Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

RD7Md.gifThe Sorcerer and the White Snake

It's Love

4YxDR.gifМАГЬОСНИКЪТ И БЯЛАТА ЗМИЯ

(ТОВА Е ЛЮБОВ)

Жанр: Екшън, Фентъзи, Романс
Година: 2011
Държава: Хонконг, Китай
Режисьор: Сю-Тун Чин
В ролите: Вивиан Шу, Шенгай Хуан, Шарлин Че, Ева Хуан, Джет Ли и др.

:imdb:

.: Резюме :.
Една красива и митологична приказка е следващият проект на известния актьор Джет Лий. Базирана на история от китайския фолклор, „The Sorcerer And The White Snake“ прилича на трагичния разказ за Ромео и Жулиета. Един млад ученик се влюбва в красива жена, която се оказва превърналата се в човек 1000-годишна демонична бяла змия.
Историята е екранизирана и адаптирана за кино и театър многократно. В случая фокусът се измества от двамата влюбени към магьосника – ловец на демони, в чиято роля ще видим Джет Ли.

Свали филма: :click: , :click: , :click:

Онлайн с български субтитри  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът се оказа много приятно фентъзи, фактът, че първо бе представен на престижния кинофестивал във Венеция говори достатъчно за него. Режисьорът Тун Чин е отговорен за хореографиите на "Герой', "Летящите кинжали" и на церемониите по откриването и закриването на олимпийските игри в Пекин.

Китайците определено показват видим напредък в използването на CGI ефектите, музиката също ми направи добро впечатление. За някаква впечатляваща актьорска игра трудно можем да говорим, както и за супер заплетен сюжет. Подводните сцени направо спират дъха с красотата си, много от панорамните кадри също бяха добре заснети.

Ако търсите лек и разтоварващ филм, в който Джет Ли повече говори и по-малко се бие (остарява и той, какво да се прави :P ), определено това е вашият избор. (в IMDB току-що прочетох, че Джет Ли е заявил след края на снимките, че е бил подмамен от продуцентите с обещанието да няма много бойни сцени, а в крайна сметка се получило точно обратното :lol: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера го изгледах - по моите стандарти филма е пълна скръб, горкия Джет Ли, но какво да се прави - и той семейство храни, и той разпространява будисткото учение, иначе му ходи ролята на игумен - имаше някаква достолепност в излъчването му.

Встрани от това, нищо друго положително не видях - нито сносни бойни сцени, нито пък някакъв що-годе интересен сюжет, някакви любовни истории, драми, романси, малко ефекти (ама от по-евтините), накрая уж трябваше да ми е гадно за раздялата на всички влюбени, обаче ме напуши на смях, понеже толкова изнасилени им бяха емоциите, че ми напомни за покитайчена версия на "Здрач".

В сравнение с този филм, Zu:Warriors from the Magic Mountain, Mr. Vampire, Spooky Encounters, Magic Cop са направи светлинни години напред от този филм - дори и първия с неговите прохождащи ефекти и некохерентен сюжет :)

Жалко, много жалко за Джет - но поне има и други проекти напред в бъдещето, може и да ме изненада по-приятно.

Сега направо със страх се чудя дали да гледам новия на Джеки - 1911, че като обърнах внимание как неговия 100-ен филм съвпада със 100 годишнината от обявяването на Китайската Република, ми става доста плачевно. Уж Доспехите на Бога щеше да бъда номер 100, но явно когато генралния секретар на партията говори, всички останали мълчат... Баси малоумието...

А за Джет Ли - слаб филм, дано намали малко провалите в кариерата си, че ще отблъсне аудиторията :)

Оценка за филма барабар с всичките му достойнства:

1/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха-ха, сипал си му здраво. :lol: Аз пък знаех, че е филм за деца и смятам, че най-малките ще му се зарадват. Ако човек търси някаква прилика с гореспоменатите филми, ще остане наистина много разочарован.

Не мисля, че Джет Ли е толкова тясно обвързан с партията, все пак има избор - надали има холивудска екшън продукция, където няма да е желан. И все пак не знам, напоследък снима основно в родината си, Може да го е ударил на горд патриотизъм, знае ли човек...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mike: Нямаше как - напоследък все им сипвам, понеже се ядосвам като видя в какви нескопосани продукции участват - а за партията - по-горе говорех за Джеки и как неговия 100-тен филм, който е на революционна тематика съвпада със 100-та от революцията в Китай, когато Сун Ят Сен обявява Китайската република :) Изразил съм своето негодувание от сегашното състояние на индустрията, и за да не преписвам всичко отначало ще си позволя да копирам словоизлиянията си и тук:

"Май занапред ще гледаме такива "епични" продукции, отколкото някоя проста история за отмъщение и учители... Величието на Хонконгското кино отмина - идва времето на пропагандните филми... пропаднала работа.

Legend of the Fist не е слабоумен, той е малоумен - Дони Йен се осра с пресилената драма и любовна история, с нескопосаните битки и видимите с просто око wire enhanced fights - засега Wu Xia ми направи доста добро впечатление и се надявам да няма много големи разочарования следващата година - да погледнем какво се случва при Дони:

Thunder Cop (pre-production) 2012 Екшън комедия

Baat seng bou hei (filming) 2012 Комедия

The Monkey King (post-production) 2012 хореограф - Дони Йен

Sun Wukong / Monkey King

Хайде за Сун Укун е ясно какво ще иде реч - това е все пак една от най-любимите легенди на китайците и е традиция да се направи издание и за "новото поколение", въпреки, че двата филма на Стивън Чоу са достатъчни, и нямаше нужда и от The Forbidden Kingdom...

После виждам две комедии, като едната е екшън комедия, wow.... not impressed - ако поне филма за Сюен Дзан и аверчетата му си струва поне на 50%, Дони ще има някакъв приличен филм 2012, за другите не мога да коментирам все още.

Бай Джеки - там има един 1911 - където Джеки май играе ролята на някакъв военен и разбира се Armour of God 3 - отсега се чудя дали този филм е необходим...

Sammo Hung - 2011 участие в драма, 2012 - нещо като филм за убийци от ново поколение, където явно пак ще играе ролята на дърт наставник :( Плачевно положение...

Yuen Biao - My Kingdom в малка роля и толкова - по-горе съм дал мнението си.

Wu Jing - Magic to Win, явно някаква китайска фентъзи повърня, но ще видим дали е толкова зле.

Джет Ли - май мернах последния му филм из родните торенти, но още не съм се престрашил да го изгледам - учудващо много проекти за него:

The Teacher (announced) 2013

Master Lung (rumored)

Tai Chi (filming) 2013

Yang Lu-chan

The Expendables 2 (filming) 2012

Yin Yang

The Flying Swords of Dragon Gate (post-production) 2011

Chow Wai On

The Sorcerer and the White Snake

Abott Fahai

Първия е някаква военна драма с елементи на тупалки, по първоначалния сюжет ми изглежда нещо доста странно съшито.

Следващия може да се окаже нещо по-интересно, Джет Ли е продуцент, Стивън Фун (House of Fury) ако успее да направи по-запомянщо се заглавие ще е добре - ако ли не - пак всичко е в гъзъ.

Но и за двата 2013 е доста далечна дата - по-ранните включват Незаменимите 2 и римейк на римейка на Dragon Gate Inn - Yuen Bun бойна хореография, което значи че ще има китайска авиация на тон и то от по-пошлата - все още потръпвам като си спомня за помията в OUATIC 4,5 & 6, че даже и в тройката...

Ужаст - ако изскочи някакво по-читаво заглавие между тях - здраве да е, май само The Raid ще е над средното ниво, идва от Индонезия и е с участието на пича от Merantau (който беше поне свеж) Iko Uwais.

Дано 2012 ме изненада... "

Малка разбивка на по-значимите заглавия от големите имена в жанра - разбира се не претендирам за изчерпателност и ако имаш допълниеия ще се радвам да ги споделиш :)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Wu Jing Jacky Wu ли е? Тоя в какви яки филми участваше в началото, а после в такива помии. Metallic Attraction: Kungfu Cyborg и City Under Siege обаче са връхта на бездарието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Ragnos: Вече ме е страх от такива "корави" филми, където на ниво трейлър ми иде да цвиля от радост, а в действителност да се окажат със стойност по-ниска дори и от бебешко нацапано в памперс. Tony Leung Chiu Wai не е идеала ми за актьор с кой знае какви бойни умения, въпреки че се адаптира сравнително добре с роли изискващи такива умения.

Все пак бойната хореография е поверена на две доста значими и известни имена създали не един шедьовър в жанра и се надявам поне малко да има общо с трейлъра, а да не се окаже поредния напомпан сапунен мехур, който да се пръсне при най-лекия допир с аудиторията...

Но ще видим какво ще излезе в края на краищата.

@Fastuka: Точно той е - в началото наистина имаше много добри попадения в кариерата си - The Tai Chi boxer, SPL, Fatal Move, Fatal Contact, Twins mission, Invisible Target, Shaolin, дори малко разпокъсания Legendary Assassin беше добре за убиване на 2 часа време :)

Без съмнение е талантлив и има големи заложби в бойните изкуства, но филмите в кариерата му са като кривата на увеселително влакче - от много високо се сгромолясва на дъното и после пак - непостоянност има в неговата филмография, но това е може би зависещо то режисьора и сценария - дано го видим в повече качествени филми за в бъдеще, все пак е младо пишлеме - набор '74 :)

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М'тя песента я бива, филмът е зле... Уви.

Нещо са се опитали да разкажат, но или са мислели за втора част или някой им е седнал на главите и щастливо е подпръцквал, докато са са писали адаптацията на легендата във един епизод. Не е честно, да гледам 1 час и 40 мин и да трябва накрая да трябва прочета wikipedia каква е оригиналната история... за да връщам назад какво толкоз ги е мъчило във филма...

То, разбира се, има и огромен проблем с възприятието на християнаството и ценностите му на изток...  и в културната "трансформация" ли, що ли... Явно заради обогатената им съ запада визия сега, Буда е мноооого  милостив... ама наказателен, прошката му е има-няма хиляда години и в следващия живот, за разлика от присъствието му в основната легенда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове