Крал Публикувано 20 Март, 2010 Share Публикувано 20 Март, 2010 Lavender Година: 2000 Сценарий и режисура: Kam-Hung Yip Жанр: фентъзи, романс Runtime: 102 mi ns Произход: Хонконг Аудио: Кантонски Субтитри: български Участват: Такеши Канеширо, Кели Чен, Ийзън Чан, Пей-Пей Ченг Резюме: Животът на млада жена се променя, след като на балкона й пада ангел с наранено крило. Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: Свали с български и английски субтитри: Мой коментар: Off Topic Филмът е прекрасна тъжно-сладко-романтична история за изгубената и намерената любов. Нещо като азиатски вариант на Кейт и Леополд, но ми хареса повече. Обичайният любовен триъгълник е малко по-така замислен - в него участва и гей, който обаче е комичният персонаж във филма. Коментар по субтитрите: малко ме озориха и на две-три места поне съм се направила на сценарист, но толкова можах. Освен това имаше една "Коледа", която направих на "Великден" щото действието очевидно се развива през пролетта. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hris Отговорено 18 Август, 2010 Share Отговорено 18 Август, 2010 Е аз определено му се насладих и чек се очудвам че никой до сега не е писал коментар ... Имаше много готини сцени от които любимата ми е когато отидоха до лавандуловите полета - страшна красота !!! Края също много ми хареса . Филмът е лек , но за сметка на това наистина е много добро изпълнение . Хареса ми от начало до край ,но може би това се дължи на пристрастието ми към лавандулата Относно саундтрака - убих се да го търся , но не мога да го намеря ... Моля ако някой го намери да каже Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
taumaster Отговорено 18 Август, 2010 Share Отговорено 18 Август, 2010 Ех, тази Детелина наша четирилистна! Гледах го преди няколко месеца. И аз му се насладих изцяло. Красота във визията, красота в изпълнението, красота в героите. Препоръчвам го за повдигане на настроението. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny Отговорено 2 Ноември, 2010 Share Отговорено 2 Ноември, 2010 Наистина е много подходящ за повдигане на настроението.Прекрасно филмче,което определено ще запомня.Адски много ми хареса историята и цялостната емоция ,носеща се във филма.Атмосферата беше точно такава каквато обичам - приятна и спокойна,на която просто можеш да се наслаждаваш.Такеши е толкова съвършено същество и тук се представи отлично.Не мога да опиша колко го харесвам,но тука беше ддруго нещо.С тази меланхолия и любов...направо ме разби.Всъщност самата му физиономия е много специфична - мъжкар ,но с толкова нежно излъчване..невероятен е!Като цяло актьорската игра беше много добра ,а филма ми беше интересен от първите 20 секунди.Имаше и много режисьорски решение ,които много ми допаднаха.Например преливащата чаша или когато се изливаше вода само върху нея,а първоначално беше показано като дъжд.Края направо ми изпълни душата.Щеше и да ми хареса без последното,но с него историята става толкова приятно-сладка,*без да нагарча от сладост*,че ме накара да се усмихвам пред екрана доста дълго време.. Та общо взето това е за филма.Страхотен е,и не е за изпускане! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stelenceto Отговорено 24 Януари, 2011 Share Отговорено 24 Януари, 2011 Страхотно филмче, много леко и приятно Малко се поочудих когато в 61мин. почна да върви песента "Дилмано-Дилберо", направо да си кажа се стреснах. Не очаквах да чуя такава песен в такъв филм. Като цяло актьорите бяха хубави, филма също. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zenith Отговорено 24 Януари, 2011 Share Отговорено 24 Януари, 2011 На мен ми беше скучно и безинтересно, с неясен сценариий и малко безидейно, но за сметка на това Такеши е създаден да радва хорското око. Разкошен е този човек. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dima Отговорено 24 Януари, 2011 Share Отговорено 24 Януари, 2011 Аз да си призная го изгледах до средата. Е, не можах и това е, а се опитах да го докарам до край. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bambi Отговорено 1 Февруари, 2011 Share Отговорено 1 Февруари, 2011 Определено не ми хареса... гледах го преди седмица и вече не помня за какво ставаше на въпрос Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivana93 Отговорено 26 Февруари, 2011 Share Отговорено 26 Февруари, 2011 Единственото заради което си заслужава човек да гледа този филм е Такеши . Уникално чаровен е. Ролята му на ангел, идеално му пасва. Самият филм е прекалено нереалистичен и лишен от добър сценарий ... да не говорим че и завръзка липсваше. Изключително много се учудих от факта, че една от песните към филма е известна българска фолклорна песен (Дилмано-Дилберо) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naia Отговорено 19 Април, 2011 Share Отговорено 19 Април, 2011 Радвам се , че попаднах на този филм. Отново приказка за самотата... И любовта. Много красива. Благодаря за хубавия превод:-)) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
skofiild Отговорено 24 Май, 2011 Share Отговорено 24 Май, 2011 Хареса ми. Историята е някаква смесица от малко смях, малко тъга, малко романтика, малко любов. Горкият ангел, дойде на земята и благодарение на откачения съсед се научи и да пуши, да пиe, че и стриптийзьор стана Но пък успя да помогне на жената да излезе от меланхолията, в която живееше.И двамата научиха по нещо ново, той какво е да обича, тя че трябва да продължи да живее,че пускайки балоните с послания до бившият си нищо няма да постигне.Любовната им сцена-много добра. Любими сцени са ми също танца с обувките или той като си издирваше своите обувки, защото те, дадените от нея, му бяха най-удобни.А най съм се смяла като си беше сложил ябълките под мишниците за афродизиак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kandala Отговорено 16 Октомври, 2013 Share Отговорено 16 Октомври, 2013 Филма много ми хареса, особено танца на обувките и търсенето на "безценните" под съпровода на българска народна песен. Допадна ми как постепенно мрачните тонове избледняха, много красиви сцени имаше. Мисля си, че ще е чудесно допълнение към чаша вино в някоя студена вечер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Кева Отговорено 11 Ноември, 2013 Share Отговорено 11 Ноември, 2013 Аз честно казано не знам от кой съм : тези дето харесаха филма или онези , който не го харесаха . Гледам аз и си мисля - това докато търсеше обувките - определено не ми харесва ( а някакъв предателски глас ме пита : и как нещо дето не ти харесва, те кара да се усмихваш така ?) През повечето време се усмихвах, защото филма беше много лек ,а веселостта на фона на меланхолията мисля, че е съзнателно търсена. И все още не знам хареса ли ми или не ? Изненада ме с това че е лек, малко не особено идеен и един различен , твърде различен Такеши Кенширо ( то като съм гледала само японските му роли как няма да ми е различен ?). Съвет от мен ако човек иска да гледа нещо леко и разтоварващо, на моменти забавно, което грам няма да го натовари това е търсения филм Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kcekce Отговорено 11 Ноември, 2013 Share Отговорено 11 Ноември, 2013 На мен определено ми хареса навремето. Имаше си малко фантазия, малко вълшебство, малко хумор и за финал - любов и оптимизъм. Нямаше излишни преиграни драми въпреки предисторията на главната героиня, нито някакви мътни и спорни скрити послания. А стриптийз-представленията на ангелчето и "лошото му приятелче" искрено ме забавляваха Не беше някакъв шедьовър на висшата мисъл филмчето, ама нямаше и претенции за нещо такова. Беше си всичко, което се иска от него - приятно, мило, зареждащо и обнадеждаващо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
o6ina Отговорено 11 Ноември, 2013 Share Отговорено 11 Ноември, 2013 И на мен ми беше харесал, макар че китайската представа за романтика, в чисто западняшкия смисъл на думата, нещо не я разбирам. Имам чувството, че и на тях им е някак чужда. Правят всичко да изглежда едно такова наивничко и глупаво, та чак трогва. Но имаше страхотни сцени във филма. Като че ли малко спойка им липсваше. И ми се струва, че бяха опитали да направят филм от типа на "Невероятната съдба на Амели Пулен". Абе, колкото и да го увъртам, има една основна причина, поради която си заслужаваше да гледам, че и да повторя: Същият режисьор има един много готин филм с Шу Ки и брутален Никълъс Це - екшън/драмата Metade Fumaca. Мисля, че няма тема във форума. Според мен като история е доста по-добър от Lavender. Страхотен саундтрак. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nike Отговорено 3 Юли, 2014 Share Отговорено 3 Юли, 2014 Посредствена режисура и посредствен сценарий,като резултат посредствен филм,трудно го догледах даже с превъртане..Във всеки що годе нормален филм има някаква времева и логическа последователност,но не и тук от вратата за Италия незнайно как се озоваха в лавандуловите полета, ни в клин ,ни в ръкав пък звучеше Дилмано Дилберо,на фона на потропващи крака ,които с нищо не се връзваха... Съседа гей ми беше адски дразнещ персонаж и директно го превъртах.Реших да го гледам заради Такеши Кениширо и заради него и го догледах,но с мъка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deninda Отговорено 30 Ноември, 2014 Share Отговорено 30 Ноември, 2014 Хареса ми. В последно време се бях "натровила" от западняшки продукции и този филм ми подейства освежаващо. Но и аз не хванах логиката на момента, в който прозвуча нашата народна песен, но за разлика от други примери, в които е крайно обидна и неуместна употребата на наш фолклор- в този случай го приемам като поклон към нашата култура и в този смисъл ми допадна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grendely Отговорено 30 Март, 2015 Share Отговорено 30 Март, 2015 Хареса ми Такеши Канеширо в ролята на ангел, а песента Дилмано Дилберо си беше голяма изненада Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alinamalina73 Отговорено 5 Август, 2024 Share Отговорено 5 Август, 2024 Добавен нов линк. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts