lazeto Публикувано 30 Януари, 2011 Share Публикувано 30 Януари, 2011 Concerto (1996) Страна: Япония Също така известен като: Kyosokyoku Година на излъчване: 1996-Октомври-11 до 1996 – Декември 13 Телевизионен рейтинг: 23.5 (Канто) Време на излъчване: Петък 22:00 Формат: Renzoku Жанр: Романс Канал: TBS Епизоди: 10 Режисьор: Yagi Yasuo, Isoyama Aki Субтитри: Английски Участват: Kimura Takuya as Takakura Kakeru Tamura Masakazu as Ebisawa Kosuke Miyazawa Rie as Sakaki Hana Ishikura Saburo as Oka Yoshito Hisamoto Masami Ohki Masa Yoshimi Kazutoyo as Kuromitsu Ken Kimura Yoshino as Tatsumi Kyoko Sato Toru as Tatsumi Shugo Yo Kimiko as Rokkaku Eiko Tsuruta Shinobu Резюме: Любов и амбиции, когато се сблъскват двама брилянтни архитекти, състезаващи се за една и съща жена, слава и успех в силно конкурентна област. Kakeru е млад мечтател, отскоро в професионалния свят на архитектурата, мечтаещ да изгради великолепна църква. Историята започва, когато световноизвестеният архитект, на когото Kakeru се възхищава, се озовава ненадейно на неговия плаж. Торент Свали с Български субтитри Сериала е малко стар, но е доста интересен. Този Кимура , много е добър актьор......... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sonihrisi Отговорено 2 Април, 2013 Share Отговорено 2 Април, 2013 Този филм, го започвах поне 5 пъти и стигах все до средата на първа серия. Нещо не ми вървеше, нещо все не се получаваше. Пък и сигурно се бях накимурила толкова, че ми беше писнало да го гледам ту като фризьор, ту като пилот от формула, като музикант, психолог, и какво ли не още, сега даже не си спомням, защото съм под влияние на филма. Виж като архитект го гледах за пръв път. Готини герои, странни отношения, абе, японци. Не може да се каже, че е върха на кинематографията, но все пак си струва гледането. Жалко е, че няма български субтитри, но нали сме си нация образована, интелигентна и знаеща, се справяме къде на руски, къде на английски. Всъщност всичко с Кимура си струва да се гледа, даже само заради него си струва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naia Отговорено 6 Април, 2013 Share Отговорено 6 Април, 2013 На трети епизод съм и определено мога да кажа, че си струва. Аз поне, не мога да се откъсна... има нещо в него. И ако Кимура не престане да роши/ и прекарва пръсти през/ прекрасната си коса нон-стоп, ще хвана гората. Фенките на Кимура, няма ли някой да се навие да му направим един превод? В момента сама няма да мога. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naia Отговорено 25 Април, 2013 Share Отговорено 25 Април, 2013 Преводът тръгна, бавно, славно, до летните отпуски може и да сколасам, което е идеята.:-)) Странен момък е този Кимура. Като наркотик е. На добри сценаристи ли е попадал, той ли е с харизмата...:-)) Докато не изгледах целия сериал за 24 часа, не спрях. / Между сериите и на работа ходя, де./ / Само да вметна, че дотук, филмови маратони съм имала само с корейски сериали, с изключение на "Буря" / японски/, на когото сега се качват суб. Него изгледах с преведени на манджа от Гугъл, последни 3 епизода, пусти мерак, много интересен/ И като една родителка:-)), която си хвали чедото, което превежда, да си кажа. На пръв поглед, нищо глобално, и кой знае какво разтърсващо, не се случва. Нямам нещо ново научено за живота, няма директни, забити с пирон в мозъка, уроци. Но ме остави с усещането, че някой ме покани в красивата си японска градина и просто ми разказа, бавно и нежно, историята си. Някак си е премерено, деликатно...мъдро. Чисти човешки отношения, с всички грешки, лутания и житейски уроци. Класиката в жанра - двама мъже и една жена. Любов. Млад и буен талант, и другият, вече не млад, мъдър и наранен талант. Жената между тях, която е мила, млада и е с тотално неизяснени приоритети. Интересни обрати и интересни послания. Преглътнати мъжки сълзи. Преглътната гордост. Чудесен сериал. Гледа се леко, жив диалог, чудесни моменти на втори план и второстепенни герои. Кастинга изобщо няма да го обсъждам. Тези великолепни усмивки и при двамата мъжОве. И изобщо не ги пестяха. Играта им, ще я видите. :-)) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudimi Отговорено 11 Август, 2013 Share Отговорено 11 Август, 2013 Здравей naia! Аз също съм фен на Кимура и съм изгледал доста негови неща. Има още един сериал с негова главна роля, но за съжаление без БГ буквички "Good Luck!!".Гледах го с руски субки ,но там не всичко е ясно, освен това рускинята прекалено много е наблегнала на техническите обяснения (термини) и понякога текста заема едва ли не целия екран.Та когато свършиш успешно превода на "Концерто" дали би имала възможност да преведеш и "Good Luck!!".Колкото до "Концерто" страхотни отзиви си дала за него и затова го дръпнах, освен че играе и Кимутаку разбира се. Спорна работа по проекта и успех!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
frozen flower Отговорено 25 Август, 2013 Share Отговорено 25 Август, 2013 Аз, като един заклет Кимура фен, да изкажа моите големи благодарности за превода! Ето какво ще се гледа следващите два почивни дни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jen-shen Отговорено 19 Октомври, 2013 Share Отговорено 19 Октомври, 2013 Интересен сериал - хареса ми. Както казва naia - има нещо в него. Действието се развива бавно, на фона на съвременните сериали, но има някакъв дух, някакво скрито послание. Хората занимаващ се с творчество ще го разберат. Когато пренебрегваш принципите си, заради пари. И когато загубиш всичко и отново се заемеш с творчество. Ние не живеем заради парите, а заради онова което ни увлича, така живота става по-интересен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts