Jump to content

Ko Soo (Ко Су)

Recommended Posts

Go Soo

spacer.png

Име: 고수 / Go Soo (Го Су / Ko Су)

Професия: Актьор и модел

Роден на 04.10.1978 г.

Месторождение: Choong Nam Non San, Южна Корея

Височина: 178 см

Зодиакален знак: Везни

Кръвна група: A

Семейство: Родители, по-голям брат, съпруга Kim Hye Yeon от 17.02.2012 г., син (28.01.2013), дъщеря (17.04.2015)

Образование: Sang Myung University
2003 Бакалавърска степен (Актьорско майсторство)
2009 Maгистърска степен (Кино)

Други умения: Tаекуон-До, II-ри Дан

Агенция: BH Entertainment

Сериали:

Parole Officer Lee Han Shin (tvN, 2024)
Missing: The Other Side 2 (OCN, 2022)

Missing: The Other Side (OCN, 2020)

Money Game (tvN, 2020)

Flower Crew: Joseon Mariage Agency (JTBC, 2019) - епизод 1

Two Lives One Heart (SBS, 2018)

The Flower in Prison (MBC, 2016)

Empire of Gold (SBS, 2013)

Will it Snow for Christmas? (SBS, 2009)

Marrying a Millionaire (SBS, 2005)

Green Rose (SBS, 2005)

When a Man is in Love (SBS, 2004)

My Fair Lady (SBS, 2003)

Age of Innocence (SBS, 2002)

New Nonstop (MBC, 2002) - гост

Piano (SBS, 2001)

Mothers and Sisters (MBC, 2000)

Say it With Your Eyes (MBC, 2000)

Ad Madness (KBS2, 1999)

Jump (MBC, 1999)

My Funky Family (MBC, 1999)

Филми:

The Fortress (2017)

Lucid Dream (2016)

The Tooth and the Nail (2016)

The Royal Tailor (2014)

Awaiting (2014) - късометражен

Myohyangsangwan (2014) - късометражен
The Royal Tailor (2014)
Way Back Home (2013)
Love 911 / Bandage (2012)
The Front Line (2011)
Psychic (2010)
White Night (2009)
Some (2004)

Театър:

The Return of President Eom (2008)

Видеоклипове с негово участие:

(2004) Jang Na Ra - 涙に顔をうずめる

(2004) Park Hye Kyung - Confession

(2003) Lee Soo Young - Still Biting My Lips

(2003) Lee Soo Young - Left Alone (Part 1)

(2003) JuJu Club - One to One

(2002) Kim Jang Hoon - A Sad Gift

(2002) Kang Hyung Rok - Sadness

(2001) Yoo Seung Jun - I'll Be Back

(2000) Lee Hyun Do - U Got the Funk

(1998) Position - Letter

(1998) Noise - Pig Man

(1998) Position - Last Promise

Награди:

2000 - MBC Drama Awards - Best New Actor (Mothers and Sisters)
2001 - SBS Drama Awards - Popularity Award (Piano)
2001 - SBS Drama Awards - New Star Award (Piano)
2002 - SBS Drama Awards - Top 10 Stars (Age of Innocence)
2002 - SBS Drama Awards - Excellence Award, Actor in a Drama Special (Age of Innocence)

2003 - 19th Korea Best Dresser Swan Awards - Model Line - Popularity Award

2005 - 42nd Grand Bell Awards - Best New Actor (Some)
2005 - SBS Drama Awards - Top 10 Stars (Green Rose)
2005 - SBS Drama Awards - Excellence Award, Actor in a Special Planning Drama (Green Rose)

2010 - 14th Puchon International Fantastic Film Festival - Fantasia Award (White Night)
2011 - 4th Style Icon Awards - Top 10 Style Icons
2011 - 32nd Blue Dragon Film Awards - Popular Star Award (The Front Line)
2014 - 34th Golden Cinema Festival - Best Actor (Way Back Home)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми направи впечатление след изпълнението му в Green rose. Определено ми е в топ 5 на корейските актьори - страхотна визия,

излъчване, талант иии....Ще гледаме и другите заглавия с него!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми направи впечатление след изпълнението му в Green rose. Определено ми е в топ 5 на корейските актьори - страхотна визия,

излъчване, талант иии....Ще гледаме и другите заглавия с него!

Здрасти, zdrav4eto76!

Определено ще видиш колко е по-различен в новата драма. Всъщност пича е освен красив и доста интелигентен и наистина си подхожда на ролите - както в "Зелена роза", така и в "Ще вали ли сняг по Коледа?"

Ето малко снимчици, за да добиеш представа колко се е променил от "Green rose"

200912211222222100_1.jpg

091221_ssongA5.jpg

PP09122100014.JPG

091221_ssongA9.jpg

PP09121600025.JPG

20091125_1237_1259141294_GALLERY.jpg

А тази мацка играе майка му..

htm_20091217155020020100000201040086d-001.jpg

Снимки като малък и от младежките му години. Отдолу актьора, който играе героя му в гимназията..

И малко снимки като модел.. Просто се чудя как не съм започнала още да сънувам мокри сънища след тези корейци..

20100107001242_r.jpg

1249429068512_1.jpg

2009112912121945398_091207_0.jpg

2009112912121945398_091207_2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След филм, сериал и многото сесии. Хубаво, че се появява и в още една, защото камерата явно си го обича, а и той талантлив, умен и срамежлив.

И малко клипове..

Умниците Kim Tae Hee и Go Soo, с общо IQ почти 300.

Тук

и тук си го бива, наистина..

Тук нещо доста по-старичко. Малко смешничко говори английски, но все пакbiggrin.gif
След китайския в Green rose, и с японския се справя на фен срещите, а и японците също си го обичат, тук и на английски..
Просто не престават да ме учудват тези корейци.

И трейлър на последния филм, в който участва. С един интересен сюжет и хубава музика също.

http://www.youtube.com/watch?v=9wllE5gBz0U&feature=player_embedded

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го скоро в зелената роза. Филма не ме впечатли, но неговата игра беше впечатляваща. Сега мисля да му се порадвам и в коледния сняг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го скоро в зелената роза. Филма не ме впечатли, но неговата игра беше впечатляваща. Сега мисля да му се порадвам и в коледния сняг.

Здравей, martisun! :flower: Мислех, че само аз съм впечатлена от Ko Soo:D
Той е от малкото актьори, които са се пробвали и в театъра, миналата година, след казармата, което също печели адмирации.
Това е театралната драма The Return of President Eom.

Няма да съжаляваш за "Will it snow for Christmas". Невероятен е в тази роля. Аз вече съм влюбена в героя му. Мисля си обаче,
че такива мъже в действителност едва ли съществуват..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Good news! Actors Kang Dong-won and Go Soo will be acting together in a new movie, a thriller-comedy (!) titled Psychic [초능력자].
Go Soo’s casting has just been finalized, while Kang had been attached early on in the process.

Kang plays a man possessing supernatural skills, while Go Soo takes on the role of Kang’s rival. Both actors are coming off some
strong projects, which heightens anticipation for this one: Kang’s action-fantasy film Jeon Woo Chi and thriller Secret Reunion both
performed solidly, while Go’s coming off two buzz projects, the dark film Into the White Night and drama series Will It Snow For Christmas.

Psychic comes from production house Zip Cinema, which produced Jeon Woo Chi (starring Kang Dong-won), Antique Bakery,
and A Bittersweet Life. It’s also a commercial-film debut for its director, Kim Min-shik. It will begin filming in May, and aims for release later this year.

Via Star News

Интересна актьорска двойка.. И филма като гледам ще е доста интересен..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фарфалина ме уцели в едно от слабите ми места... браво за темичката...

Само ще кажа, че момчето е талантливо... целувах го един месец насън сед като изгледах Коледния сняг :)

Също така е и много красив, с невероятно тяло и уникални фотосесии

и тъй като сте изтървалали любимите ми него снимки да ви ги постна за лека нощ...

Go_Soo80921001.jpg

Go_Soo80921002.jpg

Go_Soo80921003.jpg

Go_Soo80921004.jpg

айде лека нощ пък утре ще намеря още едни от реклама на боксерки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

farfallina,ireto_rs,страхотни снимки. :D:D:D

В момента гледам Green Rose и въпреки. че свалих филма заради Lee Da Hae, Go Soo ми направи голямо впечатление.

Особено във втората част на филма, когато стана един сериозен,замислен.И него го причислявам към групата ми на един от

харесваните актьори/тя мойта група стана вече много дъъълга/ :) Сега като прочетох темата за него видях. че участва и в Will it Snow at Christmas?,

значи следващия филм който ще се гледа е този.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

suani,
ако искаш да гледаш и имаш проблем някакъв с Коледния сняг, можеш да пишеш на ЛС, само се приготви да плачеш задължително. biggrin.gif

И видеото от White Night..

son-ye-jin-091123002.jpg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

socutesd.jpg

Още малко за новия филм, че и аз съм му фенка на Go Soo.

Who is the hero – Kang dong-won or Ko Soo?

- Ko Soo & Gang Dong Won – (credit original owner)

강동원·고수와 삼각관계 여배우, 있다? 없다?

Will there be a triangular relationship among Kang Dong-won, Ko Soo and the leading actress?

The confrontation between the character with supernatural powers and the ordinary guy will make up the main plot of the movie. The leading actress’ role will therefore be relatively small and may even be insignificant. Hence, it will not be an enviable part for top actresses.

When the casting of Kang Dong-wan and Ko Soo was announced, it quickly became the talk of the town. Female fans all over were brimming with excitement. Is it real or is it a dream? How could it be possible to have two gorgeous men in a film together? It will certainly be a feast for the eyes. As the film title pointedly states “The Man with Supernatural Powers” – who will be cast as the man with supernatural powers?

The movie marks the debut of Director Kim Min-seok. Not much has been revealed about the plot but rumours have it that the scenario will be highly unusual and it has a lot to do with supernatural powers.

Who is the hero – Kang dong-won or Ko Soo?

With two top stars in a movie, it’s a matter of concern and interest as to who will assume the top role. In terms of box office, Kang Dong-won seems to have the upper hand as “Jeonwoochi” and “Siblings” exceeded over 600 million and 500 million viewers respectively. He is indisputably a top star for commercial movies. However, Ko Soo’s success should not be overlooked either. Though “White Night” was not as successful in the box office, nevertheless he received critical acclaim for his performance in WISFC. He has been in several commercials and is getting more and more popular these days.

Nonetheless, “The Man with Supernatural Powers” is a two-hero movie. Kang Dong-won and Ko Soo are perceived as two lead characters in the movie. The two actors have put aside their egos and claim that they are a team.

Who will the leading actress be?

There has been much interest as to who will be the leading actress who comes between Kang Dong-won and Ko Soo. She has to be a superior actress in order to provide a good match for the two extremely good looking actors. Two very talented actresses come to mind – Lim Soo-jung who co-starred with Kang Dong-won in “Jeonwoochi” and Son Ye Jin who starred with Ko Soo in “White Night”.

However, the production has disclosed that, as the female lead will not have a significant part in the film, it is unlikely that a top actress will be cast. It will also not be wise to cast a top actress as it will cause jealousies among the fans of Kang Dong-won and Ko Soo.

What is the film about?

Fans are displaying their imaginative power with regards to the plot. In the film, Kang Dong-won is a man who lives with supernatural powers and Ko Soo is an ordinary guy who opposes him.

“The Man with Supernatural Powers” is both a thriller and a comedy. While others are heralding a reversal – Kang Dong-won being the hero and Ko Soo the villain, the production has dispelled this rumour. “This is not the case, as rather, Ko Soo is the better character”.

—– end of translation —–

[Credits:ELSIE TOH , KoSoo fan contributor ]

News sources : sportsworldi.segye.com | yahoo!korea :D

Още малко реклама и една красота от Will It Snow For Chrismas?

1223872542141.jpg

1222064952112.jpg

1222064952111.jpg

1222064952114.jpg

1223872542140.jpg

1223820418141.jpg

stills2y.gif

Приятна вечер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го чакам да се появи на червен килим наш Ко Су, а той ходи да раздава автографи. Доколкото разбах от преводача, това е във връзка с работата му като рекламно лице на Merrell.

Другата новина е за фен среща в Япония...Както и Джун, Ко Су има страшно много фенове в Япония, а и след излъчването на последния сериал и филм, са още повече /блазе им на японците!/biggrin.gif

Banner credits KNTV Cooperation | translated by ‘ puppyiz ‘

KNTV Premium 2010 ~ Christmas Party ~ invitation to spring!
- Details -
Event date : April 29th, 2010 ( Thursday)
Venue : Shinjuku Bunka Center Hall, ShinJuku – ku, Japan [ 新宿文化センター 大ホール(東京都新宿区 )]
No. of Invitations : 150 groups 300 people invitation [ 150組300名様ご招待 ]
Organizer: KNTV Cooperation
Corporation: JCN / J: COM
Production Cooperation: DISKGARAGE / PROMAX
Invitation: PROMAX
Main Celebrity : Ko Soo
Other celebrities : 허영생 Heo Young Saeng of SS501 & Gummy

footnotes :
Shinjuku Bunka Center : 6-14-1 Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo, Tokyo Prefecture, Japan(

След "White Night" не знам какво да кажа - перфектен и в тази роля, колкото и да ми беше странен, да си призная.
Само в комедийна роля не мога да си го представя, но ще видим в следващия филм, който е нещо между трилър и комедия.

Хайде сега за всички фенки нови рекламни снимки за Hugo Boss Eyewear. Аз както не харесвам мъже с костюми и очилаbiggrin.gif ,.. изтекоха ми очите просто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тази, последната снимка, не мога да разбера какво рекламира - очилата, косата или себе си... Много готино е излязъл...

Благодря Фарфалина...

kseaster1.png

Чак сега се сетих да погледна темата му (срам, не срам да си призная, малко се бях отплеснала по други форуми, покрай един доклад за университета), но пък на Великден няма нищо по-отпускащо от това да се отдадеш на нещо корейско, особено с толкова добър актьор. Малко трудно се управям с пускането на видео в мегаъплоуд, но все пак намерих кой да ми го пусне.

И понеже ровейки из сайтовете си намерих честитка за Великден с него - Честито Въскресение!

Знаеш ли, покрай всички блогове, в които се ровя ми се прииска и аз да се пробвам, затова опитах да му направя български блог. За съжаление не съм много добра във фотошопа, нито пък в терминологията на wordpress, но ако искаш да погледнеш Ко Soo (слагам линка в спойлер, понеже не съм сигурна разрешено ли е даването на подобни линкове, та ако не е, да го изтрие, който знае :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много, CaRoLine!

:kiss2:

Бг блог - наистина хубаво!

Галерия малко по-различна от моята лична, новини и интервюта преведени - чудно..

От някои неща от биографията му, за началото на кариерата му най-вече, които прочетох, ми стана още по-любим. Аз само в групата му във Фейсбук

членувам и черпя информация от един блог на английски от предния ми пост и един на корейски в yahoo.

Признавам, че също не разбирам нито от фотошоп, нито от създаване и поддържане на блогове.. Ако мога да помагам с нещо - то е с информация

от време на време, на която се натъквам и снимки. Качила съм негов албум, който допълвам постоянно във фейсбук. Втори след този на Джун.

Снощи довърших "To Marry a Millionaire" с руски суб. и мога да споделя, че играта му отново беше на ниво и сюжета като цяло, ми хареса. Актьорският

състав доста добре подбран, но може би на края малко попрекалиха с бозата.. По-пълничък е преди казармата и не толкова красив, какъвто си го

помня от другите два сериала, но все така очарователен с тази усмивка и невинно изражение и перфектно се справи с ролята си..

Накратко - там играе бедняк, не особено интелигентен, който наемат случайно в реалити шоу, превръщат го в "милионер" /мним, естествено,

а за това знаят само зрителите, продуцента и режисьорския екип/, вкарват в шоуто и първата му любов от училище, с която той се среща малко преди

шоуто, после като излизат става пак интересно, пак любовни триъгълници, четириъгълници и т.н.. Все пак с Kim Hyun Joo ми харесаха като двойка

май най-много до сега - поне имаше някакви искри и целувките им не бях толкова изкуствени.

P.S. Видях, че за очилата съм пуснала още едно видео преди това - от ютубето.

Понеже съм под въздействието още на този сериал..

http://www.youtube.com/watch?v=CycpPj_JxaI&feature=player_embedded

kiss18dzqa2.gifpuppyizkissgt7.gif

В допълнение нещо ново - една интересна класация, те корейците са богове на класациите..

Baby faced Man Beasts of Korea

20100403babyfacedbeasts.jpg

1. Go Soo (Gosu)

2. 2PM’s Nichkhun

3. 2AM’s Jo Kwon

4. Chun Jung Myung

http://www.allkpop.com/2010/04/baby-faced-man-beasts-of-korea?utm_source=feedburner&utm_medium=feed

И в подкрепа на тази класация малко снимки с това прекрасно лице и усмивка, която разбива ледове и сърца.. :D

33825616.jpg

56851121.jpg

10448992.jpg

74730021.jpg

40039871.jpg

ko16.jpg

77700515.jpg

73445389.jpg

81156419.jpg

31711938.jpg

ko12.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотни снимчици! Благодаря за милите думи, старая се, но ми липсват познания. Най-трудно е с английския, но нали съм решила веднъж за винаги да се преборя с него... Ще се справя някак. Пък може и помощници да се появят. Аз Милионера смятах да го почна с италиански субки, дори ги бях открила в един форум, но загубих линка при преинсталация и сега ще чакам или по някаква случайност да си ги намеря отново или някой самярянин да го преведе. Прекалено много ще ми дойде целия сериал на английски да го гледам, а с руския няма да се управя, пробвала съм вече...

Но пък ми се иска пак да погледна това, което съм гледала досега и може би да съберя клипове с негово участие...

Благодаря за фотосесийката. Тези сивите си ги намерих в страхотно качество от онлайн списание - без надписи и много им се радвам. Но и другите са страхотни. Разбира се, че трябва да е номер 1. Макар в личната ми класация да не може да мръдне от второ място... ;) Все пак Джун Ги си е първата ми любов и последната. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CaRoLiNe,

пиши на ЛС, ако с нещо мога да помогна. Наистина го обожавам вече този актьор. Дадоха ми този линк за всички настоящи, приключени и бъдещи проекти с италиански субтитри, но не го виждам този сериал. С Ко Су само Will It Snow For Christmas виждам, че превеждат. Можеш да пишеш в двата им форума. Италианките са много мили и се радват на всяка нова информация и на всеки нов потребител.

http://dic.forumfree.it/?t=22467329

Сигурна съм, че си видяла последните снимки, но пак да постна, че не знам от кога се каня.. Излъчване и стил, изобщо страхотен избор за лице.. И с очила, и без очила..

boss11.jpg

bossb.jpg

boss3.jpg

boss1q.jpg

Повече снимки:

ТУК

В Лондон по начало е мълко сиво и не е като слънчевия Рим, който обожавам, но си има своето собствено очарование.. И изобщо Англия не е съвсем

онова мрачно място със студени хора, които си представях. Кога се е снимал наш любимец там , нямам идея?!. Но добре се вмества в обстановката, и този стил "Кембридж" също му отива..

hazzys.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, страхотен е с очилата на Хуго бос...

И за да оставя и аз поздрав за теб - ето последната ми любима снимка :)

musick.png

Приготвила съм да ги качвам в блога, но съм се заинатила да преведа едни интервюта и

5ти ден се мъча над тях. това английският да знаеш е гадно нещо! :(

Истинста е, че харесвам това момче почти толкова колкото и Уесунг и наполовина колкото Джун Ги, но така да се каже те са тримцата, които

са ме пленили най-силно досега от Южна Корея, затова ми е хубаво да се занимавам с тях и да чета където каквото намеря. Не знам как точно

с еправи реклама на блог и т.н., но този на Го Су е нещо като хоби - тепърва се уча на много неща и съм благодарна на всяка помощ. Търя си и

още админи на блога, или поне помощници...

И съжалявам, ако е спам, ама тук със сигурност ще го видите, а това е въпрос към феновете му, дори да сме си само тричките - тази драма My fair lady,

да я има някъде без вградени субс, знаете ли? Че с вградените изобщо няма да я разбера (ползвам си речника, а вградените не могат да се копират...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този хубав момък корейски, да си призная, все още си ми стои в моите топ 5. В момента съм на последните серии на "Ще завали ли сняг по Коледа?"

и Ко Су продължава да ме очарова не само с външен вид, но и с актьорска игра, чар, обаяние... Много му отиват тези сериозни роли. Ще е прекрасно,

ако наистина се превеждат и други негови сериали и филми. Той е от актьорите, които определено правят впечатление. А покрай снимките откривам,

че е и невероятно фотогеничен и успява да предаде всеки път различна емоция. farfallina, продължавай да ни информираш за нашия любимец.

Благодаря ти!

CaRoLiNe, справила си се страхотно и искрено ти благодаря, макар и с мноого срам за гафа. И за да дооформя картинката, копнах един момък

красив..... Ако можех, щях да ти го докарам и от плът и кръв, ама за сега само виртуални са ми възможностите. :kiss2:

49959864.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CaRoliNe,

специални благодарности за интервюто и новостите в блога!

То аз си знаех, че е такъв скромен и интелитентен.. ;)

Открих eдно видео.. Голям сладур!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове