приятели и роднини беше кулминацията на представата ми за семейно щастие. Заприлича ми на

"Still Walking", защото е също така и доста забавен, но тука с тия музиканти имаше и доза сюрреализъм. Те бяха нейното настроение май. Въртележката на надеждата и вярата й.:)

Въпреки че беше самотна, не изгуби способността си да обича. Изобщо като цяло, в този филм всички бяха неимоверно хармонични и щастливи същества, каквото и да се случваше. Тресеше ги радостта! Най-хубавата усмивка на света също грееше на екран. Какво повече може да иска човек?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове