Jump to content

White Night (2009)

Recommended Posts

spacer.png

White Night (2009)
Страна: Южна Корея
Режисьор: Park Shin Woo
По японската новела на Keigo Higashino "Byakuyako"
Година на излъчване: 19 ноември 2009
Времетраене: 136 мин.
Жанр: Трилър
Субтитри: Английски
IMDB

Участват:
Han Seok Kyu - Han Dong Soo
Son Ye Jin - Yoo Mi Ho
Ko Soo - Yo Han
Lee Min Jeong - Lee Si Yeong
Park Seong Woong - Cha Seung Jo
Cha Hwa Yeon - Seo Hae Yeong

Резюме: Служител в заложна къща е убит в изоставена сграда в малко градче. Трима души попадат под съмнение, но всички те са с перфектно алиби и разследването остава в застой. Почти петнадесет години по-късно главният инспектор решава да възобнови случая, което води до поредица страни събития.

БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

Личен коментар: Филмът е доста интересен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го миналата събота и мисля да си го повторя със сигурност. Добър филм - прекрасна актьорска игра, подходящо подбрана музика с особен привкус и интересен сюжет. Който го гледа, няма да съжалява - съдбата и на тримата главни герои /като включа и тази на полицая/ е доста интригуваща. Не знам. Според мен това, че филма е правен по японска новела, е водещото и по-различното. Ко Су в тази роля на тъжен, влюбен и самотен убиец, направо ме втрещи. Не че не умее да влиза перфектно в тъжни роли, просто.. много ми стана мъчно за героя му, особено на края. След този филм въпросът дали съществува такава самопожертвователна любов, се е загнездил дълбоко някъде в съзнанието ми?!

Снимка на любимата ми сцена - най-тъжната.. Много сладки бяха тези хартиени снежинки, които правеше.

24230106553776043597100.jpg

И ето още една - как си я гледка само.. Миличкия, едновременно е много близо до нея, а не може да я достигне - сполучливо и точно е пресъздадена основната идея.

24230106553772710264100.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заради Go Soo реших да гледам филма и той не ме разочарова, т.е. Go Soo , за филма не мога да твърдя същото. От историята не останах особено заинтригувана, или по-точно не от нея, а от това как е разказана.

Имаше и моменти, в които Son Ye-jin сериозно преиграваше, особено миловидните и преображения пред бъдещия и съпруг, който дори и влюбен глупак да беше (на какъвто определено не приличаше) пак щеше да се усъмни.

Иначе визуално филмът беше прелестен, много добра кинематография, а играта с цветовете придаваше още по-символично и дълбоко значение на важните моменти във филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Меланхоличен е думата, която ми идва, за да опиша филма. Толкова тъжни хора и всичките нещастни по своему. И трагичната музика от "Лебедово езеро" съвсем в унисон с цялостното настроение, както и визията.

Добър сюжет, порядъчно заплетен и с напълно логичен завършек (последното - за съжаление).

От филмите, в които съм я гледала, Сон Йе Джин тук за първи път не ми хареса. Тази роля на femme fatale като че ли не й беше по мярка, а и не успя да изгради многопластов характер - просто не видях доброто в нея, както в останалите герои. И от всички изтерзани души, само тя не успя да ме накара да й съчувствам нито за миг.

Тримата мъже обаче бяха на ниво.

Ко Су явно е много популярен, но аз го виждам за първи път (като му гледам филмографията, това е защото не гледам драми, не по друга причина ), но ми направи много добро впечатление с богато нюансираното си изпълнение.

Han Seok-kyu (полицаят) по скромното ми мнение е от най-добрите корейски актьори, винаги един такъв... надежден. Не си спомням да съм го гледала в слаба роля.

Park Seong-woong като горкия годеник също беше убедителен (хич не беше глупав или заблуден, много ясно си даваше сметка, че годеницата му не е стока, но и той беше влюбен, уви).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имайки предвид актьорския състав на филма може да се каже че очаквах повече! Ретроспекцията преливаща се с действителноста в първата част на филма беше доста объркваща...но някъде към средата вече почнах да добивам представа (къде, кой, как, що..?). Иначе като история и развръзка не е кой знае какво, може би се различава от останалите филми по това, че има доста неприлични сцени, но нищо повече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър филм, хареса ми. Сюжета е заплетен и интересен.Сцените бяха много красиво заснети и заедно с прекрасната музика на фон правят филма наистина завладяващ.

Не се усетих кога минаха тези 2 часа и нещо.

Актьорската игра също беше на ниво. Макар че на Son Ye Jin ама хич не й подхождаше тази роля, или просто не я изигра добре и убедително. Но пък беше много красива. Доволна съм и от Han Suk Kyu, силен актьор е!

Най- голямо впечатление ми направи Go Soo. В момента съм се заела да изгледам всичко с него, че след ролята му в The Front Line ми стана любимец. Има голям талант, но имам чувство, че не го показва много(разочарована съм от доста сериали с него)…добре, че са филми като този, The Front Line и сериала Green Rose, че да му обърна внимание. Иначе е супер голям красавец. :wub:

Иначе за мен историята във филма е много тъжна. Накара ме да се замисля дали наистина съществува човек, който би пожертвувал всичко за някой друг. Колкото и да са силни любовта или приятелството, хората винаги поставяме себе си на първо място, нали…или не?!!

Гледам, че и японците тази година са направили филм по тази новела(освен сериала от 2006), дано и той да е добър.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше един от първите корейски филми, които гледах...и продължих да се любувам на корейското кино. Дори и сега като се сетя за него ме присвива стомаха. Не искам да анализирам сюжет, игра и т. н. защото най-силното впечатление от филма, което е останало в мен е усещането на задоволство и желанието ми да го гледам отново. Изключително смислен филм, изпълнен с емоции и вътрешна борба, противопоставяйки правилното срещу омразата и сляпата любов.

Препоръчвам го с две ръце. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Брулени хълмове" в корейски прочит - хич не беше лошо.Дори много впечатляващо и запомнящо се. Филм,който трябва да бъде гледан. Ако не стане ясен от пъвия път може и да се завтори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добро се оказа това заглавие. Заплетен и интересен сюжет, който те държи в напрежение до финала, подплатен със силно актьорско присъствие. Първият половин час бях в пълен шах, какво се случва. Филмът е от тези, които трябва да следиш внимателно, за да можеш да разбереш за какво иде реч. Мисля дори да го повторя, защото съм сигурна, че има неща, които съм пропуснала. Историята ми наподобяваше пъзел, парченце по парченце всичко се нареждаше и си идваше на мястото. По много жесток начин се преплетоха съдбите на персонажите. До къде е готов да стигне човек, когато обича някой.

Да се превърнеш в убиец, да изнасилиш дете - това за мен е тотално изкривена представа и разбиране за любовта. Имаше моменти, в които искренно съчувствах на мацката, за това, което е преживяла. Няма как да бъдеш нормален, след като си преживял подобни неща и все пак главата ми не може да побере, как накара Йо Хан да изнасили дъщерята на мъжа, за който щеше да се ожени. След като ти си минал през подобен шок и си изживял такова нещо, как би поискал някой да го причини на друго дете. Финалът също беше потресаващ, не очаквах такава развръзка. В главата ми останаха думите на ченгето към Ми Хо - "Сигурна ли се, че не го познаваш?Та той ти посвети целия си живот, а ти твърдиш, че никога не си го виждала." Незнам, дали ги цитирам съвсем точно, но замисъла беше такъв.

Лично на мен филмът ми хареса, благодарности към преводачите за страхотния превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Into The White Night

А! Не съм коментирал тук хаха :D Още един прекрасен филм с богинята Сон Йе Джин! Доста дълъг коментар имах в японската му версия и май там се бях изказал и за този тук.

Отначало филма много трудно го разбрах. Постоянно се прехвърляха в сегашно и минало време и по едно време съвсем се загубих. Това е единствената слаба част според мен. Но като оставим това настрана, всичко друго е perfect! Йе Джин доказа, че каквато и да играе, го прави блестящо.

За да не се повтарям, няма да коментирам повече. В темата на "Into The White Night" дори май бях споменал и кой ми хареса повече, но и двата варианта си имат своите хубави страни. Този тук е направен по корейски, а японския - по японски. А несъмнено за мен двете държави имат свой си стил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах филма и останах изненадана да не кажа потресена.Докъде може да стигне една любов и колко още престъпления може да повлече след себе си едно убийство.Харесах много Ин Хо-красив актьор и тази негова мълчалива любов.А за главната какво да кажа-толкова мило и красиво лице, а каква грозота се крие зад това до степен на извратеност и болно разбиране за това какаво е да обичаш и да те обичат.Момента как стоят един до друг и само вратата ги дели беше много силен. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове