Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Lavender

:imdb: 

Година: 2000
Сценарий и режисура: Kam-Hung Yip
Жанр: фентъзи, романс
Runtime: 102 mi ns
Произход: Хонконг
Аудио: Кантонски
Субтитри: български
Участват:
Такеши Канеширо, Кели Чен, Ийзън Чан, Пей-Пей Ченг

Резюме: Животът на млада жена се променя, след като на балкона й пада ангел с наранено крило.

:essub:

:subs: Свали с български субтитри: :click:

:subs: Онлайн с български субтитри: :click: :click: :click: :click:

Свали с български и английски субтитри: :click:

Мой коментар:

Off Topic

Филмът е прекрасна тъжно-сладко-романтична история за изгубената и намерената любов. Нещо като азиатски вариант на Кейт и Леополд, но ми хареса повече. Обичайният любовен триъгълник е малко по-така замислен - в него участва и гей, който обаче е комичният персонаж във филма.

Коментар по субтитрите: малко ме озориха и на две-три места поне съм се направила на сценарист, но толкова можах. Освен това имаше една "Коледа", която направих на "Великден" щото действието очевидно се развива през пролетта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз определено му се насладих и чек се очудвам че никой до сега не е писал коментар ...

Имаше много готини сцени от които любимата ми е когато отидоха до лавандуловите полета - страшна красота !!! Края също много ми хареса . Филмът е лек , но за сметка на това наистина е много добро изпълнение . Хареса ми от начало до край ,но може би това се дължи на пристрастието ми към лавандулата :rolleyes:

Относно саундтрака - убих се да го търся , но не мога да го намеря ... Моля ако някой го намери да каже :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, тази Детелина наша четирилистна!

Гледах го преди няколко месеца. И аз му се насладих изцяло. Красота във визията, красота в изпълнението, красота в героите. Препоръчвам го за повдигане на настроението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е много подходящ за повдигане на настроението.Прекрасно филмче,което определено ще запомня.Адски много ми хареса историята и цялостната емоция ,носеща се във филма.Атмосферата беше точно такава каквато обичам - приятна и спокойна,на която просто можеш да се наслаждаваш.Такеши е толкова съвършено същество и тук се представи отлично.Не мога да опиша колко го харесвам,но тука беше ддруго нещо.С тази меланхолия и любов...направо ме разби.Всъщност самата му физиономия е много специфична - мъжкар ,но с толкова нежно излъчване..невероятен е!Като цяло актьорската игра беше много добра ,а филма ми беше интересен от първите 20 секунди.Имаше и много режисьорски решение ,които много ми допаднаха.Например преливащата чаша или когато се изливаше вода само върху нея,а първоначално беше показано като дъжд.Края направо ми изпълни душата.Щеше и да ми хареса без последното,но с него историята става толкова приятно-сладка,*без да нагарча от сладост*,че ме накара да се усмихвам пред екрана доста дълго време..

Та общо взето това е за филма.Страхотен е,и не е за изпускане! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно филмче, много леко и приятно :) Малко се поочудих когато в 61мин. почна да върви песента "Дилмано-Дилберо", направо да си кажа се стреснах. Не очаквах да чуя такава песен в такъв филм.

Като цяло актьорите бяха хубави, филма също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми беше скучно и безинтересно, с неясен сценариий и малко безидейно, но за сметка на това Такеши е създаден да радва хорското око. Разкошен е този човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото заради което си заслужава човек да гледа този филм е Такеши :rolleyes: . Уникално чаровен е. Ролята му на ангел, идеално му пасва. Самият филм е прекалено нереалистичен и лишен от добър сценарий ... да не говорим че и завръзка липсваше.

Изключително много се учудих от факта, че една от песните към филма е известна българска фолклорна песен (Дилмано-Дилберо) :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се , че попаднах на този филм. Отново приказка за самотата...

И любовта. Много красива.

Благодаря за хубавия превод:-))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Историята е някаква смесица от малко смях, малко тъга, малко романтика, малко любов.

Горкият ангел, дойде на земята и благодарение на откачения съсед се научи и да пуши, да пиe, че и стриптийзьор стана :lol:Но пък успя да помогне на жената да излезе от меланхолията, в която живееше.И двамата научиха по нещо ново, той какво е да обича, тя че трябва да продължи да живее,че пускайки балоните с послания до бившият си нищо няма да постигне.Любовната им сцена-много добра. Любими сцени са ми също танца с обувките или той като си издирваше своите обувки, защото те, дадените от нея, му бяха най-удобни.А най съм се смяла като си беше сложил ябълките под мишниците за афродизиак :lol::28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма много ми хареса, особено танца на обувките и търсенето на "безценните" под съпровода на българска народна песен. 

Допадна ми как постепенно мрачните тонове избледняха, много красиви сцени имаше. Мисля си, че ще е чудесно допълнение към чаша вино в някоя студена вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз честно казано не знам от кой съм : тези дето харесаха филма или онези , който не го харесаха :) . Гледам аз и си мисля - това докато търсеше обувките - определено не ми харесва ( а някакъв предателски глас ме пита : и как нещо дето не ти харесва, те кара да се усмихваш така :) ?) През повечето време се усмихвах, защото филма беше много лек ,а веселостта на фона на меланхолията мисля, че е съзнателно търсена. И все още не знам хареса ли ми или не ? Изненада ме с това че е лек, малко не особено идеен и един различен , твърде различен Такеши Кенширо ( то като съм гледала само японските му роли как няма да ми е различен ?). Съвет от мен ако човек иска да гледа нещо леко и разтоварващо, на моменти забавно, което грам няма да го натовари това е търсения филм :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен определено ми хареса навремето. Имаше си малко фантазия, малко вълшебство, малко хумор и за финал - любов и оптимизъм. Нямаше излишни преиграни драми въпреки предисторията на главната героиня, нито някакви мътни и спорни скрити послания. А стриптийз-представленията на ангелчето и "лошото му приятелче" искрено ме забавляваха:)

Не беше някакъв шедьовър на висшата мисъл филмчето, ама нямаше и претенции за нещо такова. Беше си всичко, което се иска от него - приятно, мило, зареждащо и обнадеждаващо;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми беше харесал, макар че китайската представа за романтика, в чисто западняшкия смисъл на думата, нещо не я разбирам. Имам чувството, че и на тях им е някак чужда. Правят всичко да изглежда едно такова наивничко и глупаво, та чак трогва. Но имаше страхотни сцени във филма. Като че ли малко спойка им липсваше. И ми се струва, че бяха опитали да направят филм от типа на "Невероятната съдба на Амели Пулен".

Абе, колкото и да го увъртам, има една основна причина, поради която си заслужаваше да гледам, че и да повторя:

angel19kp9.jpg

Същият режисьор има един много готин филм с Шу Ки и брутален Никълъс Це - екшън/драмата Metade Fumaca. Мисля, че няма тема във форума. Според мен като история е доста по-добър от Lavender. Страхотен саундтрак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:mad2: Посредствена режисура и посредствен сценарий,като резултат посредствен филм,трудно го догледах даже с превъртане..Във всеки що годе нормален филм има някаква времева и логическа последователност,но не и тук

от вратата за Италия незнайно как се озоваха в лавандуловите полета, ни в клин ,ни в ръкав пък звучеше Дилмано Дилберо,на фона на потропващи крака ,които с нищо не се връзваха...

Съседа гей ми беше адски дразнещ персонаж и директно го превъртах.Реших да го гледам заради  Такеши Кениширо

и заради него и го догледах,но с мъка :896767: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. В последно време се бях "натровила" от западняшки продукции и този филм ми подейства освежаващо.  :) Но и аз не хванах логиката на момента, в който прозвуча нашата народна песен, но за разлика от други примери, в които е крайно обидна и неуместна употребата на наш фолклор- в този случай го приемам като поклон към нашата култура и в този смисъл ми допадна.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове